• چهارشنبه / ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400062417961
  • خبرنگار : 50210

در اراک، شازند و ساوه؛ تا اطلاع ثانوی نفس عمیق نکشید!

در اراک، شازند و ساوه؛ تا اطلاع ثانوی نفس عمیق نکشید!

ایسنا/مرکزی در روزهای گذشته اپلیکیشن موبایلی DOE دائما هوای سه شهر صنعتی استان مرکزی شامل اراک، ساوه و شازند را آلوده نشان می دهد، البته برای اطلاع از آلودگی هوا نیازی نیست که فقط این اپلیکیشن در اختیار باشد، یک نفس عمیق یا نسبتا عمیق، وضعیت هوای این شهرها را به خوبی برایتان عیان می کند.

اراکی ها، ساوجی و شازندی ها هوایی ناسالم را در این روزهای کرونایی وارد ریه های خود می کنند و مشخص نیست که این وضعیت تا چه زمانی ادامه داشته باشد.

به گفته رییس مرکز پایش و کنترل کیفیت هوای کلانشهر اراک، این شهر از ابتدای سال تاکنون ۷۲ روز ناسالم را  پشت سر گذاشته است و به نظر می رسد که این وضعیت فعلا ادامه داشته باشد.

علیرضا مهرابیان در خصوص وضعیت امروز ۲۴ شهریورماه ۱۴۰۰ شهرهای صنعتی استان نیز به ایسنا گفت: براساس اعلام ایستگاه های سنجش آلودگی هوا، شاخص کیفیت در ساعت ۱۱ در اراک به عدد ۱۴۰ رسید که حاکی از ناسالم بودن هوا برای گروه های حساس دارد و این شرایط ناسالم در دیگر شهرهای صنعتی استان نیز حاکم است.

وی افزود: شاخص کیفیت هوا در ساوه و شازند نیز به ترتیب عدد ۱۲۳ و ۱۶۰ را نشان می دهد و هوای این دو شهر صنعتی نیز ناسالم است، البته وضعیت شازند وخیم تر است و هوا در این شهر برای تمامی گروه های سنی ناسالم است.

به گفته محرابیان آلاینده مسئول این شرایط ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون با منشاء گردوغبار منطقه است.

آلودگی همچنان با ماست

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز با اشاره به اینکه احتمال ادامه دار بودن این شرایط در شهرهای مذکور وجود دارد، گفت: با توجه به پیش بینی های هواشناسی، امسال در پاییز بارندگی زودهنگام نداریم و همین امر باعث می شود که وضعیت ناسالم بودن هوا ادامه یابد.

رضا میرزایی اضافه کرد: در روزهای آینده عملیات کشاورزی نیز آغاز می شود و این امر می تواند به افزایش گرد و غبار کمک کند.

وی در خصوص برگزاری کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان بیان کرد: هر زمان که پارامترهای آلودگی بیش از حد و بحرانی باشد قطعا کارگروه تشکیل و تصمیمات لازم اتخاذ می شود کما اینکه در هفته گذشته سه جلسه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، تا چند روز دیگر پاییز آغاز می شود، این استان همواره در پاییز نگرانی های بیشتری نسبت به وضعیت هوا دارد، اراک و شازند همیشه در فصل سرد سال با معضل سوخت نیروگاه مواجه هستند، البته در روزهای اخیر نیز زمزمه هایی در خصوص مازوت سوز شدن نیروگاه به گوش می رسد که این امر قطعا روند آلودگی هوا را تشدید می کند، از طرفی وزیر نیرو نیز رسما اعلام کرد که در زمستان با کمبود گاز روبرو خواهیم بود و همین امر زنگ های خطر برای پاییز و زمستان این استان را به صدا درآورده است و ظاهرا با روزهای ناسالم بیشتری روبرو خواهیم شد.

هم افزایی کرونا و بیماری های ریوی

نکته مهم اینجاست که آلودگی هوای زیاد می تواند به آمار بیماران در بیمارستان ها و تماس های اورژانسی استان بیفزاید و شرایط را برای بیمارستان های استان که در حال حاضر درگیر رسیدگی به بیماران کرونایی هستند، سخت تر کند.

این معضلی است که دکتر علی خانی‌دخت رئیس بیمارستان امیرالمومنین(ع) اراک بدان اشاره کرده و گفته است: تقریباً از تاریخ ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۰، شاهد یک روند کاهشی و نزولی در سیر مراجعین بیماران کرونایی به هستیم و خوشبختانه تعداد بیماران سرپایی، بستری و مراجعین به نقاهتگاه شهید هادیان کاهش یافته است که این امر نشان از شیب نزولی این بیماری در موج پنجم دارد، اما معضل اصلی این شرایط، بحث آلودگی هوا و بیماران مزمن ریوی هستند که نیاز به بستری دارند و از آنجاکه تمامی ظرفیت بیمارستان به بیماران کرونایی اختصاص یافته است با چالش جدیدی در خصوص این بیماران مواجه هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۶-۲۴ ۱۷:۵۳

باید تا می توانیم درختان پهن برگ بکاریم مثل توت وغیره و از وسایل شخصی ماشین کمتر استفاده کنیم و کارخانجات از فیلتر تسویه هوا استفاده کنند