• سه‌شنبه / ۱۵ تیر ۱۴۰۰ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400041510540
  • خبرنگار : 50105

دستگاهی که در آفتاب سوزان آب تولید می‌کند

دستگاهی که در آفتاب سوزان آب تولید می‌کند

ایسنا/خراسان رضوی در بسیاری از مناطق جهان میزان آب شیرین اندک است و تهیه آن نیز هزینه زیادی در بر دارد البته جوامع نزدیک اقیانوس‌ها و دریاها می‌توانند آب دریا را شیرین کنند اما انجام این کار نیز به مقدار زیادی انرژی نیاز دارد.

به نقل از ویفروم، در فاصله دورتر از سواحل، غالبا تنها گزینه تولید آب آشامیدنی، متراکم‌کردن رطوبت جو از طریق خنک‌کردن و یا از طریق فرایندهایی است که انرژی زیادی نیاز دارند. در برخی مناطق نیز  از فناوری‌های «غیرفعال» حاصل نوسان دما بین روز و شب استفاده می‌کنند.  

محققان سوئیسی برای رفع این مشکلات یک دستگاه چگالنده برای کشورهای کم‌آب طراحی کرده‌اند که این امکان را فراهم می‌کند تا برای اولین بار در ۲۴ ساعت بدون انرژی، حتی در آفتاب سوزان نیز در هر ساعت تا ۰.۵۳ دسی لیتر آب در هر مترمربع  تولید کند.

در حال حاضر، امکان استفاده از فناوری‌های منفعل مانند فویل‌های جمع‌کننده شبنم، تنها در شب امکان‌پذیر است اما دستگاه جدید با یک صفحه شیشه‌ای با روکش مخصوص که تابش خورشید را منعکس و گرمای خود را نیز از طریق جو به فضای خارجی منتقل می‌کند، در هر زمانی قابل استفاده است. بخار آب در زیر این صفحه، شبیه فرایند پنجره‌هایی با عایق‌ ضعیف در زمستان، آب تولید می‌کند.

نتایج بررسی آزمایش بر روی سقف یک ساختمان در شهر زوریخ سوئیس نشان داد، این فناوری حداقل دو برابر بیشتر از آخرین فناوری‌های فعلی منفعل، آب تولید می‌کند.

لازم به‌ذکر است، هرچه شیشه‌های دستگاه بزرگتر باشد، آب بیشتری تولید خواهد شد. در سایر فناوری‌ها معمولا برای جمع‌آوری آب از روی سطح به انرژی نیاز است اما در این مدل به  انرژی خاصی نیاز نیست.

هدف محققان، توسعه این فناوری برای کشورهایی است که با کمبود آب مواجه هستند. البته این فناوری به توسعه بیشتر نیاز دارد و باید با روش‌های دیگر مانند نمک‌زدایی (شیرین‌کردن) آب ترکیب شود تا عملکرد آن افزایش یابد.

این چگالنده آب را می‌توان مشابه روشی که سلول‌های خورشیدی در کنار هم قرار می‌گیرند، در مقیاس بزرگتر ترکیب کرد.

یافته‌های این تحقیق در نشریه  Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha