رضا پورفلاح اظهار کرد: ۲۴ هزار و ۹۵۳ هکتار شالیزار در شهرستان ساری قرار دارد که پیش بینی میشود امسال ۱۳۰ هزار تن شلتوک از شالیزارهای شهرستان ساری برداشت شود که به ازای هر تن شلتوک ۱ تا ۱.۵ تن کاه به دست می آید.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری گفت: درآمد حاصل از فروش کاه و کلش یک منبع مهم برای برنجکاران است که نقش بسیار مهمی در تامین علوفه دام و امنیت غذایی مردم دارد.
وی بر پرهیز از سوزندان کاه و کلش از سوی شالیکاران تأکید و اضافه کرد: با توجه به ارزش اقتصادی کاه و کلش، این محصول یک منبع درآمدزایی مهم برای شالیکاران است که باید مورد توجه قرار گیرد.
پورفلاح خاطرنشان کرد: سوزاندن بقایای گیاهی باعث از بین رفتن مواد آلی و معدنی خاک در قشرهای سطحی آن میشود و در این صورت مواد آلی خاک تبدیل به خاکستر شده و مواد غذایی مانند نیتروژن، فسفر، کلسیم، منیزیم و پتاسیم در خاک از بین میرود و به صورت قشر نازک خاکستر در سطح زمین تشکیل شده و این ماده به راحتی در اثر باد و شستشوی آب، فرسایش و از دسترس گیاه خارج میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری تصریح کرد: کارشناسان پهنه در مراکز جهاد کشاورزی دهستانها علاوه بر نظارت کامل در برداشت و پس از محصول و پس از آن، باید برای آگاهی بخشی از مضرات آتش زدن کاه و کلش در مزارع به بهره برداران، کلاسهای آموزشی و ترویجی برای آنان برگزار کنند.
انتهای پیام
نظرات