• دوشنبه / ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400061510720
  • منبع : نمایندگی همدان

شهرداری ملایر ضوابط بافت تاریخی را رعایت نمی‌کند

شهرداری ملایر ضوابط بافت تاریخی را رعایت نمی‌کند

ایسنا/همدان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ملایر گفت: طبق قانون، شهرداری‌ها برای صدور پروانه ساخت‌و سازها در محدوده حریم بافت تاریخی باید ضوابط میراث فرهنگی را رعایت کنند که متأسفانه شهرداری ملایر این ضوابط را رعایت نکرده یا ناقص اجرا  می‌کند.

ابراهیم جلیلی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه شهر ملایر یکی از ۱۶۸ شهر کشور است که محدوده بافت تاریخی دارد، اظهارکرد: این بافت تاریخی در تاریخ ۲۷ مهر ماه سال۹۴ به تصویب رسیده و توسط شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ابلاغ شده است و این مصوبه باید در محدوده‌های مذکور به هنگام تهیه طرح تفضیلی به تأیید نهایی وزارت میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی برسد.

وی محدوده‌های تاریخی و فرهنگی شهرها را مجموعه‌ای یکپارچه دانست و تصریح کرد: هرگونه مداخله در این بافت تاریخی به ویژه مداخله کالبدی از جمله تخریب بناها، تعریض گذرها، افزایش ارتفاع ، افزایش تراکم جمعیتی و ... وحدت آن را مخدوش و موجب از میان رفتن هویت و شواهد ناظر بر ارزش‌های تاریخی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی بوده و امکان بازشناسی ارزش‌های نهفته آن را از بین خواهد برد.

جلیلی بیان کرد: بافت تاریخی ملایر در محدوه مرکزی شهر شامل قسمتی از خیابان اراک ، سعدی، خیام تا میدان فخریه ،خیابان امیرکبیر تا طالقانی و خیابان عارف است که تعدادی آثار تاریخی از جمله بازار سنتی، حمام بلور و مساجد تاریخی در این محدوده قرار گرفتند.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ملایر اضافه کرد: با توجه به اعلام مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی و به استناد پاره‌ای از مفاد و قوانین اساسنامه، شهرداری‌ها برای صدور پروانه ساخت و سازها در محدوده حریم بافت تاریخی باید ضوابط میراث فرهنگی را رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه شهرداری ملایر ضوابط اعلامی از سوی میراث فرهنگی را رعایت نکرده یا  ناقص اجرا  می‌کند، گفت: متأسفانه شهرداری حتی در برخی موارد به هیچ‌وجه ضوابط را رعایت نمی‌کند البته برابر ابلاغ معاون شهرسازی و معماری نظارت بر اجرای طرح‌های شهری از جمله وظایف ادارات راه‌و شهرسازی است که  می‌تواند در حفظ این موارد به این اداره کمک کند.

جلیلی تأکید کرد: با این وضعیت در آینده اثری از بافت تاریخی، محلات قدیمی، حریم آثار و... باقی نخواهد ماند و انتظار می‌رود دستگاه‌های نظارتی دیگر از جمله شورای شهر به این موضوع ورود و برای حفظ بافت، مساعدت‌های لازم را به عمل آورند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha