• یکشنبه / ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400053121245
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

تاریخ عکاسی اصفهان در قاب مستند

تاریخ عکاسی اصفهان در قاب مستند

ایسنا/اصفهان مستند «ظهور و ثبوت» که به‌تازگی از تیزر آن در فضای مجازی رونمایی شده، پژوهشی دربارۀ سیر تاریخ عکاسی اصفهان است و به علل اوج و فرود عکاس‌خانه‌های این شهر می‌پردازد.

حامد قصری، کارگردان این مستند، به ایسنا می‌گوید: بعد از مرگ تلخ احمد میرعلایی که حلقه اتصال منِ نوجوان با دنیای ادبیات بود، مدتی افسرده بودم تا اینکه یک روز بر حسب اتفاق، به تابلوی عکاسی زیبا در خیابان طالقانی برخوردم، کمرویی را کنار گذاشتم، داخل رفتم و با دنیایی از عکس روبرو شدم.

او ادامه می‌دهد: رضا فرزان، مسئول عکاس‌خانه، خاطراتش را برایم تعریف کرد و گفت که آرزو داشته مغازه‌اش به موزه تبدیل شود. عکس‌های قدیمی زیادی داشت که بخشی از تاریخ عکاسی اصفهان را شامل می‌شد و همسرش، اشرف السادات مقصودی نیز اولین بانوی عکاس اصفهان بود که عکاسی از زنان را انجام می‌داد.

این پژوهشگر خاطرنشان می‌کند: ورود به عکاسی زیبا، زمینه‌ساز آشنایی من با امان‌الله طریقی شد که در مستند «هالیوود اصفهان» مشخصاً به معرفی او و عکاس‌خانه‌اش پرداخته‌ام.

قصری، یادآور می‌شود: در همان دوران دانشجویی، تصمیم گرفتم که خاطرات عکاسان اصفهان را ثبت و ضبط کنم، به همین دلیل با حدود ۷۰ نفر از عکاسان شهر مصاحبه کردم و بخشی از آرشیو ارزشمندی که داشتند به دست آوردم. هم‌زمان، تلاش کردم عکاسی را بیاموزم، چند نمایشگاه برپا کردم و به‌مرور، هویت جمعی تصویری اصفهان برایم جذاب‌تر شد.

او از چاپ کتاب «ظهور و ثبوت» نیز خبر می‌دهد و می‌گوید: بر اساس مصاحبه‌هایی که با عکاسان مختلف شهر انجام داده بودم، کتابی در ۳۵ فصل تهیه کردم که درواقع رد پای بازمانده از یک شهر است و در قالب جستار، به تاریخ عکاسی اصفهان و علل افول عکاس‌خانه‌ها می‌پردازد.

این پژوهشگر می‌افزاید: حدود ۱۲ نفر از عکاسانی که در کتاب «ظهور و ثبوت» به آن‌ها پرداخته‌ام، طی این سال‌ها از دنیا رفته‌اند. در صورت جذب حمایت، این کتاب ماه‌های آینده توسط نشر شور آفرین به چاپ خواهد رسید.

کارگردان مستند «ظهور و ثبوت» اظهار می‌کند: به این دلیل که در مدت ۲۰ سال از عکاسان اصفهان ساعت‌ها فیلم‌برداری کرده بودم، تصمیم گرفتم در کنار کتاب، مستندی نیز درباره تاریخ عکاسی اصفهان تهیه کنم و با حمایت دفتر تخصصی سینما، محمدجواد حسنی، یکی از تدوینگران خلاق و حرفه‌ای، کار تدوین مستند «ظهور و ثبوت» را بر عهده گرفت، احمد تاج و علی رضوانی فیلمبرداری آن را انجام دادند و بهروز معین نیز آهنگ بی‌نظیری برای کار ساخت.

او تأکید می‌کند که تنها ۱۰ درصد از آرشیو عکاسی اصفهان حفظ‌شده و مابقی، در سال‌های ۱۳۵۸ تا ۶۲، به انحای مختلف معدوم شده و از بین رفته است.

قصری، با اشاره به شیوۀ پخش این مستند توضیح می‌دهد: اگر شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا تا پایان شهریور بهبودیافته باشد، «ظهور و ثبوت» را در اصفهان اکران خواهیم کرد وگرنه، به‌واسطه اکران آنلاین و در قالب پکیج، آن را در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهیم داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha