دکتر ارتین کمالی در گفتوگو با ایسنا، اظهارکرد: این مرد در اراضی زراعی روستای دستجرد در حال لایروبی چاه ۳۵ متری بود که ابتدا دچار گاز گرفتگی شده سپس بر اثر ریزش آوار درون چاه جان خود را از دست داد.
وی اضافه کرد: تیمهای هلال احمر و آتش نشانی برای خارج کردن این فرد از درون چاه در این محل حضور یافته و پس از چند ساعت تلاش جسد او را از داخل چاه بیرون کشیدند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان با تأکید بر ضرورت رعایت نکات ایمنی در حفر چاه، تصریح کرد: ابتدا باید افرادی را برای حفر چاه بهکار گرفت که از تجارب حرفهای لازم برخوردار باشند همچنین پیش از شروع عملیات چاه کنی باید وسایل کمکهای اولیه مناسب فراهم شود.
کمالی با بیان اینکه کارگران مسئول حفرچاه باید به وسایل حفاظتی از قبیل کفش ایمنی، طناب، کمربند ایمنی، دستکش و لباس کار و در صورت لزوم عینک حفاظتی مجهز باشند، اضافه کرد: قبل از شروع حفاری باید از مناسب بودن شرایط مته (در صورت کار با دستگاه)، چکش، کلنگها و وسایل مربوطه از قبیل بالابر و سیستم تهویه هوا اطمینان حاصل شده و در صورت وجود نقص در وسایل اصلی و مهم نظیر بالابر باید موارد برطرف شود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان ادامه داد: در صورت استفاده از مقنی و ابزار دستی برای حفر چاه باید وسایلی نظیر کلنگ، چرخ چاه، دلو، طناب، بالابر، قلاب و سیستم تهویه مورد بازدید قرار گیرد و از سالم بودن ابزار کار اطمینان حاصل شود.
کمالی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از سقوط خاک و سنگ به داخل چاه دور دهانه باید آستانه ای به ارتفاع حداقل ۱۵ سانتیمتر با مصالح مقاوم تعبیه کرد و این آستانه باید طوری باشد که برخورد اتفاقی پا با وسایلکار سبب تخریب آن نشود، یادآور شد: مقنی قبل از ورود به چاه برای عملیات چاه کنی باید طنابنجات را به کمک کمربند ایمنی مخصوص به خود بسته باشد.
انتهای پیام
نظرات