• پنجشنبه / ۴ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۷:۵۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400060403107
  • خبرنگار : 71604

شناسایی مواد سمی هوا با کمک یک حسگر پوشیدنی

شناسایی مواد سمی هوا با کمک یک حسگر پوشیدنی

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، نوعی حسگر پوشیدنی ابداع کرده‌اند که می‌تواند مواد سمی موجود در هوا را شناسایی کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اگرچه حسگرهای پوشیدنی می‌توانند سموم موجود در هوای محیط اطراف کاربر خود را تشخیص دهند اما هر حسگر معمولا فقط می‌تواند تعداد کمی از این مواد را شناسایی کند. با وجود این، شاید یک حسگر جدید بسیار سودمند بتواند بیش از ۱۰۰ نوع از این مواد را به صورت همزمان تشخیص دهد.

این حسگر موسوم به "+Xcel" که در استارتاپ "ایروتکت" (Airotect) وابسته به "دانشگاه ایالتی اکلاهما" (OSU) ابداع شده است، شکل و اندازه یک کارت اعتباری را دارد و به پیراهن یا کت کاربر متصل می‌شود. قرار است که نمونه‌های آینده این حسگر، در قالب ابزاری شبیه به خودکار عرضه شوند که در جیب پیراهن قرار می‌گیرد.

حسگر +Xcel در شکل کنونی خود، سه لوله هوا را در بر دارد که با نوع متخلخلی از سیلیکا موسوم به "OSU-6" پر شده است. این ماده با استفاده از "نیروی واندروالسی" (van der Waals force)، مولکول‌های ترکیب آلی فرار موجود در هوا را به منافذ خود متصل می‌کند.

از آنجا که پیوندها فیزیکی هستند، ادعا می‌شود که OSU-6، طیف وسیع تری از ترکیبات آلی فرار را نسبت به سایر فناوری‌های پوشیدنی به هم متصل می کند. علاوه بر این، انحنای تنگ منافذ آن، نیروی واندروالسی را افزایش می‌دهد و به مواد امکان می‌دهد تا پیوندهای محکم‌تری را ایجاد کنند.

این حسگر در بررسی‌های آزمایشگاهی، تاکنون توانسته است بیش از ۱۰۰ ترکیب را تشخیص دهد.

این فناوری در حال حاضر در تاسیسات کشاورزی، کارخانه‌های تولیدی و عملیات نظامی تحت بررسی قرار دارد و به زودی برای مصارف صنعتی و عمومی با قیمت ۷۵ دلار در دسترس خواهد بود.

دکتر "آلن آپلت" (Allen Apblett)، از پژوهشگران این پروژه گفت: در هر شرایطی، مجموعه‌ای منحصر به فرد از ترکیبات وجود دارد که می‌توانند در هوا وجود داشته باشند و خطرات احتمالی را شامل می‌شوند که ما در مورد آنها اطلاعی نداریم. شاید ما با استفاده از یک ماده بتوانیم گروه‌های بسیاری از این ترکیبات را ثبت کنیم و تصویر جامع‌تری را از قرار گرفتن در معرض آنها ارائه دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha