به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه الجدید لبنان، ارتش ناگزیر شد برای پس گرفتن این کانتینرهای سوخت با معترضان وارد درگیری شود که منجر به زخمی شدن تعدادی شد.
ارتش توانست تلاش تعدادی از معترضان برای خالی کردن یکی از کانتینرهای سوخت مازوت (سوخت دیزل) به روی زمین و آتش زدن آن به نشان ابراز خشم از بحران سوخت در این کشور را ناکام بگذارد.
در شمال همچنین معترضان مقابل کاخ نجیب میقاتی، نخستوزیر مکلف لبنان در منطقه المیناء در شهر طرابلس در اعتراض به وضعیت بد اقتصادی و معیشتی تجمع کردند.
معترضان مسیر اصلی منطقه را بسته و درختی که در محوطه کاخ میقاتی بود آتش زدند. آنها در میان حضور گسترده ارتش لبنان شعارهایی علیه مقامات سر دادند.
همچنین روزنامه لندنی القدس العربی نوشت: معترضان مسیر تل نحاس - کفرکلا (جنوب لبنان) را در اعتراض به اعلام حذف یارانه سوخت بستند.
عصر چهارشنبه بانک مرکزی حذف کامل یارانه واردات سوخت شامل بنزین و مازوت را اعلام کرد و گفت، از امروز، پنجشنبه اعتبارات لازم برای واردات سوخت طبق نرخ دلار در بازار تامین خواهد شد.
این در حالی است که ریاستجمهوری لبنان اعلام کرد، میشل عون، رئیسجمهوری ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی را امروز بعد از تصمیم حذف یارانه سوخت فراخواند.
طبق تحقیق شرکت خصوصی لبنان، حذف یارانه موجب افزایش شدید نرخ سوخت میشود به طوریکه نرخ بنزین از ۷۵ هزار لیره به ۳۳۶ هزار لیره افزایش مییابد. نرخ مازوت نیز از ۵۷ هزار لیره به ۲۷۹ هزار لیره لبنانی میرسد.
در این راستا جبران باسیل، رهبر جریان آزاد ملی تاکید کرد، تصمیم رئیس بانک مرکزی برخلاف قانون نمایندگان پارلمان در زمینه کوپن و سیاست هدفمند سازی یارانه است.
او تصریح کرد: ریاض سلامه رئیس بانک مرکزی است نه رئیس و حاکم لبنان او تنها کسی است که درباره سیاست یارانه از ۱۷ اکتبر تصمیم میگیرد.
باسیل خاطرنشان کرد: رئیس بانک مرکزی کشور را فلج کرده و برخلاف تصمیم دولت در حمایت از حذف تدریجی یارانه مقابل اعطای کمکها به مردم عمل میکند و این برخلاف قانون مصوب پارلمان است.
او این سوال را پرسید چرا دولت برای تاکید بر مرجعیت خود تشکیل جلسه نمیدهد و در حق رئیس بانک مرکزی تصمیم بگیرد.
انتهای پیام
نظرات