مرتضی شیری در گفتوگو با ایسنا، درباره عملکرد تیم ملی بوکس ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا ۲۰۲۱ اکارات توضیح داد: در این دوره از مسابقات که سطح بالایی هم به دلیل حضور همه قهرمانان قزاق و ازبک داشت، از حق نگذریم بوکسورهای ایران گل کاشتند. من خودم از منتقدان شرایط بوکس هستم اما ملی پوشان در این دوره کاری کردند کارستان. نفراتی مثل قشلاقی و شهبخش همه قهرمانان جهان را بردند تا به فینال برسند. این عملکرد نوید روزهای خوب برای آینده بوکس ایران است.
او گفت: جوانان ما مثل اشکان رضایی نیز خوب بودند و تنها تجربه کمتری نسبت به رقبا داشتند. حدودا ۱۵ تا ۱۶ سال بود که بوکسورهای ما چنین نتیجه و عملکردی در قهرمانی آسیا نداشتد. در زمان سرمربیگری اکبر احدی و ابتدای حضور ثوری هم ما یک یا دو برنز کسب کردیم که همه آنها نشان از پیشرفت از بوکسورها برای این دوره بود.
دارنده طلا و نقره بوکس آسیا گفت: من با جدیت مسابقات را پیگیری کردم، واقعا چند سالی بود که بوکسورهای ما برای کشورهایی چون هند، قراق و حتی چین زنگ تفریح بودند، ولی الان برای قهرمانان جهان زنگ خطر بودند. ملیپوشان ما از نظر سطح فنی خیلی پیشرفت کردهاند. این عملکرد باعث سربلندی و آبروداری بوکس ایران در آسیا بود. مخصوصا میثم قشلاقی که واقعا پدیده مسابقات قهرمانی آسیا بود و با شایستگی و شکست دادن رقبای قهرمان جهان و المپیکی فینالیست شد. در این دوره سطح ما از آسیا بالاتر بود، اما چون بوکسورهای ایران میدان زیادی ندیده و کم تجربهاند، نتوانستیم مدالهای بیشتری بگیریم. از نظر من اگر این ملیپوشان کسب تجربه کنند در المپیک هم شگفتی ساز میشوند.
پیشکسوت نام آشنای بوکس ایران گفت: چون از ابتدا مسابقات این دوره را پیگیری کردم، قشلاقی صد درصد در مبارزه فینال برنده بود و حتی از نظر من یک به چهار برد. ناداوری بود که طلا را از گردن قشلاقی درآورد و من واقعا نشستم برای مظلومیت این بوکسور و بوکس ایران اشک ریختم. متاسفانه چون سکوی بینالمللی نداشتیم حق قشلاقی را خوردند. شهبخش در فینال باخت، اما قشلاقی صد درصد برنده بود و فقط به داوری باخت. متاسفانه ضعف بوکس ایران در بحث سکوهای بینالمللی باعث چنین حق خوریهایی است.ضعف ما در مدیریت و روابط بینالمللی هم در سطح آسیایی، هم در سطح جهانی و هم المپیک کار را برای بوکسورها سخت میکند، با این شرایط نمیتوان در میادین مختلف نتیجه گرفت چون حق خوری میشود. با این شرایط در المپیک و مسابقات جهانی یا باید حریفان را ناک اوت کنیم یا به قدری سطح بالا ببریم که حرفی برای گفتن نباشد. این موضوع هم راحت نیست چون در این میادین همه حریفان قدرتهای نام آشنای بوکس هستند.
او در پاسخ به این سوال که چگونه باید این مشکل را حل کرد؟ توضیح داد: فدراسیون اگر کاری کند که بوکسورهای ما در چندین مسابقه این چنین قوی ظاهر شوند و مسئولان ببینند که بوکس ما در آسیا رشد کرده، به راحتی ایران را کنار نمیگذارند و خود فدراسیون آسیا حق ایران را در میادین جهانی میگیرد.
شیری در پایان ضمن قدردانی از زحمات فدراسیون بوکس گفت: جا دارد از حسین ثوری تشکر کنم که در این دوره برای تیم ملی سنگ تمام گذاشت. او مدیر جوانی است و من در ابتدا منتقدش بودم، اما الان میبینم که برنامه دارد و وقت دادن به او نتیجه بدی نخواهد داشت. چندین سال صدا و سیما با بوکس قهر بود و در زمان ثوری آشتی کرد، تیم ارتش، شهرداری و دانشگاه راه افتاد و اگر بانوان هم راهاندازی شود کار ثوری کارستان است. امیدوارم در آیندهمیز شاهد درخشش بوکسورها باشیم. از زحمات علیرضا استکی، همایون امیری و سایر اعضای کادرفنی هم تشکر میکنم که تیم خوبی را راهی این دوره از رقابتهای قهرمانی آسیا کردند.
انتهای پیام
نظرات