به گزارش ایسنا چندی پیش نایب رئیس انجمن زعفران خراسان جنوبی اعلام کرد که سازمان تعاون روستایی نزدیک۵۰ تن زعفرانی که از سال های قبل در انبارها باقی مانده بود را در اقدامی به یک شرکت خصوصی به شرط صادرات واگذار کرده است و دقیقا مشخص نیست که این میزان زعفران با چه سازوکار و تعهدی به آن شرکت واگذار شده و اساسا چرا باید این مقدار زعفران که معادل ۱۰ درصد تولید زعفران کشور در یکسال است به یک شرکت و یک شخص داده شود.
وی همچنین عنوان کرده بود که اگرچه بارها اعلام کردیم این زعفران ها قابلیت صادرات ندارند و در نهایت سر از بازارهای داخلی درخواهند آورد و بازار داخلی را خراب می کنند؛ به طوری که این حجم زعفران در انبارهای سرگردان آرام آرام وارد بازار شده و بازار اشباع می شود و دیگر خریداری نیست. وقتی خریداری نباشد امید کشاورز به تولید و فروش محصولاتش از بین می رود، ولی متاسفانه به این صحبت ها توجهی نشد.
در پاسخ به این اظهارات سید محمد موسوی_ مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی طی جوابیه ای به ایسنا اعلام کرد:
در خصوص مصاحبه نایب رئیس محترم انجمن زعفران خراسان جنوبی در تاریخ ۱۳ مردادماه سال ۱۴۰۰ با خبرنگاری ایسنا مبنی بر عدم وجود شفافیت در فروش زعفران خرید حمایتی سازمان تعاون روستایی باید متذکر شویم که سازمان تعاون روستایی در آبانماه سال ۱۳۸۸ به منظور حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان براساس ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی نسبت به خرید حمایتی زعفران اقدام کرده و پس از دستیابی به اهداف حمایتی تعیین شده و ایجاد تعادل نسبی در بازار، نهایتا از خردادماه سال ۱۳۹۹ به منظور ایجاد فرصت مساوی برای همه متقاضیان و شفافیت معاملات زعفران ها طی ۵۶ مرحله عرضه در بورس کالا و چهار مرحله مزایده عمومی به فروش رسیده است.
شایان ذکر است براساس بررسیهای آزمایشگاهی زعفران موصوف از کیفیت نسبتا بالایی برخوردار بوده و قابلیت مصرف در سطوح مختلف بازار داخل و خارج از کشور از جمله صنایع دارویی و فرآوری و ... را دارا بوده است.
انتهای پیام
نظرات