• یکشنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۷:۴۱
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1400062115711
  • منبع : نمایندگی اردبیل

یک مسئول:

۵۰۰۰ هکتار از شبکه آبیاری در اراضی کشاورزی شبکه خداآفرین در سال‌جاری زیر کشت رفته است

۵۰۰۰ هکتار از شبکه آبیاری در اراضی کشاورزی شبکه خداآفرین در سال‌جاری زیر کشت رفته است

ایسنا/اردبیل رئیس اداره بهره برداری و نگهداری شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین گفت: ۸ هزار هکتار شبکه آبیاری در اراضی کشاورزی شبکه خداآفرین به بهره برداری رسیده و حدود ۵ هزار هکتار آن در سالجاری زیرکشت رفته است.

عباس قنبری ۲۱ شهریور ماه از اقدامات و فعالیت‌های بهره برداری و نگهداری شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین در نواحی عمرانی اول و دوم و برنامه آتی در این زمینه با توجه به وقوع خشکسالی و کمبود آب در حوضه آبریز ارس گفت: تاکنون بیش از ۸ هزار هکتار شبکه آبیاری در اراضی کشاورزی شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین به بهره برداری رسیده و علی رغم وقوع خشکسالی حدود ۵ هزار هکتار از آن در سال جاری توسط کشاورزان شبکه کشت شده است.

وی افزود: در سال آبی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ در مجموع حدود ۵ هزار هکتار اراضی در شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین کشت شده که حدود ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در ناحیه عمرانی اول و مابقی در ناحیه عمرانی دوم است.
وی تصریح کرد: آب مورد نیاز محصولات کشت شده در نواحی عمرانی اول و دوم از طریق ایستگاه‌های پمپاژ ثانویه تامین شده و آب مورد نیاز محصولات کشت شده در ناحیه عمرانی دوم که به‌طور کامل محصولات بهاره هستند، از طریق موتور پمپ‌های دیزلی سیار تامین شده است و تاکنون حدود ۲۱ میلیون مترمکعب آب برای این کشت‌ها تامین شده است.
 قنبری اظهار داشت: با توجه به وقوع خشکسالی شدید و کاهش قابل توجه آورد و ذخیره سازی آب در حوضه آبریز ارس و سدهای بالادست، در شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین هم با نوبت‌بندی در تقسیم و توزیع آب سعی شد از وارد شدن تنش آبی به محصولات جلوگیری شود و از ابتدای سال جاری نیز از طریق نصب بنر و مکاتبه با تعاونی‌های تولید روستایی و اطلاع رسانی به موقع، کشت محصولات کشت دوم در شبکه مدیریت شد.
وی با بیان اینکه به دلیل استمرار خشکسالی، با تلاش و نظارت کارکنان شرکت بهره برداری شبکه آبیاری خداآفرین تاکنون از کشت زودرس و زودهنگام محصولات پاییزه نیز در شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین جلوگیری شده است، افزود: برای کشت پاییزه آتی نیز با توجه به اینکه قرار است تعداد جدیدی از ایستگاه‌های پمپاژ ناحیه عمرانی دوم آماده بهره برداری است، از هم اکنون بررسی های کارشناسی دقیق و همه جانبه درخصوص نحوه تامین برق موردنیاز و همچنین تلاش برای تامین آب موردنیاز شبکه همزمان با کشت کل اراضی ناحیه عمرانی اول در حال انجام بوده تا بتوان نسبت به تامین آب موردنیاز محصولات کشت شده اقدام کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha