• دوشنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۰ / ۰۰:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400042114590
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

آیت‌الله طباطبایی اشکذری:

حوزویان کتاب‌های علوم تجربی را نمی‌سوزانند و دانشگاهیان را عالمان جامعه می‌دانند

حوزویان کتاب‌های علوم تجربی را نمی‌سوزانند و دانشگاهیان را عالمان جامعه می‌دانند

ایسنا/خراسان رضوی آیت‌الله سید ابوالفضل طباطبایی اشکذری گفت: ما کتاب‌های علوم تجربی را نمی‌سوزانیم و اگر کسی این کار را انجام داد، او را تنبیه می‌کنیم اما در مقابل هرگز اجازه نمی‌دهیم کسی زحمات علما و فقها و بزرگانی که در این حوزه استخوان خرد کرده‌اند را بی‌ارزش جلوه داده و فعالیت‌های ایشان را ابتدایی تلقی کند

مولف کتاب «دانشنامه جوادالائمه(ع)» در آیین رونمایی از این کتاب در مشهد تاکید کرد: اینکه حوزه‌ علمیه و تحصیل در آن را علم نشمارند، نکته‌ بسیار خطرناکی است که باید جلوی اینگونه عقاید را گرفت. ما فارغ‌التحصیلان دانشگاه و حوزه‌ علمیه را عالمان جامعه می‌دانیم و هرگز دانشگاهیان را بی‌سواد نمی‌دانیم و ابدا آن‌ها را تحقیر نمی‌کنیم. ما کتاب‌های علوم تجربی را نمی‌سوزانیم و اگر کسی این کار را انجام داد، او را تنبیه می‌کنیم اما در مقابل هرگز اجازه نمی‌دهیم کسی زحمات علما و فقها و بزرگانی که در این حوزه استخوان خرد کرده‌اند را بی‌ارزش جلوه داده و فعالیت‌های ایشان را ابتدایی تلقی کند. محصولات علمی دانشمندان حوزه در حقیقت محصولات علمی برخاسته از مدرسه‌ اسلام و اهل‌ بیت(ع) است و نباید آن‌ها را بی‌ارزش تلقی کرد. 

وی با اشاره به مبارک و بابرکت بودن شخصیت امام جواد(ع) در روایات اظهار کرد: درک مبارک بودن و بابرکت بودن امام جواد(ع) نیاز به تحقیق و تأمل و درایت دارد. مومن با درایت رشد می‌کند و به تعبیر علما اهل روایت بسیار زیاد اما اهل درایت بسیار کم است. باید در برکت امام جواد(ع) درایت کرد که گفته می‌شود در تاریخ اسلام بابرکت‌تر از ایشان نیست.

مولف کتاب دانشنامه جوادالائمه(ع) ادامه داد: یکی از مصادیق برکت ایشان این بود که امام جواد(ع) در سن خردسالی به امامت رسید و با این‌که در قرآن به این موضوع اشاره شده بود اما به طور عینی، مسلمانان امام جواد(ع) را اولین امامی می‌دیدند که در کودکی به درجه‌ امامت رسیده‌ است. 

طباطبایی اشکذری تصریح کرد: امام جواد(ع) با امامتش در سن کودکی زمینه‌ پذیرش امامت امام زمان(عج) را آسان کرد چون اگر امامان جواد(ع) و هادی(ع) در سن کودکی به امامت نمی‌رسیدند، معلوم نبود پذیرش امامت امام زمان(عج) آسان باشد؛ لذا می‌شود گفت که امام جواد(ع) خط‌شکن استعلام مقام رهبری و امامت در کودکی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین ایشان با امامت خود خط بطلانی بر همه‌ حرکت‌ها و گروه‌های انحرافی که در دوران حضرات معصومین(ع) به وجود آمده بود، کشید. 

مولف کتاب دانشنامه جوادالائمه(ع) با اشاره به این‌که بعضی‌ها با نگاهی غلط و استعماری به کتاب‌های دینی نگاه می‌نگرند، گفت: به اعتقاد ما کتاب‌های دینی، آثار علمی هم هست. ما به دانشگاه و دانشگاهیان به عنوان مرکز علم نگاه می‌کنیم و فارغ‌التحصیلان دانشگاه را عالمان جامعه می‌دانیم. با این‌که علوم تجربی و علوم فنی را علم می‌دانیم اما در مقابل هرگز اجازه نمی‌دهیم کسی به حوزه‌های علمیه نگاه بی‌سوادانه داشته باشد.

طباطبایی اشکذری با اشاره به اینکه خراسان همیشه در حوزه‌ کتاب پیشگام بوده، افزود: کتاب در حوزه‌ دفاع مقدس به خوبی مورد توجه قرار گرفته اما در حوزه‌ دفاع از حرم و شهدای مدافع حرم، جای کار بسیاری وجود دارد که تقاضا می‌کنم کسانی که به این حوزه علاقه‌مندند، به این عرصه ورود و به مساله‌ مقاومت توجه کنند.

وی اضافه کرد: درخواست دیگر من این است که کتابخانه‌های استان آثار مقام معظم رهبری را در معرض دید قرار دهند زیرا ما باید حق رهبری را در حوزه‌ کتاب ادا کنیم. همچنین لازم است نویسندگان حق امام خمینی(ره) را در حوزه‌ کتاب ادا کنند. از آقایان مسئول کتابخانه‌ها و سایر مسئولین این درخواست را دارم تا نویسندگان خراسانی را تقویت و از آن‌ها حمایت کنند تا بتوانند در این حوزه‌ فعالانه حضور داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha