به گزارش ایسنا، سیدمصطفی میرسلیم در جریان بررسی ایراد شورای نگهبان در طرح ساماندهی صنعت خودرو با استناد به اصل ۱۱۰ قانون اساسی و سیاست های تقویت تولید و پشتیبانی از آن، گفت: دوشنبه هفته گذشته جلسه ای در مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار و با این موضوع مخالفت شد.
وی ادامه داد: براساس این اصلاح، حتی واردات خودروهای معمولی گازسوز نیز آزاد شده، بحث درباره خودروی دو نیرو بوده که اشاره شده ساخت داخل آن انجام شده و به پشتیبانی نیاز دارد که در دنیا هم بدون پشتیبانی و حمایت کاری پیش نمی رود چرا که قیمت تمام شده آن دو برابر است.
میرسلیم با اشاره به اقداماتی که برای تولید خودروی هیبریدی در کشور شده گفت: با این اصلاحیه از تشویق تولید و اشتغال جوانان جلوگیری می شود لذا با تصویب این طرح تولید و بررسی های تحقیقاتی لطمه خورده و جوانان فعال در این حوزه دلسرد می شوند. در شورای نگهبان هم با این موضوع مخالفت خواهد شد.
در توضیح این موضوع، روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن در دفاع از اصلاحات کمیسیون در طرح ساماندهی صنعت خودرو، گفت: در روزهای اخیر در رسانه ها موضوعاتی مانند آزادسازی واردات خودرو مطرح شده حال آنکه موضوع این چنین نیست و منظور تنظیم واردات خودرو در راستای حمایت از تولید داخل است تا از وضعیت مبهم و اشکال آفرین کنونی خارج شویم.
وی ادامه داد: براساس اطلاعات مرکز آمار ایران در ۱۵ سال اخیر مجموعا کمتر از ۷۰۰ هزار خودرو وارد کشور شده در حالی که تولید داخل بیش از ۱۵ میلیون دستگاه بوده در واقع کل واردات خودرو کمتر از ۵ درصد تقاضای بازار را پوشش داده و از نظر واردات نیز این میزان کمتر از ۳ درصد کل واردات کشور بوده است. همچنین تصویب اصلاحات کمیسیون درباره طرح ساماندهی بازار خودرو اثر روانی بر بازار دارد. در حال حاضر خودروهای خارجی در کشور به ۸ برابر نرخ جهانی رسیده است به طور مثال خودرویی که معادل ریالی آن در خارج کشور ۴۰۰ میلیون است در کشور بیش از ۳ میلیارد به فروش می رسد چرا که قاعده و قانونی برای واردات خودرو وجود ندارد.
ایزدخواه با بیان اینکه کمیسیون ایرادات شورای نگهبان را در اصلاحات خود در نظر گرفته، تصریح کرد: واردات خودرو در این اصلاحات سقف داشته، این سقف به میزانی است که کمبود عرضه را جبران کند. شورای رقابت هر ۶ ماه یکبار سقف میزان رقابت خودرو را مشخص می کند، در این اصلاحیه تلاش شده که میزان تولید داخل افزایش یابد از سوی دیگر تاکید شده که واردات خودرو نباید تعهد مالی برای دولت ایجاد کند و باید برای واردات از ارز صادراتی یا ارز خارجی استفاده شود.
وی ادامه داد: براساس آمار حدود ۲۰ میلیون دلار نزد خانواده ها و اشخاص است که بهتر است به جای استفاده از این منبع برای خرید آپارتمان در ترکیه برای کمک به صنعت استفاده شود، کمیسیون، مدافع تولید خودروهای هیبریدی و برقی است و در این راستا نیز از واحدهای تولیدی بسیاری بازدید کرده و گام برداشته است. در اصلاحات کمیسیون، الگوی مصرف دیده شده و براساس آن تنها خودروهایی می توانند وارد شوند که مصرف سوخت آن ها b به بالا باشد از سوی دیگر دارای حداقل سه ستاره از نظر کیفیت باشند.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به صحبت با وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اینکه درباره واردات خودرو برنامه ای نداریم، تصریح کرد: این حرف درست است چرا که وزارتخانه مذکور، وزارت تولید است و باید تولید را افزایش داده و مقرر است که در ۶ ماه تولید صد هزار خودرو را افزایش دهند. ما تلاش کردیم با این اصلاحات واردات به نفعی تنظیم شود که بازار ملتهب نشود و اثر مثبتی بر بازار داشته باشد به گونه ای که خودروهای خارجی ۷ برابر ارزش واقعی معامله نشوند.
علی نیکزاد نایب رییس مجلس که اداره جلسه مجلس را برعهده داشت، اخطار میرسلیم را جهت ارجاع مجدد این طرح به کمیسیون صنایع به رای گذاشت که مجلس با آن مخالفت کرد.
در نهایت نمایندگان تصویب کردند که هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند به ازای صادرات خودرو یا قطعات خودرو یا سایر کالاها و یا خدمات مرتبط با انواع صنایع نیرو محرکه و یا از طریق واردات بدون انتقال ارز نسبت به واردات خودرو تمام برقی یا دو نیرویی (هیبریدی) و یا واردات خودروی بنزینی یا گاز سوز با بر چسب انرژی ب (b) و بالاتر و یا دارای شاخص ایمنی سه ستاره و یا بالاتر بر اساس گواهی های استاندارد معتبر، معادل ارزش صادارتی خود اقدام کند.
انتهای پیام
نظرات