• چهارشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۷
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403101913905
  • خبرنگار : 51022

تبعات ازدواج دیرهنگام در جوانان چیست؟

تبعات ازدواج دیرهنگام در جوانان چیست؟

ایسنا/گلستان یک مشاور خانواده در گرگان کاهش سازگاری زوجین، ابتلا به بیماری‌های خلفی و روانی و نداشتن وقت کافی برای با هم بودن را بخشی از تبعات ازدواج دیرهنگام دانست و گفت: مسئولان باید با برداشتن موانع اقتصادی از پیش روی جوانان شرایط ازدواج به هنگام را برای آنها فراهم کنند.

همانطور که می‌دانید افراد بنا به انتخاب خود در سنین مختلف ازدواج می‌کنند. لذا به طور کلی نمی‌توانیم یک سن مشخص را به عنوان سن مناسب ازدواج مشخص کنیم اما تاخیر ازدواج هم عوارض و مشکلاتی را به همراه دارد. مثلا افراد در سنین بالاتر کمتر با هم کنار می‌آیند یا با بالا رفتن سن توانایی جنسی کاهش می‌یابد که هر کدام از این موارد می‌تواند باعث بروز مشکلات بزرگی در زندگی شود. با این وجود، در حال حاضر بسیاری از جوانان عقیده دارند ازدواج در سنین بالاتر بهتر است و مزیت‌های بیشتری را برایشان به همراه دارد.

اما کدام مورد درست است؟ آیا ازدواج دیرهنگام کار اشتباهی است یا می‌توانیم از مشکلات ناشی از تاخیر ازدواج و مجرد ماندن چشم پوشی کنیم و یک زندگی مشترک موفق را تجربه کنیم؟

خبرنگار ایسنا به منظور بررسی تبعات ازدواج دیرهنگام و دلیل بروز این اتفاق در جامعه با کارشناس ارشد روانشناسی و مشاوره خانواده گفت‌وگو داشته که در ادامه می‌خوانید:

علی همت یار در گفت‌وگو با ایسنا، یکی از  عوامل مهم  تاخیر جوانان در ازدواج را مسائل اقتصادی دانست و گفت: اگر مشکلات اقتصادی برطرف شود بسیاری از روابط دختر و پسر که به صورت دوستی انجام می‌گیرد در قالب ازدواج قرار گرفته و فرد روابط را غیر از چارچوب ازدواج جست و جو نمی‌کند و می‌تواند به یک ازدواج پایدار دست یابد.

وی در مورد مضرات ازدواج دیرهنگام اظهار کرد: ازدواج یکی از تکالیف اساسی و مهم در طی مراحل وجودی انسان است و  بالا رفتن سن ازدواج مانع گذراندن مسیر رشد و تعالی انسان است، لذا پرداختن به مقوله ازدواج اینکه جوانان به چه صورتی و با چه شناختی ازدواج کنند یکی از مسائل مهم است.

وی با بیان اینکه مسئله ازدواج به هنگام یکی از مسائلی است که از نظر بهداشت روانشناختی حائز اهمیت است، افزود: اصولا از لحاظ فیزئولوژیکی چه دختر و چه پسر به سن مشخصی که می‌رسند هورمون ها طلب نیاز می‌کنند و نیاز باید تامین شود و وقتی فرد مورد نیاز خود را پیدا می‌کند فرد به ازدواج پایدار می‌رسد.

این روانشناس، تصریح کرد:  اگر فرد به خاطر مسائل اجتماعی و اقتصادی مسئله ازدواج را به تاخیر بیاندازد در برآورده کردن نیازهای اساسی خود که هرم اصلی و پایه که نیاز جامعه معرفی می شود دچار مشکل شده  و تمام مسائل و زندگی فرد تحت شعاع و در روابط با جامعه دچار مشکل می شود.

این کارشناس ارشد روانشناسی ابتلا به بیماری‌های خلفی و روانی را یکی دیگر از پیامدهای ازدواج دیرهنگام دانست و ادامه داد:  این به این معنا نیست که فرد زود ازدواج کند و از طرفی دچار آسیب‌های ازدواج زودهنگام شود بلکه باید در ابتدا بین زوجین شناختی حاصل شده که این شناخت باید بین ۳ الی ۶ ماه به طول بیانجامد و از لحاظ سن ازدواج، تحصیلات، شرایط شغلی، خانوادگی، اجتماعی و مذهبی به اصلاح کفو هم باشند.

همت‌یار گفت: تجربیات نشان داده بسیاری از جوانان ازدواج را به سن ۳۰ سال بعد موکول می‌کنند به طور مثال دختر و پسر ۱۸ ساله هستند و پسر بعد از ادامه تحصیل و خدمت سربازی و پیدا کردن شغل مناسب و کسب درآمد در ۳۰ سالگی قصد ازدواج پیدا می‌کند و دختر نیز بعد از اتمام تحصیل و شغل به سن ۳۰ سالگی می‌رسد.

وی ادامه داد: تاخیر در ازدواج تا سن ۳۰ سالگی و پس از آن در پسران برای رسیدن به شغل مناسب و کسب درآمد برای اداره زندگی امر حائز اهمیتی است اما برای دختران ممکن است چالش برانگیز باشد زیرا دختران با بالا رفتن سن شانس ازدواجشان کم شده و برخی از آنان ممکن است به شرایط تجرد قطعی برسند.

مشاوره خانواده، سن بالای بارداری در زنان، نقایص ژنتیکی مانند سندرم دان و خطر بارداری را از تبعات ازدواج دیر هنگام دانست و اظهار کرد: امروزه بسیاری از مسائل از جمله افزایش آمار طلاق، مهریه‌های بالا و عدم تفاهم اخلاقی زوجین و تبعات آن باعث ترس جوانان از ازدواج شده است که این مسئله باید در جامعه فرهنگ‌سازی شود.

همت یار خاطرنشان کرد: بسیاری از آداب و رسوم‌ ما در ازدواج نادرست بوده و جوانان ما را از ازدواج دور می کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha