دکتر شهروز یزدانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور یا از طریق کنکور سراسری و به عنوان دانشجویان روزانه و یا به عنوان دانشجویان ظرفیت مازاد که ملزم به پرداخت شهریه هستند، پذیرش میشوند.
وی ادامه داد: به جز این دو گروه، گروه سومی از دانشجویان هم هستند که از دانشگاههای دیگر کشورها به دانشگاههای علوم پزشکی کشور از جمله البرز منتقل شدهاند.
وی اظهار کرد: این دانشجویان در سالهای گذشته بدون شرکت در کنکور سراسری در دانشگاههای دیگر کشورها مثل روسیه، بلاروس، قبرس، مجارستان و ... مشغول تحصیل بودند.
این مسئول توضیح داد: با افزایش نرخ دلار در سالهای گذشته بسیاری از این دانشجویان از پس تامین هزینههای تحصیل با ارز خارجی برنیامده و به ایران بازگشتند و وزارت بهداشت بر اساس مدارکی که این افراد ارائه کرده بودند، مجوز ادامه تحصیل آنها را در دانشگاههای کشور صادر کرد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی البرز در بین بیش از ۳۲۰۰ دانشجو، تعدادی دانشجوی انتقال از خارج مشغول به تحصیل دارد و این دانشجویان بر اساس مصوبه هیات امنا شهریه پرداز هستند .
یزدانی اضافه کرد: هیات امنای دانشگاه به عنوان عالی ترین سطح تصمیم گیری دانشگاه، بهمن سال گذشته افزایش ۴۰ درصدی شهریه دانشجویان انتقالی را مصوب کرد که به امضای وزیر بهداشت وقت رسیده است.
وی ادامه داد: در دو سال گذشته به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی ناشی از شیوع کرونا، دانشگاه علوم پزشکی البرز افزایشی در میزان شهریه نداشته است و مصوبه هیات امنا مبنی بر افزایش شهریه از نیمسال اول ۱۴۰۰ اعمال میشود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز گفت: در راستای حمایت از دانشجویان مقرر شد تسهیلاتی برای پرداخت شهریه فراهم شود.
وی ادامه داد: بخشی از این مساعدت از طریق تقسیط کل مبلغ پرداختی لحاظ گردید و همزمان درخواست دانشجویان جهت اعمال تخفیف به هیات امنا ارسال میگردد. دانشگاه پیشنهاد مساعدت به دانشجویان را به هیات امنا اعلام مینماید ولی اعمال آن مستلزم تصویب در هیات امنا است.
این مسئول تاکید کرد: با توجه به اینکه مصوبات هیات امنا با امضای وزیر ابلاغ میشود، در خصوص میزان تخفیف احتمالی، دانشگاه تا زمان وصول مصوبه جدید از هیات امنا مجاز به اقدام نیست با این وجود تصمیم بر این شد که ۴۰ درصد شهریه این دانشجویان هنگام انتخاب واحد و الباقی تا پایان ترم دریافت شود.
یزدانی توضیح داد: دانشجویان انتقالی از خارج، در کنکور سراسری پذیرفته نشدهاند و اگر قرار بود همچنان در دانشگاههای خارج از کشور ادامه تحصیل دهند سالانه چندین برابر هزینههای فعلی متحمل میشدند. با این وجود، میزان شهریه دانشگاه علوم پزشکی البرز در مقایسه با بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی کشور، کمتر است به نحوی که حتی با افزایش ۴۰ درصدی، شهریه دانشگاه البرز از شهریه عمده دانشگاهها کمتر است؛ همچنین سایر دانشگاهها نیز به تناسب خود امسال در هیات امنا افزایش شهریه داشتهاند.
انتهای پیام
نظرات