• سه‌شنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۰ / ۰۰:۵۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400042820645
  • خبرنگار : 71432

عوامل بروز دردهای مفصلی در جوانان

عوامل بروز دردهای مفصلی در جوانان

اغلب افراد بر این باورند که درد مفاصل، بیماری سنین میانسالی است و در دوران جوانی احتمال ابتلا به این عارضه وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، درد مفاصل بیماری مخصوص به افراد مسن نیست. این باورهای اشتباه از این موضوع نشات می‌گیرد که شایعترین دلیل برای درد مفاصل نوعی آرتروز است و معمولا گروه سنی بالا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

چه عواملی موجب درد مفاصل در جوانان می‌شود؟

اصطلاح "آرتروز" به عنوان مرجعی برای اشاره به درد مفاصل مورد استفاده قرار می‌گیرد. آرتروز یک بیماری منفرد و مجزا نیست بلکه گروهی از بیماری های مفاصل و بیماریهای مرتبط به آن را شامل می‌شود که با علائم و نشانه هایی از جمله درد مفصل، التهاب مفصل و سفتی مفصل همراه است و منجر به کاهش تحرک می شود.

عوامل درد مفاصل در جوانان می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد که برخی از آنها شامل موارد زیر است.

۱- آرتروز پیشرونده) استئوآرتریت (OA) شایعترین نوع آرتروز است. در این عارضه غضروف اطراف مفاصل که از آن حفاظت می کند از بین می رود. در نتیجه، استخوان های مفصل به یکدیگر کشیده شده و باعث ورم، درد و سفتی می شوند.

- عواملی که موجب بروز آرتروز پیشرونده در جوانان هستند:

ژنتیک: یک بیماری یا اختلال ژنتیکی که احتمال پیشرفت استئوآرتریت را افزایش می‌دهد بر تولید کلاژن بدن، یعنی پروتئین سازنده غضروف مفصل تاثیر می گذارد. این نارسایی می تواند باعث شروع استئوآرتریت در اوایل سن ۲۰ سالگی شود. یکی دیگر از اختلالات ارثی بالقوه نقصی است که در آن استخوان ها به طور صحیح و هم‌راستا کنار هم قرار نگرفته‌اند و همین امر منجر به فرسودگی سریع غضروف می شود.

چاقی: وزن اضافی می تواند فشار بیشتری به مفاصل ران و زانو وارد کند و باعث افزایش میزان تحلیل رفتن غضروف مفاصل شود.

حرکات تکرار شونده و آسیب دیدگی مفاصل: حرکات تکراری و آسیب های مفصلی مانند پارگی رباط ها و شکستگی ها ممکن است باعث آرتروز شود. به عنوان مثال، ورزشکاران ممکن است به طور مکرر به مفاصل، رباط ها و تاندون های خود آسیب بزنند که این موضوع تجزیه غضروف را تسریع می کند. مشاغل و فعالیتهایی که مستلزم ایستادن طولانی مدت، حمل وسایل سنگین و خم شدن مکرر هستند نیز ممکن است منجر به آسیب سریعتر غضروف شوند.

۲- آرتروز التهابی) این نوع آرتروز با مفاصل ملتهب شناخته می شود. برخی از این موارد عبارتند از: آرتریت روماتوئید، آرتریت پسوریازیس و آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان.

۳- آرتروز واکنشی) در آرتروز واکنشی وجود عفونت در قسمت دیگری از بدن باعث التهاب مفاصل می شود. اوریون، تب روماتیسمی، سرخک و هپاتیت از جمله این عوامل هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از تایمز آو ایندیا، تشخیص به موقع می تواند منجر به کنترل کامل علائم بیماری شود و این بیماری نباید فرد را از داشتن زندگی عادی باز دارد. با توصیه های صحیح و تغییر سبک زندگی، هیچ دلیلی برای محروم ماندن فرد از زندگی پر نشاط وجود ندارد. داشتن فعالیت کافی، رژیم غذایی سالم، ورزش کردن و مراجعه به پزشک از جمله توصیه‌های مفید متخصصان به جوانان مبتلا به درد مفاصل است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha