• شنبه / ۳ مهر ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400070301187
  • منبع : دویچه وله

اشتاین‌مایر: آلمان خود را از صحنه سیاسی جهان کنار نمی‌کشد / جهان می‌تواند روی ما حساب کند

اشتاین‌مایر: آلمان خود را از صحنه سیاسی جهان کنار نمی‌کشد / جهان می‌تواند روی ما حساب کند

رئیس جمهور آلمان در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل بر اراده آلمان برای شکل دادن به سیاست خارجی تاکید کرد. او گفت، واقع‌گرایی بیشتر در سیاست خارجی به معنای بر عهده گرفتن مسئولیت کمتر برای بهبود جهان نیست.

به گزارش ایسنا به نقل از دویچه وله، فرانک والتر اشتاینمایر، رئیس جمهوری آلمان در اقدامی که در چهار دهه گذشته سابقه نداشته، در هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کرد. این کار را به طور معمول صدراعظم یا وزیر خارجه آلمان بر عهده می‌گیرد.

فرانک والتر اشتاین‌مایر در سخنرانی خود در نشست مجمع در نیویورک بر اراده آلمان برای شکل دادن به سیاست خارجی تاکید کرد و گفت حتی پس از شکست ماموریت افغانستان "کنار کشیدن از جهان" برای این کشور گزینه‌ نیست.

این سیاستمدار سوسیال دموکرات که در دو دوره وزیر خارجه آلمان بوده، تصریح کرد واقع‌گرایی بیشتر به معنای "مسئولیت‌پذیری و بلندپروازی کمتر" برای تبدیل جهان به مکانی بهتر نیست. او افزود، لازمه این کار "قدرت چانه‌زنی و قدرت دفاعی" است.

اشتاین مایر در سخنرانی خود گفت اعضای مجمع می توانند مطمئن باشند که در جهان در حال تغییر ، آلمان به پذیرش مسئولیت‌های بین المللی خود ادامه می‌دهد.

او گفت: در مقدمه قانون اساسی آلمان ، این ادعا مختصر و دقیق است: خدمت به صلح جهان به عنوان عضوی برابر در اروپای متحد.

اشتاین‌مایر در مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به انتخابات روز یکشنبه پارلمان فدرال آلمان (بوندس‌تاگ) اطمینان داد این کشور پس از انتخابات نیز به مسئولیت‌های بین‌المللی خود آگاه خواهد بود و آن را بر عهده می‌گیرد. او تصریح کرد که حل معضلات کلان جهانی به همکاری‌های بیشتر نیاز دارد.

رئیس جمهور گفت: با توجه به درسهایی که در قرن گذشته آموخته‌ایم ، نتیجه انتخابات اساساً بر سیاست خارجی آلمان تأثیر نخواهد گذاشت. حتی پس از این انتخابات ، آلمان به عنوان کشوری باقی می‌ماند که مسئولیت‌های بین‌المللی خود را می‌داند و می‌پذیرد. دو دلیل اساسی برای این وجود دارد. اول ، ما آلمانی‌ها فراموش نمی‌کنیم: شروع سیاسی و اقتصادی جدید پس از دو جنگ جهانی ؛ رشد در جامعه بین‌المللی پس از همه بدبختی‌هایی که از کشور من به وجود آمده بود ؛ و در نهایت اتحاد مجدد مسالمت آمیز این مسیر شاد آلمان تنها با حمایت همسایگان و شرکای ما امکان پذیر بود.

سقوط کابل یک نقطه عطف

رئیس جمهوری آلمان سقوط کابل را یک نقطه عطف و "سرخوردگی ژئوپلتیک" و نشان دهنده یک شکست سیاسی در غرب خواند و خاطر نشان کرد درسی که از این رویداد باید گرفت این است که سیاست خارجی باید "صادقانه‌تر، هوشمندانه‌تر و در عین حال قدرتمندتر" باشد.

اشتاین مایر گفت: شکست ما نباید دلیلی برای غر زدن دیگران باشد. بسیار آگاهانه ، من از این کلمه آلمانی استفاده می‌کنم که در بسیاری از زبانها شناخته شده است: Schadenfreude - طرز تفکری که در آن ضرر یک شخص سود دیگری است ، در جهان به هم پیوسته عادلانه نیست.

