• پنجشنبه / ۴ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۴:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400060403003
  • خبرنگار : 50084

مسئول کمیته جوانان هیات فوتبال خراسان رضوی:

فلسفه‌ فوتبال پایه در دسترس بودن آن برای همه است

 فلسفه‌ فوتبال پایه در دسترس بودن آن برای همه است

ایسنا/خراسان رضوی مسئول کمیته جوانان هیات فوتبال خراسان رضوی گفت: ما بر پایه فلسفه فوتبال پایه پیش می‌رویم. این فلسفه به دسترس بودن فوتبال برای همه و در هر مکانی و به دور از تبعیضات اقتصادی، اجتماعی و جغرافیایی تاکید دارد.

سید خلیل موسوی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص عملکرد هیات فوتبال خراسان رضوی در بخش فوتبال پایه اظهار کرد: کسب مقام سوم مشترک نماینده استان در لیگ برتر نونهالان کشور در ۱۰ سال اخیر رخ نداده بود. قهرمانی ۲ تیم زیر ۱۵ و ۱۶ سال استان در لیگ مناطق و صعود به لیگ برتر کشور نشان دهنده عملکرد خوب و قابل قبول هیات در بخش فوتبال پایه بوده‌ است.

وی افزود: عملکرد موفق این تیم‌ها برای هیات فوتبال خراسان رضوی اهمیت زیادی دارد و در هر مقطعی که این تیم‌ها با مشکل مالی یا اداری روبه‌رو شدند، بلافاصله هیات فوتبال استان را در کنار خود دیدند. حمایت مادی و معنوی از تیم‌های نماینده استان در کشور سال‌ها بود که به این شدت انجام نمی‌شد. این رویه نیز قطعا در سال جدید پررنگ‌تر خواهد شد.  

مسئول کمیته جوانان خراسان رضوی در خصوص طرح استعدادیابی مناطق هفتگانه خراسان رضوی یادآور شد: پیشکسوتان استان تاریخچه فعالیت‌های فوتبال پایه استان در ۱۵ سال اخیر را مرور کنند. در کدام دوره استعدادیابی به صورت شهر به شهر و در نزدیکترین پایگاه به محل سکونت فوتبالیست‌های شهرستان‌ها انجام شده است؟

موسوی خاطرنشان کرد: حذف استعدادیابی متمرکز در مرکز استان و ارزش‌گذاری برای فوتبال شهرستان‌ها، کاهش خطرات مسافرت جاده‌ای برای فوتبالیست‌های شهرستان‌ها، به حداقل رساندن هزینه‌های تردد و مشکلات اسکان و تغذیه این بازیکنان، توسعه حس پویایی در فوتبالیست‌های شهرستان‌های استان و تلاش برای اجرای این برنامه به بهترین کیفیت ممکن با بهره‌گیری از اساتید و متخصصین خراسان رضوی، بخشی از مزایای این طرح است؛ گرچه کرونا باعث کند شدن روند آن شده اما آینده فوتبال پایه استان را تضمین خواهد کرد. به زودی مسابقات منتخب مناطق را برگرفته از همین طرح و با هدف توجه به کیفیت عملکرد بازیکن مستعد در شرایط رقابتی، برگزار خواهیم کرد که خروجی این تورنمنت‌ها تیم منتخب استان را تشکیل خواهد داد.

وی بیان کرد: تشکیل تیم‌های منتخب از دیگر برنامه‌های هیات فوتبال خراسان رضوی در فوتبال پایه است که استارت آن‌ها با تیم زیر ۱۲ سال در تیر ماه سال ۱۳۹۸ و از مناطق حاشیه شهر مشهد زده شد. متمرکز شدن روی یک تیم منتخب به مدت حدود ۲ سال و در این شرایط کرونا یک کار بکر در تقویم عملکردی هیات فوتبال استان است. عباس شریف به عنوان یک مربی متخصص فوتبال پایه و همکارانش مسئولیت این تیم را طی این ۲ سال بر عهده داشته‌اند و بدون شک حاصل تلاش‌شان در آینده‌ای نزدیک به ثمر خواهد نشست.

