• سه‌شنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400042216040
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

سرپرست اداره کل ارشاد خراسان رضوی:

گفت‌وگوهای بینافرهنگی خراسان ارتقاء دهنده دیپلماسی فرهنگی کشور است

گفت‌وگوهای بینافرهنگی خراسان ارتقاء دهنده دیپلماسی فرهنگی کشور است

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به محورهای مختلف همایش‌ گفت‌وگوهای بینافرهنگی خراسان، گفت: این همایش‌ها قطعاً در ارتقاء فرهنگ خراسان، کشف ظرفیت‌های جدید فرهنگی و دیپلماسی فرهنگی مؤثر خواهد بود.

یوسف امینی در آیین رونمایی از پوستر همایش‌ بین‌المللی گفت‌وگوهای بینافرهنگی خراسان که امروز، ۲۲ تیرماه، در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: همایش‌های گفت‌وگوهای بینافرهنگی خراسان در راستای اجرای تفاهم‌نامه‌ای است که در اواخر سال ۱۳۹۸ میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آستان قدس رضوی منعقد شده است. بر اساس این تفاهم‌نامه، همکاری‌هایی میان این دو دستگاه فرهنگی در گستره ملی و بین‌المللی صورت می‌گیرد. اینکه کارها در قالب تفاهم‌نامه مشترک برنامه‌ریزی شود و ایده‌ها به برنامه مبدل شود، اتفاق ارزشمندی است که در این راستا اقداماتی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: از جمله این برنامه‌ها می‌توان گفت‌وگوی بینافرهنگی خراسان بزرگ را نام برد. این برنامه از جهات مختلف از جمله بهره‌گیری از ظرفیت آن در ارتباط با خراسان بزرگ دارای اهمیت است. با توجه به کمیت، کیفیت و ظرفیت‌های خراسان در گستره تاریخی، جغرافیایی، تمدن، اثرگذاری این منطقه در زمینه‌های مختلف نمایان است، لذا بازخوانی، به‌روز رسانی و بازشناسی این ظرفیت‌ها در قالب گفت‌وگو، اقدامی بسیار ارزشمند در جهت دیپلماسی فرهنگی کشور به شمار می‌رود. بنابراین استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی موجود در استان خراسان برای گفت‌وگو و تعاملات بیشتر با نگاه فرهنگی و میراث معنوی بسیار ارزشمند خواهد بود.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه امام رضا(ع) رویکردی تعامل محور داشته‌اند، تصریح کرد: گفت‌وگو و تعامل، ابزار مورد استفاده در این برنامه محسوب می‌شوند. گفت‌وگوهای بینافرهنگی خراسان بزرگ در بخش‌های مختلف زبان و ادبیات فارسی، هنر و معماری، ادیان، عرفان و تصوف و مطالعات فرهنگی و اجتماعی در خراسان برنامه‌ریزی شده و اجرا خواهد شد. هر یک از این بخش‌ها دارای زیرشاخه‌هایی است که ورود به آن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد.

امینی افزود: نگاه ملی و بین‌المللی به این موضوعات و حضور کشورهای مختلفی در جریان این برنامه از جمله ویژگی‌های این گفت‌وگو به حساب می‌آید. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، زمینه این تعامل و ارتباط را فراهم کرده است، رایزنی‌ با کشورهای مختلف حاضر در کنفرانس‌هایی که در ۲۶ تا ۲۸ تیر ماه برگزار می‌شود، از دیگر اتفاقات و برنامه‌های ارزشمند این اقدام به شمار می‌رود.

وی عنوان کرد: شکل‌گیری همکاری میان استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی و گلستان، تجربه جدیدی است که در قالب این همایش محقق شده است. به این ترتیب این اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها قطعاً در ارتقاء فرهنگ خراسان و کشف و پیدایش ظرفیت‌های جدید فرهنگی در زمینه‌ها و محورهای در نظر گرفته‌شده انجام خواهد شد. به‌گونه‌ای که هر یک از این محورها دارای قابلیت‌هایی هستند که در آینده تبدیل به رویدادهای بزرگ فرهنگی شوند و زمینه همکاری بیشتر در بستر دیپلماسی فرهنگی و استفاده از ظرفیت فرهنگ در راستای تحقق همکاری‌های منطقه‌ای را ایجاد کنند.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت‌های موجود در خصوص برگزاری اجتماعات فیزیکی، همایش‌ها به صورت مجازی برگزار خواهند شد و این نحوه برگزاری به تبع طیف مخاطبان را در کشورهای مختلف وسعت می‌بخشد.

حضور ۲۶ استاد خارجی در همایش گفت‌وگوهای بینافرهنگی خراسان

افشین تحفه‌گر، معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در ادامه این نشست، اظهار کرد: گفت‌وگوهای بینافرهنگی خراسان بزرگ در چهار بخش به صورت وبینار و با حضور کشورهای مختلف برگزار خواهد شد. علاوه بر کشورهای فارسی‌زبان، مهمانان و اساتید بزرگی از کشورهای دیگر نیز در این همایش‌ها حضور خواهند یافت. مجموع سخنرانانی که در این چهار روز سخنرانی خواهند کرد، ۳۱ شخصیت برجسته از ایران و ۸ کشور خارجی خواهد بود. کشورهای سریلانکا، هند، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، قزاقستان، تاجیکستان و بنگلادش در این همایش‌ها حضور خواهند داشت.

وی افزود: این همایش‌ها در چهار روز و با محورهای زبان و ادبیات فارسی، هنر و معماری، ادیان، عرفان تصوف و مطالعات فرهنگی و اجتماعی در خراسان برگزار می‌شود. وبینارها از ساعت ۸:۳۰ تا ساعت ۱۰:۳۰ پیش‌بینی شده و نخستین وبینار این همایش در روز شنبه، ۲۶ تیر، در محل دانشکده زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد.

وی عنوان کرد: از مجموع ۳۱ استاد حاضر در این وبینارها، ۲۶ استاد از کشورهای خارجی حضور پیدا کرده‌اند و سایر اساتید ایرانی هستند. در این همایش‌ها سعی کرده‌ایم بیشتر از اساتید خارجی دعوت کنیم تا نظرات آنان در تعامل با فرهنگ غنی خراسان بزرگ بیان شود. از این رو به نظر من فصل جدیدی از همکاری‌های فرهنگی میان نهادها و دستگاه‌های دولتی مانند آستان قدس رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha