وحید در نشست خبری که ۲۴ خرداد ماه در محل این اداره کل برگزار شد، گفت: ظرفیت میزان تولید علوفه در این استان تا حدود ۱۲۰ هزار تن است که خشکسالی و کاهش شدید بارندگی ها موجب شده تولید علوفه با مقدار ۵۵ هزار تن کاهش یابد.
وی افزود: زمانیکه میزان تولید علوفه در مراتع کاهش می یابد، فشار دام برای چرا بر روی عرصه ها زیادتر می شود که نتیجه آن امر بیابان زایی است.
وحید با بیان اینکه سیاست ها در حوزه دامپروی، افزایش تعداد دام است، ادامه داد: ما هدف از اجرای این طرح توسعه دامداری به صورت صنعتی است نه به صورت داشتی و رمه گردانی.
وی اظهارکرد: دام های موجود در خراسان شمالی دو نیم و تا سه برابر بیشتر از ظرفیت مراتع استان هستند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سطح عرصه های بیابانی در این استان ۱۸۰ هزار هکتار است، بیان کرد: از این مساحت، چهار هزار هکتار کانون بحرانی است.
وی تاکید کرد: با اقدامات انجام شده کانون های بحرانی عرصه های بیابانی استان افزایش نیافته است و حتی رو به کاهش بوده است، بطوری که خراسان شمالی از لحاظ شاخص های بیابان زدایی جزء استان های برتر در کشور بوده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی افزود: سطح جنگل های دست کاشت در عرصه های بیابانی استان که بیشتر به صورت طاق زار است، به بیش از ۱۵ هزار هکتار رسیده است.
به گفته وی، از سال ۸۳ تا ۹۹ در سطح حدود هفت هزار و ۵۳۰ هکتار امر نهال کاری در مناطق بیابانی استان انجام شده است.
وی مساحت اجرای طرح مدیریت روان آب در این مناطق را نیز چهار هزار هکتار اعلام کرد.
انتهای پیام
نظرات