مسئول کمیته جوانان هیات فوتبال عنوان کرد: کار تشکیل تیم منتخب در سایر رده‌های سنی نیز از سال گذشته شروع شده و با توکل به خدا در مهر ماه نیز از تیم زیر ۱۶ سال و در ادامه از تیم زیر ۱۸ سال رونمایی خواهد شد. تمام این تیم‌ها بر مبنای برنامه میان مدت و با توجه به رده سنی بازی‌های آسیایی سال ۲۰۲۳ تشکیل می‌شود.

موسوی افزود: تمرکز هیات فوتبال استان بر توسعه دانش والدین بازیکنان نخبه در جهت افزایش کیفیت استعدادپروری از جمله فعالیت‌هایی است که در فوتبال این استان کمتر دیده شده که در آن از متخصصین حوزه روانشناسی، تغذیه و رشد حرکتی در قالب کلاس‌های مجازی و حضوری استفاده شده است. برنامه فوتبال پایه در هیات فوتبال استان میان‌مدت و با هدف احیای فوتبال پایه در شهرستان‌ها و توجه به فوتبال در مناطق حاشیه شهر تدوین و اجرا می‌شود. نگاه ما به حاشیه شهر جدی است. ما این فعالیت را علاوه بر یک وظیفه اداری بر خود واجب می‌دانیم. منطق و انصاف نیز حکم می‌کند که به این مناطق باید نگاه ویژه داشت.

وی گفت: به زودی شاهد شروع فعالیت آکادمی فوتبال استان خواهیم بود تا با ایجاد یک فضای متفاوت، در کنار مربیان فوتبال پایه این استان بتوانیم خدمات منحصر به فردی را به بازیکنان تیم‌های منتخب ارائه و از این طریق گام های موثرتری در بازگرداندن فوتبال پایه به جایگاه واقعی آن برداشته باشیم.  

مسئول کمیته جوانان هیات فوتبال خراسان رضوی یادآور شد: تولید محتوا با نگاه ارائه خدمات ماندگار در حوزه آموزشی فوتبال پایه در تاریخ فوتبال این استان کمتر دیده شده است؛ از یک سال گذشته و با آسیب‌شناسی که انجام گرفته، بر آن متمرکز شده‌ایم که قطعا در روزهای آینده خروجی آن را به مرور به جامعه فوتبال معرفی خواهیم کرد. بزرگان بسیاری در فوتبال این استان و طی دوره‌های مختلف مدیریت کرده‌اند. سوال من این است که آیا متوجه نشده‌اند که جای یک طرح درس برای مدارس فوتبال به شدت احساس می شود؟

موسوی بیان کرد: آنچه در هیات فوتبال استان شاهد هستیم، اجرای کار میدانی است و نه پرورش یکسری نظریه و جملات زیبا در فوتبال. ایراداتی که منتقدان به فوتبال پایه وارد می‌دانند، ریشه در ریل‌گذاری اشتباه و عملکرد ۱۵ سال گذشته دارد. ایراد کار در فوتبال پایه استان به این بازمی‌گردد که طی ۱۵ سال اخیر فقط تئوریسین بوده‌ایم و نشستن در یک گوشه و درگیر شدن در اختلاف سلیقه‌ها یا تولید نظریه و تئوری را بر انجام کار میدانی ارجح دانسته‌ایم. در حال حاضر نیز بزرگترین مدرسین ایران را داریم اما در میانه میدان خالی هستیم. 

