• سه‌شنبه / ۹ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400060906473
  • منبع : نمایندگی قزوین

معرفی امامزاده‌های شهر قزوین در کتاب «دارالموحدین»

معرفی امامزاده‌های شهر قزوین در کتاب «دارالموحدین»

ایسنا/قزوین نویسنده کتاب «دارالموحدین» گفت: «دارالموحدین» از صفات شهر قزوین است، این کتاب به معرفی ۹ امامزاده قزوین پرداخته است، در شهر قزوین ۹ امامزاده وجود دارد و در این کتاب از لحاظ تاریخی، نسب شناسی و معماری بقعه، ساختار بنا، نمای خارجی، فضای پیرامون، گنبد، حرم نمای خارجی مورد بررسی قرار گرفته است که با تصویر و نقشه معرفی شدند.

عباس ده‌باشی‌پور در گفتگو با ایسنا بابیان اینکه «دارالموحدین» از صفات شهر قزوین است، گفت: موضوع کتاب معرفی بقاع متبرکه شهر قزوین است که ۲ بخش دارد؛ در بخش اول تاریخچه معماری شهر قزوین بیان شده است و فصل‌های کتاب از تاریخچه قزوین از زمان پیدایش و نام‌گذاری شهر شروع می‌شود و تا ظهور اسلام و خلفای راشدین ادامه پیدا می‌کند و وضعیت قزوین در آن زمان‌ مورد بررسی قرار می‌گیرد و توضیحاتی درباره بناهای تاریخی و مذهبی قزوین داده می‌شود.

وی که متولد سال ۱۳۷۳ و تحصیلکرده مقطع کارشناسی ارشد مهندسی معماری است، خاطرنشان کرد: با توجه به رشته‌ای که تحصیل‌کرده‌ام و علاقه‌ای که به شهر قزوین داشتم احساس وظیفه کردم تا با ادای دین به شهر خودم و بهره بردن از مسائل مذهبی و تاریخی، کتابی در وصف شهر قزوین و بقاع متبرکه که غنی از معماری با موضوع مذهبی هستند بنویسم.

این نویسنده که در کتاب دارالموحدین به معرفی ۹ امامزاده قزوین پرداخته است، در این خصوص گفت: در شهر قزوین ۹ امامزاده وجود دارد که در این کتاب از لحاظ تاریخی، نسب شناسی و معماری بقعه، ساختار بنا، نمای خارجی، فضای پیرامون، گنبد، حرم نمای خارجی مورد بررسی قرار گرفته است که با تصویر و نقشه معرفی شدند. همچنین در این کتاب توضیحاتی درباره علل مهاجرت امامزادگان به شهر قزوین داده می‌شود.

وی بیان کرد: در بخش دوم این کتاب به ترتیب حروف الفبا اسامی امامزاده‌ها آورده شده و مورد بررسی قرار گرفته است مثلاً اینکه این شخصیت چه کسی بوده، چه اتفاقاتی برای او رخ داده و در ادامه، ساخت بنا توسط چه کسی و به دستور چه کسی بوده است و اینکه تا امروز چه تغییرات کالبدی از نظر معماری داشته است. نقشه‌ها؛ پلان‌ها و نماهای این بقاع با توجه به منابع معتبر که در میراث فرهنگی و شهرداری قزوین موجود است تهیه‌ شده و هر جا که لازم است توضیحاتی ارائه شده است.

این نویسنده قزوینی گفت: در کتاب «دارالموحدین» از وضعیت موجود آثار تاریخی و مذهبی قزوین عکسبرداری و کنار عکس قدیمی آن‌جا چاپ شده است، در کنار هر عکس متن ادبی نوشته و با توجه به منابع معماری که مطالعه کردم به معرفی کلی معماری و تاریخی در حد ۲ خط پرداختم که به انگلیسی هم ترجمه شده است. اطلاعات و منابع معتبر مورد استفاده از شهرداری و کتاب دکتر دبیرسیاقی و میراث فرهنگی است. کتاب دارالموحدین که اولین کتاب بنده محسوب می‌شود در شهریور ۱۳۹۹ توسط انتشارات مهرگان دانش در ۲۰۸ صفحه به چاپ رسید.

برگزاری نمایشگاه «قزوین به روایت رنگ»

وی اظهار کرد: تعداد ۱۰ اثر از آثار تاریخی قزوین ازجمله کاخ چهل‌ستون، عمارت عالی‌قاپو و امامزاده حسین (ع) را با استفاده از تکنیک‌های اکرلیک، آبرنگ و مداد رنگی نقاشی کرده و ضمیمه تصاویر کتاب کردم و به‌صورت نمایشگاه در معرض دید علاقه‌مندان قراردادم. این نمایشگاه با عنوان «قزوین به روایت رنگ» و موضوع قزوین و بناهای تاریخی از تاریخ ۶ تا ۱۱ شهریور سال جاری در نگارخانه تماشا واقع در مجتمع فرهنگی هنری ارشاد دایر هست که علاقه‌مندان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی امکان بازدید از نمایشگاه را دارند.

نویسنده کتاب «دارالموحدین» در پایان گفت: دومین کتابم را در مرداد ۱۴۰۰ با عنوان «دارالخلد» به چاپ رساندم. دارالخلد سیری بصری از شماری از ابنیه‌ تاریخی شهر قزوین است، در این کتاب شاخص‌ترین بناهای قزوین مثل مسجد جامع و میمون قلعه را به دلیل چالش‌هایی که در طراحی دارد انتخاب کردم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha