• شنبه / ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۸:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400051610732
  • خبرنگار : 50046

تاثیر بازی در شکل گیری حافظه کودک

تاثیر بازی در شکل گیری حافظه کودک

ایسنا/خراسان شمالی مدیرگروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بازی، فرایند شکل گیری حافظه کودک است و کمک می کند تا کودکان هرچیزی را که می بینند دوباره تکرار و تقلید کنند.

زهرا یوسف نژاد در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: بازی فرایندی همراه با تحرک و کاوش است که انسان از تولد تا سالمندی آن را انجام می دهد.

وی بیان کرد: برخی از متخصصین بازی را حل تعارضات درونی و ناکامی می دانند به عنوان مثال کودکی که تنبیه شده، ناراحتی خود را با خراب کردن اسباب بازی و عروسکش ابراز می کند.

یوسف نژاد ادامه داد: برخی دیگر از محققین بازی را فرایند شکل گیری حافظه کودک تلقی کرده و معتقد هستند که بازی کمک می کند تا کودکان هرچیزی را که می بینند دوباره تکرار و تقلید کنند و آن را در حافظه خود تحکیم ببخشند و گروهی دیگر بازی را راهی برای لذت جویی و آرامش بخشی در کودک یا بزرگسال توصیف می کنند.

وی با بیان اینکه در مراحل مختلف زندگی با افزایش سن، شکل بازی در انسان تغییر می کند، گفت: مرحله اول، کاوشی است که کودک زیر یکسال بازی را برای کنترل حرکات بدنی و تعادل یابی و هماهنگی بدنی انجام می دهد و تلاش می کند اشیا را بشناسد و برای این بازی از بزرگسالان کمک می گیرد.

یوسف نژاد ادامه داد: مرحله دوم، در سنین یک سالگی تا قبل از ورود به مدرسه بوده و کودک برای بازی از اشیاء و اسباب بازی کمک می گیرد، در این دوران کودکان اسباب بازی خود را جاندار فرض می کنند.

وی شکل بازی در مرحله سوم را نمایشی خواند و گفت: این مرحله پس از ورود به مدرسه آغاز می شود و کودک به ارتباط با دیگران می پردازد و با انجام بازی‌های گروهی رشد اجتماعی شدن را در خود پرورش می دهد همچنین در این مرحله توصیه می شود که کودک و نوجوان به گروه هایی ملحق شده و بازی های آرامش بخش همراه با حرکات بدنی و فعالیت مثل ورزش را انجام دهد.

یوسف نژاد در خصوص مرحله چهارم بیان کرد: شکل بازی در این مرحله تخیلی است و فرد کمتر علاقه ای به بازی جمعی نشان می دهد و تلاش می کند تا در خلوت خود به حل معما یا بازی های فکری بپردازد.

وی با یان این که برخی بازی ها برای رشد ذهنی کودکان مناسب هستند، گفت: بازی های سازه ای، پازل ها، پیدا کردن کلمات، خاله بازی، پیدا کردن اشیا و روبیک از جمله بازی هایی هستند که در رشد ذهنی کودکان موثر خواهند بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha