به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، دیوان محاسبات آمریکا اعلام کرد: ارزیابی هر سه پیشنهاد توسط ناسا، منطقی، مطابق با قوانین قابل اجرا، آییننامهها و شرایط اعلام شده بود.
شرکت بلواوریجین ادعا کرده که روند انتخابی ناسا "اساسا ناعادلانه" بوده زیرا هیچ فرصتی برای تجدید نظر قرار نداده است. بلواوریجین همچنین بیان کرد که ناسا در ابتدا اعلام کرده بود که در این قرارداد از دو شرکت سازنده کمک خواهد گرفت اما اکنون تنها با یک شرکت یعنی اسپیسایکس قرارداد بسته است.
دیوان محاسبات آمریکا میگوید: انتخاب تنها یک شرکت برای قرارداد باعث نقض قوانین نمیشود و ناسا در زمان اعلام این پروژه، حق انتخاب دو شرکت، یک شرکت و یا حتی هیچ شرکتی را برای قراداد به خود داده است.
این سازمان همچنین اعلام کرد که ناسا مجبور به اصلاح یا لغو کردن این اعلامیه نیست. دیوان محاسبات آمریکا در بیانیهی مطبوعاتی خود به این موضوع اشاره کرد که وظیفه این سازمان قضاوت مزایای نسبی قرارداد نیست.
هر دو شرکت بلواورجین و داینتیکس معتقدند که ناسا "پر خطرترین گزینه ممکن" را انتخاب کرده است زیرا طرحی که این شرکت با آن برندهی این قرارداد شد شامل استفاده از فضاپیماهای در حال توسعه استارشیپ میشود که تاکنون بیشتر آنها در مرحلهی آزمایشی منفجر شدهاند.
سخنگوی بلواوریجین در پی این تصمیم اعلام کرد: ما همچنان معتقدیم که ایراداتی به تصمیم ناسا وارد است اما محدود بودن صلاحیت قانونی دیوان محاسبات آمریکا اجازه رسیدگی به آنها را نمیدهد.
ما همچنان معتقدیم که این برنامه باید توسط دو شرکت پیش برده شود. در برنامه ارسال انسان به ماه باید رقابت وجود داشته باشد. این بهترین راهحل برای ناسا و برای کشور ما است.
این تصمیم چندین روز پس از پیشنهاد جف بزوس به ناسا مبنی بر پرداخت مبلغی ۲ میلیارد دلاری به ناسا برای بازپسگیری این قرارداد اتخاذ شد.
در پی شکایت جف بزوس به دیوان محاسبات، ناسا از اسپیسایکس درخواست کرد تا فعالیت خود بر روی سیستم فرود انسان بر ماه را متوقف کند تا زمانی که این سازمان به حل این مشکل بپردازد. تصمیم این سازمان امکان ادامه یافتن پروژه به صورت گسترده را میدهد مگر آن که بلواورجین از دیوان دعاوی فدرال ایالت متحده بخواهد این پرونده را مورد بررسی قرار دهند.
انتهای پیام
نظرات