فرزاد کوهدانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و کمبود منابع آبی و خشکسالی، استان مرکزی از جمله استانهایی است که اجرای طرحهای آبیاری نوین در آن میتواند، کمک شایانی به حفظ ذخایر آبهای زیر زمینی کند.
وی افزود: اجرای طرحهای آبیاری نوین در کاهش استفاده از ذخایر آبهای زیرزمینی و جلوگیری از هدررفت آب در مزارع مهم است، براساس مطالعات انجام شده ۱۶۲ هزار هکتار از اراضی استان مستعد اجرای طرحهای سامانه نوین آبیاری است که تاکنون ۷۰ هکتار آن به این سیستمها مجهز شده است.
کوهدانی در ادامه با بیان اینکه با تجهیز مزارع به سامانه آبیاری نوین، درهرهکتار به طور متوسط در مصرف ۴۵۰۰ متر مکعب آب صرفه جویی میشود تصریح کرد: با اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سطح ۷۰ هزار هکتار اراضی استان، در مجموع، سالانه حدود ۳۱۵ میلیون متر مکعب صرفه جویی در مصرف آب صورت می گیرد که کمک شایانی به حفظ و حراست از منابع آبی است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاوری استان مرکزی بیان کرد: هزینههای اجرای سیستمهای آبیاری نوین بطور متوسط بین ۷۰ تا ۸۵ درصد به صورت بلاعوض توسط دولت پرداخت میشود و ۱۵ تا ۲۵ درصد نیز آورده کشاورز است. براساس نوع سیستمی که اجرا میشود دولت به ازای هر هکتار، یارانه بلاعوض پرداخت میکند.
کوهدانی ادامه داد: درخصوص اجرای سیستمهای کلاسیک تمام ثابت، دولت به ازای هر هکتار مبلغ ۲۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض، در سیستمهای ماشینهای آبیاری به ازای هرهکتار ۲۱۰ میلیون ریال و سیستمهای کم فشار به ازای هرهکتار ۹۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت میکند.
وی خاطرنشان کرد: اجرای سیستمهای آبیاری نوین باعث شده است که راندمان آب در استان از ۳۸ درصد در ۱۵ سال اخیر به ۴۴ درصد افزایش یابد. اجرای سیستمهای آبیاری نوین در استان مرکزی از سال ۱۳۷۲ آغاز شده و در ۱۰ سال اخیر شتاب بیشتری گرفته است، سال گذشته نیز ۲۲۰۰ هکتار از اراضی استان مرکزی به سیستم آبیاری نوین تجهیز شده است.
انتهای پیام
نظرات