او با بیان این که باید در تعریف و اولویت‌بندی اهداف و منافع واقع‌بین‌تر بود گفت: در همین حال شهروندان به حق انتظار دارند که دولت‌هایشان در برابر تهدیدها و حمله‌ها از آنها محافظت کنند.

اشتاین‌مایر می‌گوید بر همین اساس آلمان نیز در این دوران بی‌ثباتی به سرمایه‌گذاری بیشتر در حوزه توان دفاعی خود اقدام می‌کند.

رئیس جمهوری آلمان به آمریکا، چین و روسیه که به عنوان اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل از حقوق ویژه‌ای برخوردارند یادآور شد که این امتیازها تا زمانی قابل توجیه هستند که آنها از نظم و صلح جهانی را در جهت منافع همگانی حفظ و تقویت کنند و آن را در جهت منافع خود نادیده نگیرند و تضعیف نکنند.
 

هشدار به کشورهای اروپایی با اشاره به تجربه افغاستان

اشتاین‌مایر خطاب به کشورهای اروپایی تاکید کرد که آنها باید برای تامین امنیت خود و صلح و امنیت کشورهای همسایه و سراسر جهان تلاش بیشتری کنند.

او گفت: این ادعا ، این تعهد ، در مورد هر دولت آلمان صدق می کند. و به همین دلیل برای من مهم بود که امروز به عنوان رئیس جمهور فدرال به نیویورک بیایم و این پیام را از آلمان به جامعه بین المللی منتقل کنم: شرکای ما می توانند به ما اعتماد کنند ، و رقبای ما باید همچنان روی ما حساب کنند.

ظاهرا این توصیه بی ارتباط با تجربه سقوط کابل و تسلط مجدد نیروهای طالبان بر افغانستان پس از حضور ۲۰ ساله نیروهای ناتو به رهبری ایالات متحده نیست.

پس از تصمیم آمریکا برای خارج کردن نظامیانش از افغانستان نیروهای ناتو، از جمله نظامیان آلمان که امنیت خود را وابسته به حضور نظامیان آمریکایی می‌دیدند نیز تصمیم به خارج کردن سربازان خود از این کشور گرفتند.

اشتاین مایر در روزهایی که هزاران شهروند افغان برای خروج از افغانستان به فرودگاه کابل هجوم آورده بودند، این وضعیت را یک تراژدی انسانی خواند که به گفته او آلمان هم باید در قبال آن مسئولیت بپذیرد. رئیس جمهوری آلمان تصویرهای فرودگاه کابل در روزهای پایانی حضور نیروهای خارجی در افغانستان را برای سیاست خارجی کشورهای غربی "شرم‌آور" توصیف کرد.

ویروس کرونا و تغییرات آب و هوایی

وی گفت: آلمان و اروپا باید در مقابله با چالش‌های پیش روی جهان از جمله همه گیری ویروس کرونا و تغییرات آب و هوایی نقش ایفا کنند. مسئولیت قدرت های بزرگ ، از جمله ما اروپایی‌ها ، هنگامی که به چالش‌های جهانی و مسائل بزرگ پیش روی بشریت فکر می‌کنیم ، بسیار سنگین‌تر می شود. هرگز قبلاً وابستگی متقابل را به اندازه تقریبا دو سال اخیر همه گیری  کرونا تجربه نکرده بودیم. و با این وجود ، با آنکه می‌دانیم که این همه گیری تا زمانی که همه جا تمام نشود ، تمام نمی‌شود ، گزارش‌ها در بار توزیع جهانی واکسن کاملا متفاوت است.

وی گفت که اجلاس آب و هوایی سازمان ملل متحد در نوامبر امسال در گلاسکو نیاز به پیشرفت دارد و بلاهای طبیعی را که شامل "آتش سوزی بزرگ و دمای سوزان" و همچنین سیل شدید در غرب آلمان است ، برجسته کرد.

اشتاینمایر گفت: در برابر این پیشینه چشمگیر ، بازگشت به خودخواهی ملی چیزی است که من نسبت به آن هشدار می‌دهم ، چیزی بیش از یک قدم به عقب نیست. این سرقت از آینده مشترک ما است! این به نهادها و ابزارهای مورد نیاز ما در حال حاضر آسیب می رساند. در حال حاضر به یک قطعنامه قوی و مشترک در گلاسکو نیاز است!

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha