به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، این سیارک کمی پیش از ۱۱ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۸:۳۰ تهران) از کنار زمین میگذرد.
"اعتدال پاییزی" به زمانی گفته میشود که طول روز و شب با یکدیگر برابر و معادل ۱۲ ساعت باشد.
به گفتهی آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا، این سیارک که "۲۰۲۱ NY۱" نام دارد بدون ایجاد خطر از کنار زمین عبور خواهد کرد. سیارک "۲۰۲۱ NY۱" در دسته اجرام نزدیک به زمین قرار میگیرد زیرا حدود ۱۲۰ میلیون مایل(۱۹۳ میلیون کیلومتر) از خورشید فاصله خواهد داشت. با این حساب این سیارک در فاصلهای نزدیک به زمین در حدود ۹۷۰ هزار مایلی(۱ میلیون و ۵۶۰ هزار کیلومتر) قرار خواهد گرفت. این میزان چهار برابر فاصله زمین تا ماه است.
اگرچه این سیارکها خطری برای زمین ندارند اما ناسا همهی اجرام نزدیک به زمین را رصد میکند زیرا احتمال تغییر مدار آنها وجود دارد. بررسی ویژگی این سیارکها نیز اطلاعات جدیدی در مورد اولین روزهای تشکیل منظومه شمسی در اختیار ما قرار میدهد زیرا بیشتر سیارکها قطعات سنگی متعلق به زمان شکلگیری منظومه شمسی هستند.
طبق دادههای ناسا، قطر سیارک "۲۰۲۱ NY۱" در حدود ۴۲۵ تا ۹۸۵ فوت(۱۳۰ تا ۳۰۰ متر) است یعنی حدود سه تا شش برابر مجمسه آزادی. این جرم آسمانی با سرعت ۳۳ هزار و ۸۰۰ کیلومتر بر ساعت در فضا حرکت میکند. این سرعت تقریبا ۲۷ برابر سرعت صوت است.
اگرچه این سیارک به زمین نزدیک خواهد شد اما نزدیکترین سیارکی که تاکنون از کنار زمین عبور کرده نخواهد بود. سیارک "۲۰۲۰ QG" در ۱۶ اوت سال ۲۰۲۰ از فاصلهی تنها دو هزار و ۹۵۰ کیلومتری اقیانوس هند گذر کرد و رکورد نزدیکترین گذر از کنار زمین بدون سوختن در جو را از آن خود کرد.
انتهای پیام
نظرات