محمدرضا نوحی در گفتوگو با ایسنا در خصوص خاموشی های گسترده و بدون برنامه در اصفهان، اظهار کرد: در حالیکه مصرف برق استان اصفهان طی روز گذشته ۴۹۶۴ مگاوات بود، اما تولید برق استان ۳۹۵۶ مگاوات بود و به نوعی حدود ۱۰۰۸ مگاوات از شبکه سرایری برق وارد شبکه اصفهان کردیم.
وی درباره اینکه چرا طی دو روز گذشته خاموشی ها دو بار در روز اتفاق می افتد، اظهار کرد: خاموشی صنایع طبق برنامه ای که با توافق شرکت های توزیع شهرستان و استان اصفهان دارند، انجام می شود.
سخنگوی صنعت برق استان اصفهان با اشاره به خاموشی های بخش تجاری و خانگی، تاکید کرد: خاموشی های دو روز گذشته متاسفانه بدون برنامه ریزی بوده که ناشی از کمبود تولید نیروگاه های برق آبی سطح کشور است که به صورت اتوماتیک توسط رله های حفاظتی و فرکانسی، خاموشی های موقت اتفاق افتاد تا از فروپاشی شبکه برق کشور جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه با افزایش مصرف برق شاهد افت فرکانس برق خواهیم بود که با کاهش افت فرکانس، تجهیزات برقی مشترکین آسیب می بیند، گفت: در این شرایط به صورت اتوماتیک رله های حفاظتی این خاموشی را اعمال می کنند تا از فروپاشی شبکه سراسری برق کشور جلوگیری شود.
نوحی افزود: طی چند روز گذشته در برخی پست ها که دچار این مشکل شدند، خاموشی برخی مناطق اتفاق افتاد که همکاران ما بلافاصله خاموشی های برنامه ریزی شده را جایگزین خاموشی های غیربرنامه ریزی شده کردند، به همین دلیل طی دو روز گذشته برق برخی مشترکین دوبار قطع شده است.
وی با تاکید بر ضرورت صرفه جویی مصرف برق توسط مردم برای کاهش میزان خاموشی ها، تصریح کرد: خاموشی های دو روز گذشته که بدون برنامه ریزی شده در سطح کشور رخ داد، تنها مربوط به اصفهان نیست و رله های حفاظتی در تمام پست ها و ایستگاه های برق کل کشور فعال شد.
سخنگوی صنعت برق استان اصفهان با بیان اینکه فرکانس برق کشور ۵۰ هرتز است، گفت: اگر این فرکانس بر اثر مصرف بالای برق افزایش یابد، تجهیزات برقی مشترکین دچار آسیب می شود، بنابراین رله های فرکانسی صنعت برق عمل کرده و موجب جلوگیری از افت فرکانس می شود.
وی با اشاره به افزایش خاموشی ها که متاسفانه موجب برهم ریختن خاموشی ها و ایجاد ترافیک در سطح شهر شده است، گفت: طی جلسات مختلف، برای برخی چهارراه ها دستگاه یو پی اس خریداری شده تا خاموشی چراغ قرمز نداشته باشیم، از سوی دیگر برخی چهارراه ها برای کنترل ترافیک و ایجاد نظم از نیروی انسانی استفاده می کنند.
نوحی در خصوص اینکه خاموشی های بدون برنامه ریزی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: به طور قطع تا اواخر فصل گرما خاموشی های با برنامه ریزی را خواهیم داشت، اما خاموشی های بدون برنامه ریزی به شرایط شبکه سراسری برق برمی گردد و اگر این شبکه جوابگو نباشد، رله های حفاظتی عمل می کند.
وی با اشاره به دلیل افزایش مصرف برق، گفت: به دلیل کمبود بارش ها تولید نیروگاه های برق آبی کشور که نزدیک ۹ هزار مگاوات است، کاهش داشته و امروز حدود ۳ هزار مگاوات برق در مدار است.
سخنگوی صنعت برق استان اصفهان با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۱۹ درصد افزایش مصرف برق در کشور داشته ایم، گفت: افزایش مصرف برق در استان اصفهان به گونه بود که ناچار به ورود ۱۰۰۰ مگاوات برق از شبکه سراسری به اصفهان شدیم.
وی در خصوص اینکه خاموشی ها تا چه زمانی ادامه می یابد، اظهار کرد: هر یک درجه افزایش دمای هوا بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات مصرف برق را بالا می برد، البته اگر دمای هوا از ۴۰ به ۴۱ درجه برسد، مصرف برق بالا نخواهد رفت، بلکه این شرایط اوج مصرف برق است، اما اگر دمای هوا از ۳۵ به ۳۶ درجه افزایش یابد، بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات مصرف برق در سطح کشور افزایش خواهد یافت.
نوحی با اشاره به فعالیت ماینرها بر افزایش مصرف برق، اظهار کرد: با دستور رئیس جمهور فعالیت ماینرهای مجاز تا پایان شهریور ماه در کشور ممنوع شد، اما ماینرهایی که به صورت غیررسمی از پشت کنتورها برق می گیرند با توجه به اینکه ردیابی آنها سخت است، اما طی جلسات مختلف با شرکت مخابرات و زیرساخت و دادستانی، بسیاری از ماینرهای غیرمجاز شناسایی که بعد از جمع آوری آنها توسط دستگاه های قضایی، برای برخورد به مراکز قانونی معرفی می شوند.
انتهای پیام
نظرات