• شنبه / ۳ مهر ۱۴۰۰ / ۰۰:۱۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400070300892
  • خبرنگار : 71263

گازپروم: جلوی صادرات گاز به اروپا را نگرفتیم

گازپروم: جلوی صادرات گاز به اروپا را نگرفتیم

گازپروم روسیه گمانه زنی ها و اتهامات مبنی بر این که این شرکت گاز طبیعی کافی از طریق خط لوله برای اروپا فراهم نمی کند را رد کند.

به گزارش ایسنا، سرگی کوملف، مدیر بخش قیمت گذاری و ساختار قرارداد در گازپروم اکسپورت در مقاله ای در مجله داخلی این شرکت نوشت: از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون تحویل گاز از سوی گازپروم به اروپا به رکورد تاریخی بالایی رسیده است. آلمان، ترکیه و ایتالیا که در میان بزرگترین مشتریان گازپروم هستند، همگی واردات گاز روسیه را در نیمه اول سال ۲۰۲۱ افزایش دادند. صادرات گازپروم به کشورهای اروپایی در فاصله ژانویه تا ژوییه به میزان ۲۳.۲ درصد افزایش یافت. این آمار پوچی اتهام زنی به گازپروم مبنی بر این که گاز کمتری عرضه کرده است را ثابت می کند.

اروپا با افزایش قیمت گاز طبیعی و برق در آستانه نزدیک شدن فصل گرمایش زمستان دست و پنجه نرم می کند که گفته می شود به دلیل عرضه محدود گاز، ذخایر اندک گاز و تولید اندک نیروی بادی است. قیمت گاز در اروپا امسال بیش از ۲۵۰ درصد رشد کرده و به بالا رفتن قیمتهای برق منجر شده و صنایع متگی به گاز مانند کارخانه های تولید کود را با چالش برای ادامه فعالیت روبرو کرده است.

بیش از ۴۰ عضو پارلمان اروپا از همه گروههای سیاسی، از کمیسیون اروپا خواسته اند تحقیقاتی را درباره گازپروم در خصوص دستکاری بازار و افزایش کم سابقه قیمت گاز طبیعی در اروپا انجام دهد.

در طول تابستان حتی با وجود بهبود تقاضا برای گاز طبیعی در اروپا و افزایش قیمتها، گازپروم ظرفیت ترانزیت گاز بیشتری از طریق اوکراین رزرو نکرد.

تحلیلگران می گویند این اقدام یک حرکت فرصت طلبانه از سوی این غول گازی روسی برای بالا بردن بیشتر قیمتها در اروپا و بهره بردن از قیمتهای بسیار بالا بوده است. سایر تحلیلگران بر این باورند که کاهش عرضه گازپروم اروپا را ناچار خواهد کرد قبول کند که مشتریان گاز این منطقه به خط لوله جنجالی نورد استریم ۲ که اوکراین را دور زده و گاز روسیه را مستقیما به آلمان منتقل می کند، نیاز دارند.

گازپروم اوایل ماه میلادی جاری اظهار کرد ساخت نورد استریم ۲ را تکمیل کرده با این حال تا زمانی که آلمان مجوز فعالیت این پروژه را صادر نکند، گاز در آن نمی تواند جریان پیدا کند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، رگولاتور شبکه های فدرال آلمان هفته گذشته اعلام کرد تا قبل از هشتم ژانویه سال ۲۰۲۲ درباره تایید نورد استریم ۲ و صدور مجوز فعالیت برای این خط لوله تصمیم نخواهد گرفت.

همچنین طبق گزارش رویترز، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه در یک پیام ویدیویی به کنفرانس انرژی سازمان ملل متحد اعلام کرد روسیه تامین کننده مطمئن انرژی برای بازارهای جهانی خواهد ماند. وی گفت: لازم است صنعت جهانی انرژی تاثیر خود بر اقلیم را کاهش دهد اما مهم است که دسترسی به منابع انرژی محدود نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha