• شنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۰:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400053020243

استاد دانشگاه فردوسی مشهد مطرح کرد

لزوم همگرایی در تیم اقتصادی دولت سیزدهم برای حل مشکلات اقتصادی

لزوم همگرایی در تیم اقتصادی دولت سیزدهم برای حل مشکلات اقتصادی

ایسنا/خراسان رضوی استاد گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه «تیم اقتصادی پیشنهادی دولت سیزدهم نه ترکیب خیلی قوی و نه بسیار ضعیف بلکه ترکیب متوسطی دارد»، گفت: اقتصاد تنها توسط افراد و به تنهایی اداره نمی‌شود بلکه مجموع افراد در تیم اقتصادی دولت سیزدهم باید با یکدیگر هم‌گرا باشند. قاعدتا اگر این هم‌گرایی وجود نداشته باشد نمی‌توانیم بگوییم که کدام یک از این افراد پیشنهادی، به تنهایی می‌تواند مشکلات را حل کند.

وحید ارشدی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص بررسی تیم اقتصادی پیشنهادی دولت سیزدهم اظهار کرد: به طور کلی ترکیب سنی و ترکیب افرادی که برای تیم اقتصادی انتخاب شدند، تمایل به جوان‌گرایی دارد و این خود یک مزیت نسبت به دوره‌های گذشته محسوب می‌شود. برخی از این افراد مانند وزیر پیشنهادی اقتصاد به لحاظ نظری، علمی و دانشگاهی افراد قوی هستند و با توجه به سوابقی که دارند می‌توان به آن‌ها تکیه کرد.

وی افزود: البته باید ریسک جوان بودن آن‌ها را نیز بپذیریم؛ چرا که ممکن است تجربه اجرایی را آنطور که ما توقع داریم نداشته باشند. ولی به لحاظ اینکه رویکردهای درستی را در اقتصاد دارند و حداقل پیشینه علمی خوبی را نشان می‌دهند عملا می‌توانند در بسترهای تئوری فعالیت‌های مناسب و رویکردهای درستی را اتخاذ نموده و به دستگاه اجرایی کشور در این زمینه کمک کنند.

استاد گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی در خصوص وزیر پیشنهادی اقتصاد بیان کرد: به نظر بنده وزیر پیشنهادی اقتصاد توانایی این را دارد که سکان وزارت اقتصاد را به خوبی اداره کند اما مساله مهم این است که همه این افراد باید با یکدیگر همگرایی داشته باشند. برای مثال درحوزه بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه، وزارت صمت و ... باید میان افراد همگرایی وجود داشته باشد. در حال حاضر نمی‌دانم تا چه حد این همگرایی وجود دارد.

ارشدی تصریح کرد: انتظار ما این است که این افراد به لحاظ سوابقی که دارند، به نوعی بتوانند با رویکرد اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های کلان، نظام اقتصادی ایران را هدایت کنند و  اقتصاد ایران را از وضعیت نامطلوبی که در حال حاضر دارد، نجات دهد.

وی با بیان اینکه «در مجموع می‌توان گفت که این ترکیب نه خیلی قوی است و نه بسیار ضعیف بلکه ترکیب متوسطی است»، افزود: اقتصاد تنها توسط افراد و به تنهایی اداره نمی‌شود بلکه مجموع افراد در تیم اقتصادی دولت سیزدهم باید با یکدیگر همگرا باشند. قاعدتا اگر این همگرایی وجود نداشته باشد نمی‌توانیم بگوییم که کدام یک از این افراد پیشنهادی، به تنهایی می‌تواند مشکلات را حل کند.

استاد اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد ضمن اشاره به لزوم همگرایی میان تیم اقتصادی دولت سیزدهم بیان کرد: رئیس جمهور باید این قدرت را داشته باشد که بتواند بین تیم مورد نظر خود همگرایی را ایجاد کند و زمان گزینش این افراد با توجه به نقش مولفه‌ها و رویکردها افرادی را انتخاب کند که بتوانند بر روی یک رویکرد درست همگرا برای حل مشکلات اقتصادی باشند.

ارشدی گفت: اگر هر کدام از این افراد بخواهند بر اساس نظرات شخصی یا دیدگاه‌هایی که دارند، اقتصاد را اداره کنند، در این زمینه موفق نخواهند بود. به نظر من باید کانونی وجود داشته باشد که بین این افراد هم‌افزایی را ایجاد کند.

وی عنوان کرد: در دولت‌های قبل نیز این پدیده بسیار مشهود بود. افراد قوی و کارآمدی بر سر کار بودند اما نمی‌توانستند هم‌افزایی ایجاد کنند. مثلا همیشه میان بانک مرکزی و وزارت اقتصاد اختلاف بوده است. این اتفاقات نمی‌تواند مشکلات اقتصاد کشور را حل کند. ما باید ببینیم که دنبال چه مولفه‌هایی باشیم که بین این افراد همگرایی ایجاد شود و همچنین رئیس جمهور نیز در ایجاد این همگرایی توانمند باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با معضلات و مشکلات اقتصادی که در حال حاضر تیم اقتصادی باید به آن بپردازند، بیان کرد: اولین مورد در رابطه با کسری بودجه است. کشور ما در حال حاضر به شدت با کسری بودجه مواجه است. این عامل تورم‌زا است. مورد دوم حجم نقدینگی‌ است که سرگردان است و عملا بخش‌های واقعی اقتصاد از این نقدینگی بی‌بهره هستند. این دو مورد از مهمترین چالش‌های اقتصادی است که با مشکلات اقتصادی که در حال حاضر وجود دارد، همراه شده است.

ارشدی تحریم‌ها را نیز معضل موجود دیگر در اقتصاد دانست که به شدت مشکلات اقتصادی می‌افزاید و گفت: اقتصاد ایران مشکلات ساختاری خود را دارد. اول باید این مشکلات حل شود تا بعد از آن بتوان تحریم را اداره کرد. یعنی به جای اینکه ما به دنبال از بین بردن تحریم‌ها باشیم که کار ساده‌ای با وجود شرایط این تحریم‌ها، نیست، بتوانیم کاری انجام دهیم که تحریم‌های بیشتری علیه ما صورت نپذیرد و هم ازآن طرف همین تحریم‌ها را بتوانیم دور بزنیم و از ظرفیت‌های اقتصادی ایران بهترین استفاده را بکنیم و وضعیت را بهبود بخشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha