• شنبه / ۶ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400060603942
  • خبرنگار : 50247

رئیس بیمارستان قائم(عج) مشهد مطرح کرد

بیماران بدحال غیرکرونایی، قربانیان کرونا

بیماران بدحال غیرکرونایی، قربانیان کرونا

ایسنا/خراسان رضوی رئیس بیمارستان قائم(عج) مشهد گفت: قربانیان واقعی این پیک‌های کرونایی شاید بیمارانِ بدحالِ غیرکرونایی باشند که نیاز به برخی سرویس‌ها و جراحی‌ها دارند، اما در شرایط اوج بیماری هستیم و بسیاری از امکانات و بخش‌ها به کووید اختصاص یافته‌اند.

حسن خداپرست در نشست «آخرین وضعیت کرونا در مشهد» که در کلاب هاوس برگزار شد، اظهار کرد: بسیاری از بیماران بدحال غیرکرونایی مانند بیماران سرطانی و ... که عمل‌های جراحی اجتناب‌ناپذیر دارند، به مشکل خورده‌اند چرا که در بیمارستان‌های قائم، امام رضا و هاشمی نژاد مشهد تقریبا عمل الکتیو نداریم و به این زودی‌ها هم شرایطش فراهم نخواهدشد. 

وی با بیان این که در حوزه تخت‌های آی‌سی‌یو در مضیقه جدی هستیم، خاطرنشان کرد: بیمارستان قائم(عج) دوران سختی را طی می‌کند و فوتی‌ها پایین نیامده و بیماران ICU به سمت بدحال شدن پیش می‌روند. همچنان بیمارانی پشت در ICU منتظر خالی شدن تخت هستند و اگرچه تلاش می‌کنیم در بخش‌های کرونایی شرایط ICU را ایجاد کنیم، اما به هر حال نمی‌توان در یک بخش عادی شرایط مراقبت ویژه را فراهم کرد.

نگران شیوع لامبدا و موج ششم هستیم

خداپرست با اشاره به سویه لامبدا بیان کرد: امیدواریم هرچه سریع‌تر موج فعلی را پشت سر بگذاریم، چرا که نگران مرزهای کشور و ورود لامبدا و موج ششم هستیم و اگر لامبدا همزمان با پیک فعلی وارد شود، واقعا مشکل پیچیده‌ای در مشهد خواهیم داشت و فاجعه خواهدبود. کمبود تخت خالی در مشهد و استان خیلی مشکل‌ساز شده و مقامات استانی به فکر مراکز صحرایی‌اند. امیدواریم در ورودی بیماران کاهش داشته باشیم.

وی با انتقاد از رفتار برخی افراد در جامعه که علی‌رغم وضعیت بحرانی فعلی پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند، عنوان کرد: به‌نظر می‌رسد جامعه با وجود تمام مشکلاتی که وجود دارد و در شرایطی که هیچ خانواده و فامیلی را نمی‌توان یافت کرد که فرد فوتی از کرونا یا ابتلای جدی نداشته باشد، هنوز هم چندان پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کند و شاهد ترددهایی در شهر هستیم که برای معاش و مشکلات اقتصادی هم نیست. اگر مغازه‌ها تعطیل نمی‌کنند، مشتری به فکر خودش باشد، همه چیز را که نمی‌توان با بگیر و ببند پیش برد. خود افراد نباید در تجمعات شرکت کنند. بیماران بیمارستانی اغلب در تجمعات چند نفری خانوادگی مبتلا شده‌اند. قرنطینه در خانه را جدی نگرفته‌ایم و امروز می‌بینیم که بیش از نصف یک فامیل ۱۰ نفری به کرونا مبتلا می‌شوند. در همین هفته سه فوتی در اقوام خودم داشتم که دو فوتی ممکن است به تجمعات مذهبی مربوط باشد و یکی هم در تجمعات خانوادگی مبتلا شده باشد.

