• جمعه / ۱۹ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400061913855
  • خبرنگار : 50356

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد خبر داد

آغاز برداشت پسته در مشهد

آغاز برداشت پسته در مشهد

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: عملیات برداشت محصول پسته از سطح ۳۵۷۵ هکتار از باغات مشهد آغاز شده است.

سعید خوش قامت در این خصوص اظهار کرد: در راستای اصلاح و نوسازی، بهبود عملکرد، مدیریت مصرف سموم وکودهای شیمیایی، اصلاح سیستم آبیاری، انجام عملیات گرده افشانی مصنوعی توسط باغداران فعال، اجرای کلاس‌های آموزشی پسته در سطح شهرستان، اجرای عملیات سرشاخه کاری و اجرای عملیات نصب فرمون و کارت زرد و استفاده از سرکه و آبشویی در مبارزه با پسیل به منظور کنترل آفات از مهترین اقدامات موثری است که انجام گرفته است و ۲۰۰۰ هکتار از سطح باغات پسته شهرستان مشهد مجهز به سیستم نوین آبیاری است.

وی افزود: باوجود طولانی بودن تاریخ کشت و تولید پسته، پسته هنوز هم به‌وسیله کارگر و با دست از درخت چیده شده و پس از جمع‌آوری جهت فرآوری به واحدهای ضبط پسته ارسال می‌شود. با توجه به افزایش حجم تولید پسته و نیاز به فرآوری حجم زیاد پسته ‌تر در مدت زمان محدود برداشت، ابتدا ماشین‌آلات پوست‌گیری، خشک کردن و جداسازی پسته ابداع و توسعه یافتند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد عنوان کرد: شهرستان مشهد با داشتن ۳۵۷۵ هکتار باغات پسته که بیش از۱۱۵۰ هکتار آن به صورت بارور و ۲۴۲۵ هکتار نهال و غیربارور است یکی از قطب‌های مهم تولید پسته دراستان به شمار می‌رود.  

وی تصریح کرد: از جمله کشت‌های کم آب طلب در شهرستان مشهد، ترویج باغات اصولی پسته و کشت گیاهان دارویی است. در سال جاری دو ترمینال ضبط پسته در شهرستان مشهد نیز به بهره‌برداری رسیده است و در حال فعالیت است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: پیش‌بینی می‌شود میزان ۱۳۴۷تن پسته خشک در شهرستان با میانگین عملکرد ۱۱۷۱کیلوگرم در هکتارپسته خشک از باغات پسته برداشت شود. مهمترین ارقام پسته شهرستان مشهد فندقی، اوحدی، احمد آقایی، اکبری، کله قوچی و بادام سفیدی است.

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد، وی ادامه داد: این محصول اقتصادی توانسته است در مرحله برداشت در هر هکتار یک نفر ثابت و ۱۵ نفر فصلی را در این منطقه مشغول به کار کند. برداشت پسته از اوایل شهریور شروع و تا اواخر شهریور ادامه دارد. مهمترین مرحله پس از عمل آوری محصول پسته، برداشت به موقع محصول است. زمان، فاکتور بسیار مهم و موثری در این مرحله بوده و مانع از ایجاد و گسترش محصولات بی کیفیت و نامرغوب در بازار مصرف خواهد شد. به طور کلی زمانی که ۷۰ تا ۸۰ درصد پوست روی پسته به راحتی از آن جدا شود عملیات برداشت محصول آغاز خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha