حجتالاسلام و المسلمین محمد قمی در مراسم رونمایی از مجموعه اشعار سید رضا موید خراسانی، شاعر آئینی، که امروز، ۱۵ شهریور ماه، در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: ما برای دستبوسی از خادمان اهلبیت ادله زیادی داریم و برای قدردانی از استاد موید زبان ما قاصر است. قریحه زلال و ذوق متعالی استاد موید جز برای حضرات نورانی و نهضت اهلبیت نبوده و قلمش جز برای اهلبیت(ع) نچرخید.
وی ادامه داد: بسیاری از ما از همان دوران کودکی با اشعار استاد آشنا شدهایم و شاکله وجودی شخصیتمان با این اشعار شکل گرفته است. هیچ هیأتی نیست که از ابیات و اشعار استاد موید استفاده نکنند. ما از کودکی از اشعار پر فضیلت استاد بهرهمند میشدیم. اشعاری که همواره بدون هیچ بخلی در اختیار مداحین و ذاکرین اهلبیت قرار گرفته است.
قمی تصریح کرد: استاد موید پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز اشعار انقلابی زیادی سروده است که امید است مجالی باشد تا به آن اشعار نیز پرداخته شود.
شعر استاد موید یک دعای مستجاب است
مهدی امینی، پژوهشگر حوزه ادبیات و شعر آئینی، در بخش دیگری از این مراسم، گفت: در تاریخ پر فراز و نشیب تشیع شاعران بسیاری ظهور کرده و در میدان ارادتورزی نسبت به ساحت اهلبیت آثاری از خود به یادگار گذاشتند.
وی با اشاره به شاعرانی که در دستگاه جور بودند و در مدح اهلبیت سرودند، ادامه داد: در قرون اولیه شاعرانی بودند که تمام هستی خود را بر سر دست گرفتند و به ادب سر بر آستان اهلبیت در آوردند و پشت پا به همه چیز زدند. در ادبیات فارسی مدیحهسرایی اهلبیت از قرن چهارم آغاز شد. کسایی مروزی اولین کسی بود که زبان به مدح اهلبیت گشود و آشکارا از این بزرگواران شعر گفت.
امینی تصریح کرد: در دوران معاصر بدون شک یکی از استوانههای شعر آئینی، استاد موید است که در این عرصه نامآور بوده و آثار ارجمندی از خود به یادگار گذاشته است. سخن گفتن درباره شعر استاد موید در این مختصر نمیگنجد، اما به ادای دین باید بگوییم که شعر استاد موید یک دعای مستجاب است. چنانکه در زیارت جامعه میخوانیم که مرا از کسانی قرار دهد که آثار و فرهنگ شما را گسترش دهد و این دعا در حق استاد موید مستجاب شد و شعر استاد دعای مستجاب شد.
وی خاطرنشان کرد: در مجموعه اشعار استاد موید مجموعهای از معارف اهلبیت، تعالیم قرآنی، تاریخ درخشان تشیع را میبینیم که استاد با نازک خیالی در حریر شعر پیچیده و در مقابل ما قرار داده است. در این اشعار مجموعهای از افکار متعالی اهلبیت را در قالبهای مختلف میبینیم. آیینگی از شاخصههای شعر استاد موید است. وی در طول عمر با برکت خود آیینه خانهای فراهم کرده و در برابر ارواح مقدس اهلبیت گرفته و تعالیم آنان را گسترش داده است.
این پژوهشگر حوزه ادبیات و شعر آئینی بیان کرد: استاد موید انوار را از معصومین گرفته و بر سر آن بزرگواران نثار کرده است. خوشا به حال استاد که از چنین توفیقی بهرهمند شده است. استاد موید کارنامهای پر بار دارد و من نیز به این کارنامه پربار استاد غبطه میخورم.
وی عنوان کرد: ابونواس شاعر دربار هارونالرشید و ندیم خاص امین فرزند هارون بود و در دستگاه مأمون نیز آمد و شد داشت. این مرد تمام عمر خود را به نا پرهیزکاری گذراند. یکی به او گفت تو قدرت سرودن شعر داری، چرا در مدح امام رضا(ع) شعری نسرودی. وی شرمگین شد و در جواب آن مرد شعری سرود که فقط یک بیت آن از حضرت رضا(ع) بود و همین یک بیت او را در زمره شاعران امام ثبت و ضبط کرد.
امینی اضافه کرد: در درگاه اهلبیت عصمت و طهارت(ع) سعی هیچکس ضایع نمیشود و کوچکترین خدمت به حساب میآید. هر چقدر در این دستگاه فرمانبری کنی فرمانروا خواهی شد.
انتهای پیام
نظرات