تجویز نسخه‌ عجیب و غریب تبعاتی برای پزشک ندارد

رئیس بیمارستان قائم(عج) با انتقاد از برخی نسخه‌هایی که در زمینه کرونا تجویز می‌شود، متذکر شد: اگرچه نسخه پزشک تصمیم علمی ایشان بر روی کاغذ است و هیچ‌کس اندازه او بیمار را ارزیابی نکرده و در آن لحظه مطلع نبوده، ولی با تمام این‌ها به‌نظرم نوشتن نسخه‌های عجیب و غریب در این زمینه درست نیست و هیچ هزینه‌ و تبعاتی هم ندارد. نسخه‌هایی می‌بینیم که چندین دارو التهابی با هم نوشته شده و هیج سوالی هم نمی‌شود که چرا به این شکل تجویز شده است. از طرف دیگر مطالبات جامعه هم این رویه غلط نسخه نویسی را تشدید می‌کند. در شبکه‌های اجتماعی به راحتی هر مطلبی درباره درمان نوشته می‌شود و بیماران با خوددرمانی از پزشکان مطالبه می‌کنند که برخی داروهای مشهور مانند رمدسیویر و ... هم برای‌شان نوشته شود و اگر هم پزشک اقدام به نوشتن نسخه نکند، خود بیماران به صورت آزاد یا قاچاق نسبت به تهیه آن اقدام می‌کنند. کم نداشتیم بیمارانی که طی روزهای اخیر دنبال اکتمرا یا همان تمزیوا با قیمت‌های ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان در بازار آزاد بودند.

خداپرست تصریح کرد: تمام این‌ها باعث می‌شود که هزینه کمرشکنی به کشور وارد شود. وزارت بهداشت و دولت تمام بضاعت مالی خودشان را برای کرونا گذاشته‌اند و هزینه‌هایی که می‌کنیم سرسام‌آور است. از بیماران خواهش می‌کنیم سیستم ارجاع را رعایت کنند و در همان ابتدا به بیمارستان مراجعه نکنند و اول به مراکز درمانی و مطب‌ها رجوع کرده و در مراحل بعدی اگر متخصص تجویز کرد به بیمارستان بیایند.

قارچ سیاه در پیک‌های قبلی بسیار اندک بود

وی در پاسخ به سوالی درباره بیماری قارچ سیاه بیان کرد: در پیک‌های قبلی کرونا، بسیار اندک به این بیماری مبتلا می‌شدند، اما متاسفانه به علت شدت بیماری در این پیک و تعداد زیاد بیماران بدحال و درمان‌هایی که انجام می‌شود، بیماری فارچ سیاه در حال زیاد شدن است. باید توجه کرد تا زمانی که بیش از ۷۰ درصد جمعیت واکسینه نشوند، این پیک‌های کرونایی ادامه خواهدداشت و نباید به فکر تمام شدنشان باشیم. نباید به بهانه این که فلان واکسن اثربخشی کمی دارد، روند واکسیناسیون را معطل کنیم و بهترین واکسن، اولین واکسنی‌ست که در دسترس ما قرار می‌گیرد تا سطح واکسیناسیون جامعه به ۸۰ و ۹۰ درصد برسد، وگرنه باید منتظر پیک‌های ششم، هفتم و پس از آن هم باشیم.

نیاز مبرم به پرستار داریم

رئیس بیمارستان قائم(عج) با اشاره به استعفای کادر درمان گفت: دو استعفا در این بیمارستان داشتیم که به خاطر کرونا نبود و استعفایی بخاطر کرونا نداشته‌ایم. یک مورد پرستاری بود که مشکل خانوادگی داشت و تصمیم به ادامه طرح نداشت و دیگری هم فردی بود که فرزندش به خاطر ابتلا به بیماری خاص، نیاز به مراقبت داشت؛ اما نیاز ما به پرستار مبرم و جدی است و حتی همکارانی که به علت یکسری معذوریت‌ها از فعالیت در بخش کووید معاف شده بودند را درخواست بازگشت دادیم و خواهش کردیم که بازنگری کنند که البته خیلی هم استقبال نشد و برنگشتند. نیرو در بخش‌های کرونایی واقعا کم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha