• چهارشنبه / ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۷:۱۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1400032619657
  • منبع : خانه کتاب

«بهارانه کتاب» ۱۴۰۰ چگونه به پایان رسید؟

«بهارانه کتاب» ۱۴۰۰ چگونه به پایان رسید؟

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با ارائه گزارشی از برگزاری طرح «بهارانه کتاب» ۱۴۰۰ اظهار کرد: در «بهارانه کتاب» ۵۶۱ هزار و ۸۹۳ نسخه کتاب به ارزش ۲۲۰میلیارد و ۸۳۶ میلیون و ۵۴۳ هزار و ۵۴۹ ریال به فروش رسید.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، ایوب دهقانکار با پایان یافتن هفدهمین دوره طرح‌های توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشی‌ها (طرح‌های فصلی فروش کتاب) درباره یارانه اختصاص‌یافته به استان‌ها در طرح «بهارانه کتاب» ۱۴۰۰ توضیح داد و گفت: مجموع کل یارانه اختصاص‌یافته به بهارانه کتاب ۱۴۰۰، ۴۲میلیارد و ۲۲ میلیون ریال بود که از این مبلغ، ۷ میلیارد و ۲۷۰ میلیون و ۶۰۰هزار ریال به استان تهران و ۳۴میلیارد و ۷۵۱ میلیون و ۴۰۰هزار ریال به سایر استان‌ها تعلق گرفت.

او افزود: از مبلغ کل یارانه اختصاص‌یافته، ۳۹ میلیارد و ۵۹۴ میلیون و ۹۲۹ هزار و ۴۳۹ ریال در کل کشور مصرف شده است که ۶ میلیارد و ۷۴۵ میلیون و ۹۶۰ هزار و ۹۴۴ ریال در استان تهران و ۳۲ میلیارد و ۸۴۸ میلیون و ۹۶۸ هزار و ۴۹۵ ریال در سایر استان‌ها مورد استفاده قرار گرفت.

دهقانکار با اشاره به میزان یارانه مصرف‌شده در دو طرح «بهارانه کتاب» ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بیان کرد: در «بهارانه کتاب» سال ۹۹، ۲۰میلیارد و ۷۹۲ میلیون و ۳۰۶ هزار و ۷۳۳ ریال یارانه مصرف شده بود اما در بهارانه کتاب ۱۴۰۰ این میزان با افزایش ۹۰درصدی همراه بود و به ۳۹ میلیارد و ۵۹۴ میلیون و ۹۲۹ هزار و ۴۳۹ ریال رسیده است.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران همچنین بیان کرد: از مجموع ۵۶۱ هزار و ۸۹۳ نسخه کتاب فروخته‌شده در طرح «بهارانه کتاب» ۱۴۰۰ به ارزش ۲۲۰ میلیارد و ۸۳۶ میلیون و ۵۴۳ هزار و ۵۴۹ ریال، کتابفروشی‌های استان تهران توانستند ۹۳هزار و ۲۱۸ نسخه کتاب به ارزش ۳۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و ۳۷۰هزار و ۵۴۴ ریال به فروش برسانند و کتابفروشی‌های سایر استان‌ها نیز توانستند ۴۶۸هزار و ۶۷۵ نسخه کتاب به ارزش ۱۸۴ میلیارد و ۳۳۶ میلیون و ۱۷۳هزار و ۵ ریال کتاب بفروشند.

او با بیان این‌که استان تهران با فروش ۳۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و ۳۷۰هزار و ۵۴۴ ریال در این دوره از طرح توانست  ۱۷درصد از کل فروش کتاب‌ها را به نام خود ثبت کند، اظهار کرد: استان خراسان رضوی نیز با فروش ۲۵میلیارد و ۴۲۹ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۴۶۱ ریال توانست ۱۲درصد از کل فروش کتاب‌ها را از بین ۳۱ استان شرکت‌کننده در طرح به نام خود کند. همچنین اصفهان هم توانست با فروش ۲۴میلیارد و ۸۶میلیون و ۵۴۶ هزار و ۸۳۳ ریال سهم ۱۱درصدی از کل فروش در استان‌ها را از آن خود کند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران به میزان مشارکت کتابفروشی‌های عضو طرح «بهارانه کتاب» ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: ۹۲۱ کتابفروشی از سراسر کشور در «بهارانه کتاب» ۱۴۰۰ ثبت‌نام کرده‌اند که ازاین تعداد ۸۸۷ کتابفروشی برای مشارکت در طرح تایید شدند که از بین این تعداد، ۲۰۶ کتابفروشی در شهرستان‌ها و ۶۸۱ کتابفروشی در مراکز استان‌ها حضور داشتند. این آمار نشان‌دهنده افزایش حضور و مشارکت ۳۳درصدی کتابفروشی‌ها در مقایسه با بهارانه کتاب سال ۹۹ است. در «بهارانه کتاب» سال گذشته ۶۶۷ کتابفروشی از سراسر کشور فعالیت داشتند.

او در ادامه تصریح کرد: از بین ۳۱ استان مشارکت‌کننده در طرح‌، استان تهران با ۱۳۵ کتابفروشی در صدر قرار دارد و پس از آن خراسان رضوی با ۱۱۲ کتابفروشی، قم با ۸۳ کتابفروشی، اصفهان با ۸۰ کتابفروشی، آذربایجان شرقی با ۵۹ کتابفروشی، کردستان با ۴۵ کتابفروشی و فارس با ۴۵ کتابفروشی در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

ایوب دهقانکار در پایان سخنان خود درباره میزان فروش کتاب در استان‌ها توضیح داد و گفت: استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، فارس، قم، گیلان، آذربایجان‌شرقی‌، خوزستان‌، مازندران و مرکزی توانستند در لیست پرفروش‌ترین استان‌ها بر اساس تعداد کتاب قرار بگیرند. همچنین از پرفروش‌ترین استان‌ها بر اساس مبلغ فروش می‌توان به تهران، خراسان رضوی، اصفهان، قم، فارس‌، آذربایجان شرقی، کردستان، گیلان، مازندران و خوزستان اشاره کرد.

طرح «بهارانه کتاب» ۱۴۰۰ از ۱۷ خردادماه آغاز به کار کرد و بنا بر اعلام، با توجه به «استقبال عمومی از طرح و مطالبه کتاب‌فروشان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر افزایش اعتبار و مدت زمان اجرای طرح» تا ۲۵ خردادماه ادامه پیدا کرد.

همچنین گزارش یارانه مصرفی توسط کتابفروشی‌های عضو طرح‌های فصلی فروش کتاب در سال ۱۳۹۹ و «بهارانه کتاب» ۱۴۰۰ به زودی در سایت tarh.ketab.ir بارگذاری خواهد شد.

گزارش یارانه مصرفی توسط کتابفروشی‌های عضو طرح‌های فصلی فروش کتاب از سال ۱۳۹۷ تا پایان سال ۱۳۹۸ هم‌اکنون در سایت db.ketab.ir قابل دسترس است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha