اصغر عبدلی چهارممرداد در مراسم تجلیل اعضای شورای شهر از این چهره برجسته علمی و محقق انستیتوپاستور ایران اظهار کرد: بنده به زادگاهم اردبیل و روستای کولانکوه افتخار میکنم چرا که بعد از سالها حضور در تهران و عضو هیئت علمی انستیتوپاستور ایران همچنان خود را متعلق به دیار سبلان میدانم.
وی به فرآیند حضور خود در تهران و ادامه تحصیلات در رشته ویروسشناسی اشاره کرد و گفت: بنده بعد از اتمام تحصیلات در مقطع ابتدایی و متوسطه از سال ۸۱ به تهران عزیمت کرده و در رشته ویروسشناسی تحصیلاتم را ادامه دادم و دوره تخصصی را در رشته واکسن بیماریهای تنفسی در ایتالیا گذراندم.
فناور و سازنده واکسن کوایران برکت تصریح کرد: در همان روزهای نخستین شیوع کرونا برای مهار این پاندمی تصمیم گرفتیم تا واکسنی را تولید کنیم چرا که بر این باورم تنها راه مهار پاندمی کرونا تولید واکسن است که از همان اسفند سال ۹۸ تولید واکسن استارت خورد.
عبدلی به شرایط حساس شیوع این بیماری در همان روزهای نخستین اشاره کرد و افزود: با هماهنگی یکی از پزشکان در اردبیل بنده نمونههایی را از ویروس کشته شده به تهران منتقل و مراحل کشت ویروس و همچنین مطالعات بالینی و تعیین خصوصیات این ویروس را انجام داده و موفق شدیم در همان ایام شیوع این بیماری مراحل آزمایش حیوانی را آغاز کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: بعد از سپری شدن مراحل آزمایش حیوانی و تأیید سازمان غذا و دارو و دریافت کد اخلاقی مطالعات در سه فاز روی انسان آغاز شد تا بعد از سپری شدن فازهای سهگانه بالینی موفق شدیم تولید واکسن را به شکل انبوه انجام دهیم.
عبدلی اضافه کرد: تفاوت واکسن کوایران برکت با سایر واکسنها در اثربخشی آن است به طوری که بنده به مردم ایران اطمینان میدهم که ایمنی واکسن کوایران برکت بالای ۸۰ درصد است و سطح آن به مراتب بهتر از واکسن چینی است.
وی بیان کرد: ما سعی کردیم به تناسب شرایط شیوع ویروس کرونا در ابعاد مختلف ایمنی واکسن را ارتقا دهیم و حتی زنان شیرده میتوانند از این واکسن استفاده کرده و آنتی بادی آنها برای نوزادانشان نیز مناسب است.
عبدلی از پیگیری برای تولید واکسن متناسب برای زنان باردار و کودکان سه تا ۱۷ سال خبر داد و اظهار کرد: زدن واکسن برای افراد مبتلا به کرونا و در مرحله قرنطینه بسیار خطرناک است و ما پیشنهاد میکنیم این افراد با مراقبت بیشتر بعد از سپری شدن دوران قرنطینه و مداوا تزریق واکسن را انجام دهند.
وی به سابقه ۷۰ ساله ایران در تولید واکسن و سرم در مقابله با بیماریهای مختلف اشاره کرد و گفت: متأسفانه در کشور نوعی نگاه واکسن هراسی وجود دارد که شایعات منتشر شده نیز به این موضوع دامن میزند.
فناور و سازنده واکسن کوایران برکت تصریح کرد: مطالعات ما نشان میدهد که واکسن یکی از عوامل اصلی پیشگیری در برابر این بیماری است و قطعا با گسترش تزریق واکسن در دنیا مهار این پاندمی نیز امکانپذیر خواهد شد.
عبدلی افزود: به هیچ وجه مواد اولیه واکسن کوایران برکت از خارج تأمین نمیشود بلکه تمام مراحل تولید آن داخلی است و ما به وجود محققان ایرانی افتخار میکنیم.
انتهای پیام
نظرات