• یکشنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400062115489
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

/گردشگری مجازی؛ آشنایی با بقاع متبرکه خراسان رضوی/

آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) روستای سرآسیاب سالانه پذیرای ۶۰ هزار زائر و گردشگر است

آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) روستای سرآسیاب سالانه پذیرای ۶۰ هزار زائر و گردشگر است

ایسنا/خراسان رضوی روستای سرآسیاب در پنج کیلومتری شهرستان چناران و در دهستان بیزکی بخش گلبهار واقع شده است. ابراهیم زنگنه در کتاب تاریخ مشهد بزرگ آورده، شهرستان چناران به اندازه‌ای با اهمیت بوده که از طرف شمال  به شهرستان کلات و درگز، از مشرق به مشهد مقدس، از جنوب به گلبهار و از مغرب به قوچان می‌رسد و دارای شهرت جهانی است.

گفته می‌شود که یکی از مزایای شهرستان چناران روستای سرآسیاب است که بقعه امامزاده عبدالله(ع) فرزند موسی‌بن جعفر(ع) باعث جلال و شکوه آن شده است و به واسطه عظمت آن حضرت است که همواره زائرانی برای زیارت به این منطقه مشرف می‌شوند.

محمدحسین پاپلی یزدی در کتاب فرهنگ آبادی‌ها و مکان‌های مذهبی کشور نوشته است، چناران از توابع مشهد مقدس و با مشخصات جغرافیایی ۵۹۰۷۳۶۳۸ است و از سطح دریا ۱.۱۷ کیلومتر ارتفاع دارد و دارای گنبد و دو گلدسته و ضریح بسیار گرانقدر است، همچنین برخی از علمای علم رجال اسم این امامزاده را در کتب خود یادآور شده‌اند.

در کتاب «بحرالانساب» نگاشته شده، امامزاده عبدالله(ع) به اتفاق برادران خود به اسم فضل، علی، حسن، اسماعیل و جعفر که همه آن بزرگواران نسب گرامیشان به موسی بن جعفر(ع) می‌رسد با فرزندانشان به طرف خراسان رهسپار شدند و چون به روستای ساوجبلاغ رسیدند لشکری از طرف مامون با آنان جنگید و آخرالامر امامزاده حسن بن موسی بن جعفر(ع) به درجه شهادت رسید و باقی آن‌ها مجروح شدند و به اطراف فرار کرده و بعدها از آن منطقه کوچ کردند.

اما امامزاده عبدالله موسی بن جعفر(ع) به دلیل شدت جراحات و زخم‌هایی که بر بدن شریفش وارد شده بود چون به روستای سرآسیاب رسید به مقام شهادت نائل آمد و با عزت و جلال تشیع و دفن شد؛ از آن پس خیرین برای مزارش بقعه و بارگاهی ساختند و یک سنگ قیمتی روی قبر نهادند که چنین نوشته بود مرقد مرحوم مغفور امامزاده شاهزاده عبدالله بن موسی بن جعفر(ع).

در کتاب «۴۳۳۶ بقعه از بقاع متبرکه کل کشور» صفحه ۴۵، در دفتر سازمان اوقاف و امور خیریه خراسان و کتاب لیست بقاع متبرکه آستان قدس خراسان علی ابراهیمی در صفحات ۹۳ و ۹۴ و در کتاب فرهنگ جغرافیایی جلد ۳۲ صفحه ۱۹۴ هم نگاشته‌اند که امامزاده عبدالله در روستای سرآسیاب شهرستان چناران دارای تشکیلات و بقعه و بارگاه بوده و شگفت‌انگیز است که همه نوشته‌اند امامزاده عبدالله فرزند بلاواسطه موسی بن جعفر(ع) است.

شیخ علی فلسفی در کتاب «۲۰ هزار زیارتگاه جهان و سیصد جلد از نسخ خطی» وقف کتابخانه آستان قدس نیز نگاشته است که امامزاده سرآسیاب روستای چناران دارای تشکیلات بسیار گرانقدر بوده و آن حضرت فرزند بلا واسطه موسی بن جعفر(ع) است.

آستان مقدس امامزاده سید عبدالله(ع) در مرکز روستا قرار دارد و با صحن و سرایی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع پذیرای زائران و مجاوران است که بیشترین آمار زائر در دو روز پایانی هفته را دارد.

این بقعه شامل چندین شبستان سرپوشیده است و دو درب مجزا برای ورودی بانوان و آقایان به سمت ضریح مطهر وجود دارد که سر درب هر یک زیارتنامه و اذن دخول این امامزاده جلیل القدر نصب شده و سالانه پذیرای حدود ۶۰ هزار زائر و گردشگر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha