حجتالاسلام و المسلمین مقصودعلی دومکی در اختتامیه همایش بینالمللی گفتوگوهای بینافرهنگی خراسان که امروز امروز، ۲۹ تیرماه، با موضوع مطالعات فرهنگی و اجتماعی که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد با اشاره به هویتها، ارزشها، تغییرات اجتماعی و تحولات دینی، اظهار کرد: ایالت بلوچستان پاکستان در گذشته جزء خراسان بزرگ بوده، اما پس از تقسیم کشورهای منطقه این قسمت از خراسان بزرگ جدا شد. با این حال امروز نیز مردمان پاکستان این منطقه را به نام خراسان میشناسند.
وی ادامه داد: امید است این همایش به نزدیک شدن این دو کشور همسایه منجر شود؛ چراکه این دو کشور بیش از این نیاز به مشترکات دینی و فرهنگی دارند و ما میتوانیم با توجه به این مشترکاتی که با یکدیگر داریم همکاری بیشتری در آینده در این جهت داشته باشیم.
سخنگوی حزب وحدت مسلمانان پاکستان خاطرنشان کرد: پاکستان از هویتها و ایالتهای مختلفی برخوردار است که میتوان به ایالتهایی چون پنجاب، سند، پشتو و بلوچستان اشاره کرد که هر یک از این ایالتها آداب، رسوم و فرهنگ مختص خود را دارند، اما با این وجود میتوان این کشور را به یک دسته گلی تشبیه کرد که به انواع گلها مزین است و این موجب نمیشود که از حسن و زیبایی این دسته گل کم شود، بلکه به زیبایی این گل نیز افزوده میشود. در این میان باید بگویم با توجه به اینکه پاکستان از اقوام مختلفی تشکیل شده، مذاهب مختلفی هم در این کشور حضور دارند، اما با این حال افراد این کشور مسلمان هستند، لذا مراسم دینی و اسلامی مانند عید قربان، ماه مبارک رمضان و سایر اعیاد دینی و مذهبی در این کشور برگزار میشود.
وی تصریح کرد: با این حال در این میان افرادی نیز وجود دارند که با اقدامات و رفتارهای خود سعی دارند که میان برادران اهل سنت و تشیع اختلافافکنی کنند، اما شاهد این هستیم که مردمان این کشور همگی دوستدار اهل بیت(ع) و پیامبر اکرم(ص) هستند و زمانی که در کشورهای اروپا به پیامبر اعظم(ص) توهین میشود، میتوان در این سرزمین شاهد این امر بود که تمام مردمان این کشور اعم از سنی، شیعه و... بدون هیچگونه اختلافی به خیابان آمده و انزجار و خشم خود را علیه دشمنان اسلام اعلام میکنند و هیچگاه اجازه نمیدهند که افرادی میان آنها اختلافافکنی کنند.
دومکی با اشاره به اینکه محبان اهل بیت(ع) در پاکستان در ایام ماه محرم به عشق امام حسین(ع) انزجار خود را از یزید و یزیدیان اعلام و مراسم عزاداری را برگزار میکنند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مردم این کشور مسلمان هستند، به ارزشهای دینی پایبند بوده به گونهای که با توجه به اینکه امروزه تهاجمات فرهنگی که از سوی غرب در میان ملل مسلمان و اقوام دنیا ایجاد شده و تأثیرات بسزایی نیز به دنبال داشته، اما باز هم ما شاهد هستیم که حجاب در پاکستان نسبت به بسیاری از کشورها از وضعیت بهتری برخوردار است.
وی افزود: همچنین احترام به سادات، میهمان نوازی و احترام به علما که از متن دین برخاسته و از جمله ارزشهایی است که مردم از قرآن و سنت آموختهاند و مردمان این کشور با وجود تهاجمات فرهنگی که وجود دارد به این ارزشها و مقدسات دینی پایبند بوده و آنها را مورد توجه قرار میدهند.
سخنگوی حزب وحدت مسلمانان پاکستان با اشاره به تحولات و تغییرات اجتماعی در پاکستان، گفت: امروزه شاهد تغییر و تحولاتی از جمله پیشرفت تکنولوژی، مهاجرت مردم از روستاها به شهر، افزایش جمعیت و وجود نهادهای بینالمللی و استکباری در پاکستان هستیم.
وی اضافه کرد: پاکستان کشوری است که به علت همسایگی با جمهوری اسلامی ایران تأثیرات بسیار زیاد و عمیقی از ایران گرفته است و مردمان کشور پاکستان به انقلاب اسلامی عشق میورزند و از این انقلاب دفاع میکنند و انزجار خود را نسبت به کشورهای استکباری به ویژه آمریکا و سرائیل اعلام میکنند و همیشه حامی آزادی فلسطین بوده و هستند.
گفتوگوهای بینافرهنگی خراسان فصل جدیدی در همکاری نهادهای فرهنگی
افشین تحفهگر، دبیر همایش بینالمللی گفتوگوهای بینافرهنگی خراسان نیز در ادامه این نشست با اشاره به دستاوردهای این نشست چهار روزه، گفت: همایش بینالمللی گفتوگوهای بینافرهنگی خراسان فصل جدیدی را در همکاریهای مشترک میان نهادهای فرهنگی به دنبال داشت و همایشی بینالمللی با محوریت امام رضا(ع) برگزار شد.
وی با اشاره به انعکاس این رویداد در رسانههای بینالمللی، ادامه داد: در طول برگزاری همایش بیش از ۱۰ رسانه خارجی و شبکه تلویزیونی کشورهای همسایه اقدام به بازتاب جلسات و سخنرانیهای علمی این همایش کردند. همچنین رسانههای داخلی نیز ۱۰۰ ساعت تولیدات محتوایی این همایش را به خوبی بازتاب دادند و در شبکههای مختلف خبری اخبار و اطلاعات خوبی از این همایش بینالمللی منعکس شد.
تحفهگر بیان کرد: در طول برگزاری این همایش که در چهار پنل علمی برگزار شده حدود ۵۰۰ دقیقه سخنرانی توسط ۲۷ استاد فرهیخته از هشت کشور منطقه و ۱۰ استاد برجسته داخلی انجام شد. همچنین بناست کتاب این همایش که مجموعهای از سخنرانیهای این همایش است به زودی به چاپ برسد.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم که این همایش منجر به صلح، دوستی، آرامش و نزدیکی کشورهای منطقه و کشورهایی شود که روزی با نام خراسان شناخته میشدند. همچنین به طور ویژه مردمان کشور افغانستان هم بهزودی به صلح و آرامش دست پیدا کنند.
انتهای پیام
نظرات