اسماعیل رحمانی در افتتاح و بهرهبرداری از پروژههای توسعه و بهسازی زمین چمن پارک ملت مشهد اظهار کرد: اختصاص فضایی مخصوص بانوان تبعیضی از نوع رواست. در علم حقوق تبعیض ناروا امری ناشایست بوده اما تبعیض روا نه تنها منعی نداشته بلکه سفارش شده است.
سرپرست دادسرای ناحیه ۶ مشهد ادامه داد: از سال ۱۹۴۸ که اعلامیه حقوق زنان نوشته شد، با توجه به اینکه پیش از آن زنان مورد ظلم قرار گرفته بودند، در سراسر جهان نگاهی ویژه سوی بانوان روانه شد. گرچه جریانات افراطی همانند فمنیسم نیز ایجاد شد که به هیچ وجه مورد تایید اسلام نیست.
وی افزود: البته دین مبین اسلام از همان ابتدای رسالت، قرنها پیش از انتشار اعلامیه حقوق زنان در اروپا، جایگاه ویژهای را برای بانوان قائل بوده است. این جایگاه ویژه در سیره پیامبر نیز قابل رویت است چنانچه ایشان فرمودهاند که بهشت زیر پای مادران است و مرد از دامن زن به بهشت میرود.
رحمانی با تقدیر از شهردار منطقه ۱۱ مشهد اذعان کرد: جامعه پیشرفته و مترقی نیازمند توجه ویژه به بانوان است. از نگاه اجتماعی، اجرای چنین پروژههایی میتواند تا حد زیادی از آسیبهای اجتماعی در جامعه شهری بکاهد. ممکن است بانوان در جامعه در معرض آسیبهای متعدد قرار داشته باشند، اما با قرارگرفتن در محیطهای ویژه و امنی برای ورزش و شادی، آنها میتوانند از امکانات جامعه به خوبی استفاده کنند.
وی افزود: پیش از این انسانهای غافل یا برخی جریانهای نفوذی، سعی بر این داشتند که با بهانههایی مانند دوچرخهسواری و آن هم بهصورت زننده و هنجارشکنانه بانوان را به سطح خیابانها بکشانند، اما اکنون با اجرای این طرحها، فضایی برای دختران و بانوان مشهدی ایجاد میشود تا بتوانند با امنیت کامل و بدون دغدغه، ورزش یا سایر فعالیتهای مفرح اما ضروری را پیش ببرند. دستگاه قضا حمایت ویژهای از اقدامهای اینچنینی شهرداری میکند.
آغاز به کار فرهنگسرای گفتوگو
سید مجتبی منتظری، معاون شهردار مشهد نیز در بخش دیگری از این مراسم بیان کرد: چهار زمین ورزشی فوتبال، فوتسال، والیبال، هندبال و پیست دوچرخهسواری در مجموعه ورزشی پارک ملت و چهار دیوارنگاره هویتی در سطح شهر افتتاح شده است.
وی افزود: موزه مفاخر تعلیم و تربیت در چهارراه گلستان و جنب دبیرستان حکمت، دبیرستان آیتالله کاشانی و همچنین دو اثر هویتی در بیمارستان قائم و سردر بیمارستان امامرضا (ع)، پروژههای هویتی جدیدی هستند که در سطح شهر مشهد به بهره برداری رسیده است.
رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به افتتاح فرهنگسرای "گفتوگو" در مشهد عنوان کرد: هدف از تاسیس فرهنگسرای گفتوگو بهرهگیری از ویژگی و صفات بارز حضرت رضا(ع) در موضوع رواداری و گفتوگو در حوزه شهری و شهروندی و همچنین ایجاد پایگاهی جهت همافزایی ظرفیتهای نخبگانی در حوزه عمومی و شهروندی است.
وی با بیان اینکه ساختمان فرهنگسرای "گفتوگو" در محل تقاطع بلوار مجد و آبکوه قرار دارد، ادامه داد: ساختمان فرهنگسرا دارای ۳۰۰ متر زیر بنا در یک طبقه و یک زیر زمین است که از آن بهعنوان سرای گفتوگو و اتاق اصلی برگزاری نشستها و پاتوقهای گفتوگو استفاده خواهد شد.
معاون شهردار مشهد عنوان کرد: همچنین مرکز خراسانشناسی در سهراه ادبیات با همکاری دانشگاه فردوسی به بهرهبرداری رسیده است.
انتهای پیام
نظرات