وی خاطرنشان کرد: نمایندگان استان در اردوهای تیم‌های ملی فوتبال پایه همیشه حضور داشته‌اند اما در لیست‌های نهایی به شدت کمرنگ بوده‌ایم. یک چرخه در این حضور کمرنگ موثر بوده‌اند. نابودی تیم‌های مطرح این استان از جمله ابومسلم، پیام، ادنیس و... اتفاقا به دست بزرگوارانی که امروز نگران فوتبال پایه استان هستند، اصلی‌ترین دلیل افول فوتبال پایه استان است. خروج پیشکسوتان ارزشمند از چرخه فوتبال پایه دومین دلیل آن است. در سال‌های ۸۰ تا ۸۸ در فوتبال پایه این استان بازی کرده‌ام. کدام یک از مربیان سازنده آن زمان در چرخه مانده‌اند؟ مگر می‌شود فوتبال پایه ارزشمند در طی یک سیاست اشتباه ۲ تا سه ساله ضعیف شود؟ باید بازگردیم به سیاست‌هایی که از حدود ۱۰ یا ۱۲ سال پیش عزیزان در پیش گرفتند.  

مسئول کمیته جوانان هیات فوتبال خراسان رضوی گفت: دوستانی که به نبود نماینده در تیم‌های ملی پایه در ۲ سال اخیر ایراد می‌گیرند، کم‌دانشی خود را به رخ می‌کشند. مگر از ابتدای شیوع کرونا در ایران تیم ملی تشکیل شده است که ما در آن نماینده‌ای داشته باشیم؟

موسوی عنوان کرد: لیگ زیر ۱۲ سال برای اولین بار در سطح استان راه‌اندازی شد. وقتی لیگی راه‌اندازی می‌شود، با هدف توجه بیشتر به مدارس فوتبال دائمی استان و بر مبنای توسعه روح بازی جوانمردانه و ایجاد فضایی برای ارزشیابی میزان توانایی مربیان فعال در مدارس فوتبال برنامه‌ریزی شده است؛ این یعنی فوتبال پایه استان مطالعه و آسیب‌شناسی شده است. سن ورود به اولین بازی رسمی از ۱۴ سال به ۱۲ و ۱۱ سال رسیده است. نتیجه این کار هم ورود بازیکنان پخته‌ای است که در سنین ۱۵ سالگی وارد اولین لیگ رسمی فدراسیون می‌شوند. نهایت تلاش‌مان را کرده‌ایم تا جنبه رقابتی این لیگ کمرنگ و جو تفریحی و لذت‌بخش آن توسعه یابد. در دل همین لیگ جوایز متعددی در دوره اول آن تحت عنوان جایزه بازی جوانمردانه به بازیکنان اهدا کرده‌ایم که نشان می‌دهد فوتبال پایه و فلسفه آن را می‌دانیم و برای اجرای آن نیازمند همکاری جامعه فوتبال استان هستیم و نه اظهار نظرهایی که از روی ندانستن است.

وی اظهار کرد: خراسان رضوی از معدود استان‌هایی بود که در ماه‌های اولیه شیوع کرونا به صورت جدی و با هدف حفظ پویایی و نشاط در فوتبال‌آموزان پایه فعالیت کرد. برگزاری لیگ مجازی فوتبال پایه در ۲ بخش دختران و پسران که با استقبال بی‌نظیر همراه و بازتاب آن به‌صورت ملی بود، از جمله فعالیت‌هایی است که نشان داد ما برای توسعه فوتبال پایه در استان به شرایط محدود نمی‌شویم. برنامه‌های کمیته جوانان و استعدادیابی نه تنها منحصر به یک یا ۲ فرد خاص نیست بلکه حضور پیشکسوتان متعدد و متخصص در هر یک از برنامه‌های فوتبال پایه یکی از نقاط عطف است که ما به آن افتخار می‌کنیم و بر همین منوال نیز پیش خواهیم رفت. حضور پیشکسوتان در هر برنامه‌ای مایه افتخار است. برای ما نیز این نکته اولویت است و تا حد ممکن از حضور ارزشمند آن‌ها استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha