احمد سالک در گفتوگو با ایسنا درباره مشکل کسری بودجه دولت که هر سال سبب بروز مشکلات اقتصادی میشود با بیان اینکه چند عامل در بروز این معضل مؤثر است، اظهار کرد: میزان درآمد دولت از درآمدهای نفتی، مالیات، معادن و... با هزینهای که قصد دارد از این منابع برای اداره کشور اختصاص دهد همخوانی و تناسب ندارد. اگر خارج از این منابع هزینه شود موجب اخلال در حرکت اقتصادی و ایجاد اوراق قرضه میشود.
وی افزود: با به وجود آمدن این مشکل و برای برون رفت از آن هر دولتی که سر کار باشد بدون پشتوانه اقدام به چاپ اسکناس میکند تا کسری بودجه خود را تأمین کند، در حالی که این اقدام سبب ایجاد تورم لجام گسیخته میشود.
این نماینده سابق مجلس گفت: برنامهریزی برای هزینه کردها باید بر اساس اولویت و نیازهای کشور باشد که هر دولتی باید به آن توجه خاص کند، چرا که اگر به این موضوع توجه نشود مشکلاتی را به وجود خواهد آورد و اگر این میزان منابع را خارج از برنامه هزینه کند با کسری بودجه مواجه میشود.
سالک با بیان اینکه کسری بودجه ضربات سنگینی را بر اقتصاد کشور وارد میکند که فشار اصلی آن بر دوش مردم خواهد بود، تصریح کرد: تنظیم برنامه اصولی برای کشور که گرفتار کسری بودجه نشویم باید مورد توجه دولت باشد که لازمه تحقق آن هماهنگی میان قوای سه گانه است. گرفتاری اصلی کشور در موضوع کسری بودجه به این دلیل است که دولت جزیرهای است، به طوری که هر کدام از وزرا برای خود جداگانه برنامهریزی میکنند که در نتیجه دولت را با کسری بودجه روبرو میکنند.
وی افزود: بنابراین ایجاد هماهنگی میان این جزایر و وزارتخانهها از اهمیت خاصی برخوردار است، چراکه با تحقق این هماهنگی از هزینههای غیرمتعارف جلوگیری میشود که امیدواریم در دولت آینده حل شود.
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه حل مشکلات ذکر شده زمانبر است، خاطرنشان کرد: ۳۲ سال است که ریلگذاری در کشور به این شکل بوده و تغییر این ریل کار آسانی نیست و زمان زیادی را طلب میکند. اگر دولت آینده برنامه آیندهنگری داشته باشد میتواند به تدریج این ریلها را اصلاح یا تغییر دهد، البته الان نمیتوان در این باره قضاوت کرد، چراکه هنوز کابینه دولت جدید مشخص نشده است.
انتهای پیام
نظرات