• شنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1400053020489
  • منبع : نمایندگی مازندران

ادعای یک استاد دانشگاه:

مازندران تا سال ۲۰۵۰ خشک‌تر می‌شود

مازندران تا سال ۲۰۵۰ خشک‌تر می‌شود

ایسنا/مازندران یک استاد دانشگاه گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها، به نظر می‌رسد مازندران تا سال ۲۰۵۰ به سمت گرمتر و خشک‌تر شدن پیش می‌رود، جالب اینجا است که شاید به طور میانگین بارش‌ها کمتر نشود، اما خشکسالی محسوس خواهد بود.

عزیز عابسی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه سازمان بین المللی هواشناسی در گزارش اخیر خود که کلیات آن تعیین کننده همه پیش بینی ها است، اظهار کرد: امسال مجددا بی نظمی‌های اقلیمی حداکثری در حال وقوع است و نتیجه این اتفاقات، خشکسالی، گرمای عجیب و غریب و سیلاب های شدیدی بوده که کشوری مانند آلمان به عنوان قطب صنعت دنیا را غافلگیر کرد.

وی با تاکید بر اینکه سال‌ها است دانشمندان دنیا بر روی این تغییرات و بی‌نظمی‌ها اعلام خطر می‌کنند، تصریح کرد: حبس شدن یا غلظت بیشتر گازهای دی اکسید کربن در اتمسفر زمین باعث می‌شود دمایی که در اتمسفر ورود می‌کند خارج نشود و این امر گرمایش زمین را به دنبال دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با اشاره به اینکه نتیجه این گرم شدن زمین، بروز اختلالاتی در سیگنال‌های اقلیمی است،تصریح کرد: این امر زمینه‌ساز ایجاد بارش‌های باران با شدت بیشتر خواهد شد و این بارش‌ها در هر نقطه‌ای از دنیا، عواقب متفاوتی خواهد داشت.

عابسی با بیان اینکه بر اساس پیش‌بینی‌ها، به نظر می‌رسد مازندران تا سال ۲۰۵۰ به سمت گرمتر و خشک‌تر شدن پیش می‌رود، گفت: جالب اینجا است که شاید به طور میانگین بارش‌ها کمتر نشود، اما خشکسالی محسوس خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در ترسالی، بارش باران موجب وقوع سیل می‌شود اما مجددا طی دو سال شاهد خشکسالی خواهیم بود، اظهار کرد: این خشکسالی به گونه‌ای خواهد بود که حتی برای کشاورزی نیز آب کافی در اختیار نداریم، بنابراین عواقبی مانند خشک‌تر شدن آب پشت سدها، کاهش آب رودخانه‌ها و خشکی آن و وقوع سیلاب ناگهانی با بارش‌های سه ماهه در عرض چند روز در انتظار مازندران است.
عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته قوانین و دستورالعمل ها در ارتباط با بحث املاک و ثبت حریم رودخانه های آزاد به گونه‎‌ای است که آماده پذیرایی از سیلاب های بزرگ هستند، تصریح کرد: سیلاب‌های اخیر بزرگ در این کشورها، بی‌سابقه بوده است و خسارت فراوانی به همراه داشت.

وی با بیان اینکه در کشورهایی همچون ایران، مهندسی غیراصولی موجب تجاوز به حریم‌ها شده است، خاطرنشان کرد: در حقیقت دقیقا نمی‌دانیم چه سرنوشتی در پیش روی ما قرار دارد و در حال حاضر فقط پیش‌بینی و شبیه‌سازی صورت می‌گیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با اشاره به اینکه در این چندسال اخیر مشاهده می شود آب دریای خزر به شدت در حال پایین رفتن است، گفت: به نظر می‌رسد الگوی وزش بادها، دمای بیشتر و تبخیر از سطح موجب تبخیر رطوبت از دریای خزر شده و ورودی آب به دریا همچون پل و سدهای مختلف همانند تجن، بابلرود و سفیدرود نیز همانند قبل نیست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، تصریح کرد: در چالوس یا رامسر، در قله کوه، ساختمان ۱۰ طبقه می‌بینید یا در اراضی ملی و شیب‌های سوادکوه، شهرک های توریستی در روبه روی دره، رودخانه ها و در چشم انداز بسیار عالی و دشت‌های بکر در حال ساخت است و در عمل هزاران هکتار از اراضی کشاورزی این استان به ویلاهای لاکچری تبدیل می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل ادامه داد: خاک حاصلخیز مازندران، زیر موزاییک و بتن در حال دفن شدن است و همچنین در سواحل بی توجه به حریم و چشم اندازها در کنار ساحل مشغول ویلاسازی هستند.
عابسی با اشاره به موضوع تجاوز به کوه، دشت، مراتع و جنگل‌های مازندران، آن را تخلفی بزرگ در مازندران برشمرد و تصریح کرد: مازندران امروز، نه تنها شبیه ۵۰ سال گذشته نیست حتی شبیه مازندران ۲۰ سال پیش هم نیست و باید فکری به حال آن کرد.

گفت وگو از: نیایش عرب

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha