• دوشنبه / ۸ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1400060805503
  • خبرنگار : 50214

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد؛

حفظ فضای سبز شهر میراث جهانی یزد با حداقل آب/خسارت‌های پنهان کم‌آبی بر فضای سبز شهر

حفظ فضای سبز شهر میراث جهانی یزد با حداقل آب/خسارت‌های پنهان کم‌آبی بر فضای سبز شهر

ایسنا/یزد رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری یزد با اشاره به این که هم‌اکنون فضای سبز شهری کنونی شهر از کمترین حد استفاده از منابع آب بهره‌مند است، لازمه شادابی فضای سبز شهر را نیازمند حداقل دو برابر منابع آبی کنونی این بخش خواند و پیش‌بینی کرد امسال با توجه به افزایش قابل توجه دما و کم‌آبی کمتر از دو درصد فضای سبز شهر خشک شده باشد.

«سید علیرضا رسولی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ضمن بیان این که شهر میراث جهانی یزد حدود ۸۷۰ هکتار فضای سبز دارد که این فضاها شامل فضای سبز خطی خیابان‌ها، لچکی‌ها، لکه‌های سبز، فضای سبز حاشیه بزرگراه ها و میادین و به طور عمده فضای سبز بوستان‌هاست،  گفت:  از این لحاظ که شهر یزد در کویر مرکزی ایران قرار گرفته، حفظ و نگهداری فضای سبز در مقایسه با خیلی از شهرهای هم‌طراز مشکل‌تر است و این در حالیست که از سوی دیگر با کمبود منابع آب نیز مواجه هستیم که هم به لحاظ کیفی و هم از نظر کمی محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است لذا انتخاب، توسعه و ارتقا کیفیت فضای سبز در این شهر کاری بس دشوار است.

وی با اشاره به اختصاص حدود ۳۰۰ لیتر آب در ثانیه برای فضای سبز شهر یزد، این میزان را کمترین حد استفاده از منابع آب برای فضای سبز خواند و گفت: برای این که یک فضای سبز شاداب داشته باشیم، حداقل به دو برابر منابع آبی کنونی، نیاز داریم تا بتوانیم شاخص‌های رشد درختان و زیبایی و طراوت آنها و نیز شاخص‌های علمی این بخش مانند آب قابل دسترس در گیاه، شاخص توسعه سبزینگی گیاه، فشار تورژسانس درون آوندهای گیاه و شادابی رنگ برگ گیاه و سایر مسائل را تقویت کنیم.

رسولی خاطرنشان کرد: متاسفانه در سال جاری علاوه بر محدودیت‌های حاکم بر حفظ و توسعه فضای سبز شهری یزد، افزایش قابل توجه دما در خردادماه که دقیقا شروع بخشی از فاز رویشی درختان و درختچه‌هاست را شاهد بودیم و این افزایش دمای غیرقابل پیش‌بینی از طرفی باعث سوختگی جوانه‌ها و برگ درختان و از طرفی هم عاملی بر مصرف چندین برابری آب فضای سبز بود.

وی افزود: هرچند دمای هوای تیر و مردادماه امسال شهر یزد تقریباً همانند دمای سال‌های قبل بود ولی در مجموع و در مقایسه با سال‌های قبل تعداد روزهای گرم سال دو برابر سال‌های گذشته بود، با این حال در راستای حفاظت از فضای سبز شهر، با تامین منابع آب موقت و همچنین تلاش دوچندان همکاران برای آبیاری شبانه‌ی فضای سبز شهر طی مدت دو ماه، توانستیم بخشی از ضررهای افزایش دما را جبران کنیم.

رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری یزد با تاکید بر این نکته که بخشی از خسارت‌های ناشی از کم‌آبی در فضای سبز به صورت پنهان است و در سال‌های آتی خود را نشان می‌دهد، عنوان کرد: این میزان از خشکی گیاهان و درختان فضای سبز را در پایان شهریورماه بررسی می‌کنیم اما به نظر می‌رسد این خشکی گیاهان و درختان در فضای سبز شهری کمتر از دو درصد بوده است، ضمن این که بخشی از این خسارت‌ها نیز قسمتی از سیکل زندگی گیاهان است.

وی در مورد منابع تامین آب مورد نیاز فضلی سبز شهر یزد گفت: در حال حاضر تامین آب فضای سبز شهر از سه منبع انجام می‌شود که شامل ۱۱ حلقه چاه با دبی ۲۴۰ لیتر بر ثانیه، منابع آب استیجاری از بخش کشاورزی و کمتر از ۱۰ درصد از طریق منابع آب شرب، است.

رسولی از اهتمام برای جایگزین آب پساب به جای منابع آب شرب شهری جهت آبیاری فضای سبز شهر خبر داد و گفت: این مهم با همکاری شهرداری و اعضای محترم شورای شهر با اجرایی شدن پنج کیلومتر خط انتقال پساب تصفیه شده از فاضلاب شهر آغاز شده و امسال نیز سه کیلومتر دیگر از این خط انتقال در دست اجراست.

این مسئول در پایان نیز تلاش سازمان و همکاری مناطق مختلف شهرداری جهت بازپیرایی و توسعه بوستان‌های شهر را یاداور شد و اعلام کرد: طی یک سال گذشته نزدیک به ۱۰ بوستان شهر مانند بوستان‌های اطهر، باد و سایه، طوبی، بخشی از فضای سبز پارک شادی و سایر بوستان‌های شهر در قالب طرح‌های عمرانی با همکاری بخش‌های مختلف شهرداری، بازپیرایی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha