• سه‌شنبه / ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400061611790
  • خبرنگار : 50105

معرفی دانشگاه‌های برتر در انتشار مقالات ویروس کرونا

معرفی دانشگاه‌های برتر در انتشار مقالات ویروس کرونا

ایسنا/خراسان رضوی آخرین رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بر اساس رتبه‌بندی تایمز حاکی از آن است، دانشگاه‌هایی که تحقیقات علوم‌ پزشکی مربوط به بیماری کووید- ۱۹ را منتشر کرده‌اند، تاثیر قابل‌توجهی در استناد آنها داشته است اما مشخص نیست که این بیماری همه‌گیر بتواند در آموزش عالی جهانی تغییر یا تثبیت ایجاد کند.

به نقل از تایمز، تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد که ۱۹ موسسه بعد از انتشار مقالات پزشکی مرتبط با بیماری کووید- ۱۹ رتبه‌بندی قابل‌توجهی در نمره استنادی خود مشاهده کردند که ۱۱ مورد در کشور چین و یکی در تایوان و دیگری در هنگ‌کنگ بوده است. کشور چین به‌عنوان پنجمین موسسه با بالاترین تعداد موسسات در بین ۲۰۰ موسسه برتر (۱۰ مورد نسبت به ۷ مورد در سال گذشته) با پیشی‌ گرفتن از کانادا و هلند قرار دارد.

این اولین شواهدی است که نشان می‌دهد تحقیقات دانشگاه‌ها در مورد ویروس بر رتبه‌بندی تاثیر می‌گذارد. موسساتی که بیشترین جهش را در نمره تاثیر استناد داشته‌اند، دانشگاه پزشکی پایتخت، دانشگاه پزشکی ونژو و دانشگاه ووهان در چین بوده که نمره آنها بیش از ۳۰ امتیاز افزایش یافته است. تحقیقات در مورد این بیماری و به ویژه کار بر روی واکسن‌ها به شدت تامین مالی و اولویت‌بندی شد و دانشگاه‌ها تا بیش از ۲۰ هزار مورد استناد در یک سال منتشر کردند.

بیماری همه‌گیر باعث برجسته شدن برخی از موسساتی (دانشگاه ووهان) شده است که پیش از بحران همه‌گیری کمتر شناخته شده بودند. البته بیماری کووید- ۱۹ شهرت موسسات نخبه را افزایش داده است به این معنی که بعید است، بیماری همه‌گیر سلسه مراتب آموزش عالی جهانی را تغییر دهد.

نتایج بررسی‌های اخیر نشان داد که اکثر استنادات مربوط به کووید چین مربوط به مقالاتی بود که موسسات چینی با دانشگاه‌های برجسته در ایالات‌متحده یا بریتانیا همکاری کرده‌اند.

سیمون مارگینسون، استاد آموزش عالی در دانشگاه آکسفورد  گفت: دانشگاه‌هایی که در مورد ویروس‌های کرونا تحقیق می‌کنند، تاثیر آن را بر عملکرد تحقیقاتی خود افزایش خواهند داد.

وی ادامه داد: این شاخه از تحقیقات در آینده به‌طور فزاینده‌ای رقابتی خواهد بود، تا حدی به این دلیل که با گذشت زمان رقابت تجاری واکسن افزایش خواهد یافت.

پروفسور مارگینسون در مورد چگونگی عملکرد تحقیقات و استنادها در آموزش عالی جهانی در سال‌های آتی بیان کرد: سه تغییر همزمان در تحقیقات پزشکی ازجمله اختلال احتمالی همکاری‌های آمریکا و چین به دلیل ژئوپلیتیک و تحولات مربوط به بیماری کووید-۱۹ باید مورد توجه قرار گیرد البته بسیار دشوار است که بدانیم این اثرات چگونه از بین می‌روند و ممکن است تغییرات شدید سال به سال ایجاد یا اثرات آن تا حدی لغو شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha