• سه‌شنبه / ۹ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400060906552
  • خبرنگار : 30057

بهبود کارایی کشت گوجه‌فرنگی با فناوری‌ نانوحباب ایرانی

بهبود کارایی کشت گوجه‌فرنگی با فناوری‌ نانوحباب ایرانی

محققان یکی از شرکتهای دانش بنیان با تولید سامانه نانوحباب موجب افزایش ۲۰ درصدی در کارایی تولید گوجه‌فرنگی شده اند.

به گزارش ایسنا، عارف دادگستر، مدیرعامل و بنیان‌گذار این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: استقرار این دستگاه به منظور بهبود کشت گوجه‌فرنگی در گلخانه‌ هیدروپونیک واقع در منطقه آزاد ارس موجب افزایش ۲۰ درصدی در برداشت محصول شده است. این فناوری قابل استفاده در گیاهان دیگر نظیر فلفل، خیار، توت‌فرنگی و کاهو نیز است.

وی درباره دلیل اثربخشی این فناوری در گلخانه‌های هیدروپونیک گفت: در سیستم گلخانه‌ای هیدروپونیک یا آب‌کشت که در آن از خاک استفاده نمی‌شود، نقش کیفیت آب و آبیاری بیش از کشاورزی رایج بوده و در نتیجه افزایش کیفیت آب می‌تواند به صورت مستقیم روی عملکرد گلخانه تاثیرگذار باشد. آب مورد استفاده در بیشتر گلخانه‌ها از چاه یا آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود که کیفیت مناسبی از منظر میزان اکسیژن ندارند. ما با این سامانه میزان اکسیژن آب را افزایش دادیم و با این کار کیفیت آب افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد. آزمایش‌های انجام شده نشان می‌دهد که با استفاده از این فناوری ارزش غذایی در محصول بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد که این موضوع در مورد صادرات محصولات اهمیت زیادی دارد چرا که ما به کرات شاهد مشکل تامین نشدن الزامات استاندارد در محصولات صادراتی هستیم که این موضوع مشکلاتی را برای بخش کشاورزی به وجود می‌آورد.

وی بهبود کیفیت آب آبیاری، کاهش مصرف آب، بهبود ساختمان ریشه و افزایش توان فیزیکی گیاه، افزایش مقاومت بوته‌ها در مقابل بیماری‌های قارچی، افزایش قابل توجه میزان تولید محصول و ارتقاء ارزش غذایی محصول را از مهم‌ترین مزایای استفاده از این دستگاه‌ در کشت هیدوپونیک دانست.

به نقل از ستاد نانو،  سامانه نانوحباب یک مکمل بسیار موثر برای هر سیستم هیدروپونیک بوده که می‌تواند به طور همزمان سبب بهبود کیفیت آب و افزایش اکسیژن محلول در آب آبیاری شود. این دستگاه با تولید حجم عظیمی از حباب‌های نانو اکسیژن سریعا آب آبیاری را از اکسیژن اشباع کرده و با تغییر و اصلاح ترکیب آب آبیاری به یک فرایند خاص انتقال اکسیژن دو فازی سبب افزایش کیفیت آب، افزایش جذب مواد مغذی و کنترل عوامل بیماری‌زا می‌شود.

مهندس دادگستر در ادامه افزود: از فناوری نانوحباب تا کنون در یک تصفیه‌خانه در قیطریه استفاده شده و تاییدیه عملکرد این فناوری از سوی سازمان آب و فاضلاب دریافت شده و در حال مذاکره برای عقد قرارداد استفاده از این فناوری در چند تصفیه‌خانه هستیم. همچنین این فناوری برای کشت ماهی‌های خاویار و قزل‌آلا نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

کشت هیدروپونیک یا آب کشت یکی از فناوری‌های نوین در تولید محصولات کشاورزی است که بدون نیاز به بستر خاکی انجام می‌شود و مواد غذایی مورد نیاز گیاه از طریق محلول مغذی تامین می‌شود. در سیسستم هیدروپونیک کیفیت آب مصرفی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و تاثیر مستقیمی بر روی ساختمان ریشه و جذب مواد مغذی دارد. همچنین ریشه گیاهان برای عملکرد طبیعی خود به اکسیژن نیاز دارند و بنابراین افزایش میزان درصد اشباع اکسیژن در آب، گیاهان را قادر می‌کند تا اکسیژن بیشتری را توسط ریشه‌ها و به ویژه شب‌ها که به اکسیژن بیشتری نیاز دارند، جذب کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha