حجت الاسلام "مهدی پورمحمدی" پیش از ظهر امروز ۶ تیر ماه در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه، با گرامی داشت یاد شهید دکتر بهشتی اظهار کرد: در هفتم تیر سال ۱۳۶۰ تعداد ۷۲ تن از یاران امام توسط منافقین ترور و شهید شدند. شهید بهشتی یک انسان متفکر، فیلسوف، اسلام شناس و دفاعگر از حق و مظلومیت بود که با شهادت این شخصیت، نقاب از چهره منافقین برداشته شد.
رئیس دادگستری رفسنجان در ادامه پیروزی ملت ایران در حماسه انتخابات ۱۴۰۰ را تبریک گفت و افزود: مردم رئیس جمهوری انتخاب کردند که پاک دست، انقلابی و مدیری جهادی و تحول گرا است.
وی به گوشه ای از عملکرد دستگاه قضا در رفسنجان اشاره کرد و گفت: در قوه قضائیه و در دادگستری رفسنجان نیاز به مراجعات حضوری نیست و مردم می توانند با ثبت نام در سامانه ثنا، جهت حذف بروکراسی، پرونده الکترونیک تشکیل و لوایح و امور خود را به صورت الکترونیک انجام دهند که در استان کرمان بیشترین ارایه خدمات الکترونیکی پس از دادگستری کرمان، از طریق دادگستری رفسنجان انجام می شود.
حجت الاسلام پورمحمدی ادامه داد: بعد از تشکیل پرونده الکترونیک، رسیدگی های الکترونیکی انجام می شود، که در یکی از بخش ها یعنی حوزه صدور گواهی عدم سوء پیشینه به صورت الکترونیکی، رفسنجان رتبه اول را در استان کرمان به دست آورده است. در اینجا مردم نیاز نیست به آگاهی مراجعه و اثر انگشت ثبت کنند تا گواهی عدم سوء پیشینه صادر شود.
به گفته وی افراد می توانند وارد سایت خدمات الکترونیک قضایی به آدرس adliran.ir شده و از روند رسیدگی پرونده خود مطلع شوند.
وی تصریح کرد: در سال ۱۳۹۹ تعداد ۴۷ هزار و ۷۰۰ فقره پرونده به دادگستری رفسنجان وارد شده که این آمار نسبت به سال ۱۳۹۸ کاهش را نشان می دهد به نحوی که در سال ۱۳۹۸ حدود ۵۰ هزار پرونده به دادگستری رفسنجان وارد شده است.
وی بیان کرد: رفسنجان رتبه اول در حوزه کاهش آمار زندانیان را در استان کرمان کسب کرده است.
رئیس دادگستری شهرستان رفسنجان با اشاره به طرح مصلحین و حَکَمین قرآنی، خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر از رفسنجان بیش از ۴۰۰ معتمد به دادگستری کرمان معرفی شد که این افراد توسط کارشناسان خبره مورد آموزش قرار گرفتند.
پورمحمدی عنوان کرد: از این تعداد ۲۵۰ نفر در رفسنجان در کنار شوراهای حل اختلاف و موسسات مشاوره ای به کاهش دعاوی کمک می کنند.
مردم فریب درگاه های جعلی را نخورند
رئیس دادگستری رفسنجان در ادامه به کلاهبرداری از طریق درگاه های جعلی اشاره کرد و گفت: مردم خودشان با طمعی که دارند موجب از دست دادن پول خود می شوند و مبلغی به عنوان بیعانه به حساب شخصی که ندیده اند واریز می کنند.
پورمحمدی بیان کرد: هر روز شاهد افرادی مال باخته در این سایت ها هستیم که به نتیجه ای نمی رسند زیرا پول را به حساب های خریداری شده یا کارتن خواب ها واریز می کنند که اینجا مردم باید هوشیار باشند و زمانی که کالا را رویت کردند سپس اقدام به خرید کنند.
پورمحمدی با بیان اینکه از کارخانهها و واحدهای صنعتی که مشکلاتی دارند، بازدید می کنیم، افزود: در این مدت از ۹ واحد صنعتی بازدید شده است، وقتی مشکلات کارخانه ها کاهش پیدا کند، ورودی پرونده ها به دادگاه کم خواهد شد.
رئیس دادگستری به کلاهبرداریهای الکترونیکی اشاره کرد و افزود: یکی از شکایات در دادگاه ها مربوط به درگاه های جعلی اینترنتی است و هر روز مراجعه کننده به دادگاه داریم. مردم از سایتهای غیر معتبر خرید نکنند که ۹۰ درصد این سایتها، کلاهبردار هستند. این افراد حسابهای افراد کارتن خواب را اجاره کرده و کلاهبرداری می کنند.
رئیس دادگستری رفسنجان در ادامه به افزایش آمار ازدواج در دوران کرونا اشاره و عنوان کرد: در سال ۹۹ که بحران کرونا وجود داشت ۴۰۰ مورد ازدواج در رفسنجان ثبت شد که این آمار نسبت به سال ۹۸ افزایش پیدا کرده که بسیار شگفت انگیز است که تمایل به ازدواج آسان زیاد شده است.
پورمحمدی با بیان اینکه ارکان دولتی و موسسات خیریه باید پا را به عرصه بگذارند و زمینه ازدواج آسان را فراهم کنند، تأکید کرد: کرونا موجب شد مهمانی ها و هزینه های گزاف تالارها و خریدهای عروسی کاهش پیدا کند و جوانان با کمترین هزینه ازدواج کنند.
این مقام قضایی تصریح کرد: ارکان دولتی با ایجاد مسکن ارزان و اشتغالزایی برای جوانان و موسسات خیریه هم با کمک های خود ازدواج آسان را رواج دهند.
پورمحمدی اضافه کرد: موسسه خیریه کوثر در رفسنجان اقدام به ساخت مسکن هایی کرده و آنها را به صورت امانی (رایگان و بدون اجاره بها) به مدت ۳ سال در اختیار زوجین قرار می دهند تا روی پای خود بایستند و پس از ۳ سال بتوانند برای خود خانه ای از دست رنج خود مهیا کنند.
انتهای پیام
نظرات