• سه‌شنبه / ۸ تیر ۱۴۰۰ / ۱۵:۰۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1400040805840
  • خبرنگار : 71021

اعلام آمادگی ایران برای بازگشت به عمره بعد از کرونا

اعلام آمادگی ایران برای بازگشت به عمره بعد از کرونا

سازمان حج و زیارت با آمادگی برای ورود به امور اجرایی عمره پس از توقف آن از سال ۱۳۹۴ اعلام کرد: پنج میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در نوبت عمره قرار دارند.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی حج، جلسه شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت این هفته با بررسی گزارش کارگروه مقدمات راه‌اندازی سفر عمره با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت برگزار شد. در این نشست، گزارش کارگروه مقدمات راه‌اندازی عمره با توجه به شرایط کرونا و توقف عملیات اعزام زائران ایرانی به عمره از فروردین سال ۱۳۹۴ بررسی شد و پیشنهادات جمع‌بندی‌شده دردبیرخانه کارگروه‌های ۲۰ گانه بازنگری فرآیندهای اجرایی در خصوص کارگروه مقدمات راه‌اندازی عمره، با اصلاحاتی به تصویب رسید.

علی‌رضا رشیدیان ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ تعداد افرادی را که فیش ثبت‌نام برای اعزام به عمره مفرده در اختیار دارند، حدود پنج میلیون و ۸۰۰ هزار نفر اعلام کرد.

اکبر رضایی ـ معاون حج و عمره این سازمان ـ نیز بر لزوم اتخاذ تدابیر مناسب و آمادگی برای امور اجرایی متناسب با سیاست‌های کشورمان و تغییرات در خصوص سفر عمره و افزایش بیش از ۱۵ برابری شرکت‌های عمره در عربستان تاکید کرد.

حجت‌الاسلام والملسمین عبدالفتاح نواب ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ از مسؤولان و مدیریت‌های مختلف سازمان حج و بعثه مقام معظم رهبری خواست در برنامه‌ریزی‌ها و تفاهم‌هایی که با کشور میزبان (عربستان) پس از عبور از بحران کرونا صورت خواهد گرفت، حفظ حقوق زائر را در اولویت قرار دهند.

او اهمیت فعالیت‌های زیربنایی همراه با فکر، تدبیر و مطالعه را یادآور شد و از مسؤولان حوزه حج و زیارت خواست گزارش جامعی را در خصوص شناسایی کاستی‌ها و بایدهای حوزه حج و زیارت با ملاحظه آهنگ تحولات در سال‌های آینده ظرف دو هفته تهیه کنند و به این نشست ارائه دهند.

به دنبال تعطیلی حج، ۲۰ کارگروه برای آسیب‌شناسی در حوزه‌های مختلف با هدف بهینه‌سازی و بهبود کیفیت فرایندها در حوزه حج و زیارت تشکیل شده است که نتایج بررسی‌های صورت‌گرفته در این کارگروه‌ها در نشست‌های شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت مطرح و بحث و بررسی می‌شود.

ایران آخرین بار در عمره سال ۱۳۹۴ حضور داشت. پس از بی‌حرمتی به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده، با تصمیم ایران اعزام زائران به عمره متوقف شد. سال ۱۳۹۸ همزمان با مذاکرات حج، اعلام شد مقام‌های حج ایران و عربستان درباره برگشت زائران ایرانی به عمره، جدی‌تر گفت‌وگو کرده‌اند. ایران علاوه بر اجرای حکم اشد مجازات برای دو مامور خاطی فرودگاه جده، سه شرط برای عربستان گذاشت؛ تضمین عزت و کرامت و امنیت زائران ایرانی، حضور مسئولان کنسولی جمهوری اسلامی ایران در زمان عمره در عربستان و لغو قوانین سختگیرانه برای ورود اتباع عربستانی به ایران. پس از آن رییس سازمان حج و زیارت گفت که عربستان دو شرط نخست ایران را پذیرفته و شرط سوم در حال بررسی است. اما در نهایت با شیوع ویروس کرونا و تصمیم عربستان به تعلیق عمره و محدود کردن حج، مذاکرات دو کشور متوقف شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۸ ۱۷:۰۶

بالاخره نفهمیدیم دولت عربستان با ۳ شرط ایران جهت اعزام حجاج ایرانی به آن کشور موافقت کرده یا نه ؟؟ و اگر موافقت نکرده آیا دولت ایران شروط ۳ گانه رو پس گرفته یا خیر؟؟