فردین اسفندیاری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به انتظارات و نیازهای هنرمندان مجسمهساز از مدیریت شهری مشهد اظهار کرد: معتقدم باید در بخش المانها و مجسمههای شهری برنامهریزیهایی شکل گیرد که سبب شکوفایی فعالیتهای هنری شود تا هنرمندان بتوانند با آزادی عمل و قدرت بیشتر در جهت انجام کارها و فعالیتهای فرهنگی و هنری قدم بردارند. در سالهای اخیر اقدامات و اتفاقات خوبی صورت گرفته اما متأسفانه در یک یا ۲ سال اخیر این برنامهها رو به افول و خاموشی بود.
وی ادامه داد: مدیریت و عملکرد پرنوسان همواره در این بخش وجود داشته و نتیجه مطلوب را نیز به همراه ندارد. در واقع متأسفانه همواره حرکت مثبت و صعودی وجود نداشته که این امر عدم پیوستگی در پیشرفت را در پی دارد.
این هنرمند مجسمهساز تصریح کرد: شهر مشهد دارای ظرفیتهای شهری فراوانی است که ریشه در هویت تاریخی غنی این شهر دارد و باید مورد توجه هنرمندان و اعضای کمیسیون فرهنگی شورای شهر قرار گیرد. به نظر من میتوان با تخصیص بودجه درخور و کافی به هنرمندان کمک کرد تا آنها نیز بتوانند از ظرفیت و فضای موجود استفاده کنند و آثاری تولید و ارائه کنند که برای فضای شهری و مردم مفید واقع شود و مایه نشاط جامعه شود.
اسفندیاری خاطرنشان کرد: خوشبختانه مشهد در حدود ۱۰ سال اخیر به قطب مجسمهسازی و المانهای شهری کشور تبدیل شده، به شکلی که زمینه مهاجرت برخی هنرمندان سایر نقاط کشور به این شهر فراهم شده است. این اتفاق نویدبخش و نشاندهنده ظرفیتهای خوب شهری موجود در مشهد است. از طرف دیگر حمایت از هنرمندان به کمکهای مالی و زمانی زیادی نیاز دارد تا بتوان به نحو احسن از پتانسیلهای موجود بهرهگیری کرد.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در چند سال اخیر شهرداری مشهد سعی کرد در موضوعات مختلف ورود و از آن حمایت کند که در برخی مواقع موفق عمل کرده و در برخی موارد نیز نتوانسته به خوبی عمل کند. بنابراین لازم است همین روند در بخشهای مختلف مانند رویکردهای آموزشی جهت پرورش نیروهای جدید تداوم یابد.
این هنرمند مجسمهساز بیان کرد: معمولا در زمینه المانها و مجسمههای شهری تعداد خاصی از هنرمندان آثاری تولید میکنند که خوشبختانه هر سال کیفیت آثار افزایش پیدا میکند اما اضافه شدن و حضور هنرمندان جدید میان هنرمندان باتجربهتر بسیار حائز اهمیت است و این امر مستلزم آموزش، حمایت و قدرتدهی به هنرمندان است که سبب ایجاد بستری برای پیشرفت هنرمند و هدایت دیگران به سمت هنر مجسمهسازی میشود. بر این اساس از نتایج این اقدامات میتوان به هویتبخشی و تاریخسازی شهر اشاره کرد که بر شهروندان و مردم نیز اثرگذار خواهد بود.
اسفندیاری افزود: برقراری ارتباط مؤثر میان متولیان امر و هنرمندان و شنیدن دغدغه آنها بر مدیریت، پیشرفت و روند فعالیتها اثرگذار بوده و به نوعی همپوشانی ایجاد میکند. دوره قبل این برقراری ارتباط صورت گرفت اما شاید این ارتباطات کافی نبود و لازم است چنین مسائلی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در برخی مواقع نیز لازم است مسئولان هنرمندان شهر مشهد را مورد حمایت بیشتری قرار دهند زیرا افرادی که در محیط شهری مشهد زندگی میکنند و با فرهنگ این شهر آشنایی بیشتری دارند، مطمئنا آثار مقبولتری را خلق خواهند کرد. البته آثار هنرمندان سایر نقاط و استانهای کشور نیز بسیار ارزشمند است؛ لذا لازم است در کنار توجه به آن دسته از آثاری که دارای هویت ملی است، فرصتهای مناسبی نیز در اختیار اساتید و هنرمندان مشهدی قرار گیرد تا بتوانند همپای استادان خارج از این شهر فعالیت داشته باشند.
این هنرمند مجسمهساز در خصوص موضوعات انتخابشده در تولید المانها و مجسمههای شهری مشهد اضافه کرد: به نظر من تاکنون همواره روند رو به رشدی در این حوزه داشتهایم. مشهد از نظر تاریخی و هویتی بسیار غنی است زیرا در کنار وجود حرم امام رضا(ع) به عنوان قطب مذهبی کشور،ک در حوزه ادبیات نیز آرامگاه فردوسی در این شهر واقع شده که ظرفیتهای فراوانی برای شهر ایجاد کرده است. بنابراین توجه به این موضوعات باید این روند تداوم یابد و در کنار آن سایر موضوعات نیز مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات