سیدمحسن حسینی امروز (یکشنبه ۲۷ تیرماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: امسال سومین سال خشک در ۴۵ سال اخیر را تجربه میکنیم. آورد رودخانهها بین ۵۵ تا ۸۵ درصد کاهشیافته است.
وی بیان کرد: با توجه به استفاده بیرویه صاحبان چاههای مجاز و صاحبان چاههای غیرمجاز از منابع آبهای زیرزمینی، نمیتوان برای درازمدت به تأمین آب شرب از چاهها اتکا کرد و باید راهکاری دیگر برای تأمین آب موردنیاز اتخاذ کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان بیان کرد: یکی از راهکارهای میانمدت و درازمدت ما استفاده از ظرفیت سدهای نرماب، چایلی، قره چای، میرداماد و گلورد است که در این میان سد نرماب در حال بهرهبرداری، سد چایلی در مراحل اولیه ساخت، گلورد در استان مازندران ساخته شده و سدهای میرداماد و قره چای در حال مطالعه هستند. پیشبینی شده از این طریق سالانه ۶۰ میلیون مترمکعب آب برای شرب تأمین شود.
حسینی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، استفاده از ظرفیت شیرین سازی آب دریا به میزان ۵۰ میلیون مترمکعب نیز هدف گذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه در کوتاهمدت به دنبال طرحهای آبرسانی هستیم، گفت: برای طرحهای آبرسانی در سال ۹۶ مبلغ ۱۰ میلیارد تومان، سال ۹۷ مبلغ ۱۸ میلیارد تومان، سال ۹۸ مبلغ ۱۱ میلیارد تومان و سال ۹۹ مبلغ ۱۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شد که عملاً با این مبالغ نمیشد کار خاصی انجام داد. در سال گذشته هزینه حفر، تجهیز و برق رسانی برای هر حلقه چاه سه و نیم میلیارد تومان بود و این مبلغ امسال به ۵ میلیارد تومان رسیده است.
حسینی اظهار کرد: این شرکت تا پایان سال ۹۹ به پیمانکاران و بازار، ۱۷ میلیارد تومان بدهی داشته و ۳۴ میلیارد تومان نیز طرح در حال اجرا دارد که برای آن اعتباری دیده نشده بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان بیان کرد: با پیگیریهای صورت گرفته توسط مسئولان استان و این شرکت، بودجه آبرسانی امسال به ۱۱۹ میلیارد تومان افزایشیافته و تلاش داریم این میزان را به ۲۰۰ میلیارد تومان نیز برسانیم. البته حل مشکلات در این بخش با توجه به اینکه عملاً طی چهار سال گذشته کار چندانی در این بخش انجام نگرفته دشوار است.
حسینی ادامه داد: در حال حاضر یک حلقه چاه در کلاله، دو حلقه چاه در آزادشهر، دو حلقه چاه در گرگان و یک حلقه چاه در غرب استان در حال تجهیز یا راهاندازی است. در گرگان با راهاندازی ایستگاه پمپاژ و اقدامات دیگر، ۱۰۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت آبرسانی این شهر افزوده میشود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات برقی که در استان داریم، پیشنهاد داده شده که پنلهای خورشیدی را به شکل شناور بر روی سدها و آببندانها که دمای کمتری نسبت به مناطق شمالی استان دارند، نصب کنند. با استفاده از ظرفیت رودخانه نیز میتوان نیروگاههای کوچک مقیاس را نصب کرد.
انتهای پیام
نظرات