• چهارشنبه / ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1400031913778
  • خبرنگار : 50233

سربرآوردن " کالایی صادراتی" از دل معضل 25 ساله لجن‌های اسیدی

سربرآوردن " کالایی صادراتی" از دل معضل 25 ساله لجن‌های اسیدی

ایسنا/سمنان مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان از رهایی این استان از لجن‌های اسیدی با تلاش مستمر و نظارت جدی سازمان محیط‌زیست خبر داد.

امیر عبدوس در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: عمده این لجن اسیدی ناشی از فعالیت واحدهای تولیدکننده روغن تصفیه دوم بوده که عمدتا در غرب استان و خصوصا در شهرستان گرمسار متتقر بودند.

وی از وجود 35 واحد تولیدکننده روغن تصفیه دوم به عنوان عامل موثر در لجن‌های اسیدی در گرمسار و ایوان‌کی نام برد و افزود: لجن‌های اسیدی موجود ناشی از استفاده از روغن سوخته در این واحدها بود که در یک بازه 20 تا 25 ساله متاسفانه این لجن‌ها در حاشیه کویر تخلیه و معضلاتی را برای منطقه بوجود آورده بود.
وی با بیان اینکه محیط زیست استان تخلیه روغن سوخته در این منطقه را ممنوع اعلام کرد گفت: همه این 35 واحد از سوی محیط زیست استان در لیست واحدهای آلاینده قرار گرفت و همه آنها به مراجع قضایی معرفی شدند.

این مدیر مسوول از سخت‌گیری در این بخش به عنوان عامل موثر در پاک‌سازی لجن های اسیدی نام برد و اضافه کرد: در حال حاضر تخلیه روغن سوخته در این مناطق را به صفر رساندیم.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان با اشاره به محدودیت های ایجاد شده برای واحدهای تولیدی آلاینده اظهار کرد: خوشبختانه همین سخت‌گیری‌ها سبب شد که این واحدها به فعالیت های پژوهشی بیشتری روی بیاورند که نتیجه آن اختراع چهار راهکار جدید برای بازیافت لجن‌های اسیدی بود که سبب شد نه تنها تخلیه لجن‌های اسیدی به صفر برسد بلکه با بازیافت لجن‌ها این واحدها به تولید محصولات ثانویه‌ای بپردازند که امروزه مشتریان زیادی دارد و لذا از این مواد آلاینده یک منبع درآمد جدید برای واحدهای تولیدی استان به وجود آمد.

وی از تولید هیدروکربن‌ها و موادی نظیر قیر و ایزوگام از این مواد آلاینده از طریق راهکارهای نوین و اختراعی واحدهای استان خبر داد و تصریح کرد: خوشبختانه با نظارت محیط‌زیست و همکاری و تلاش واحدهای تولیدی استان امروز نه تنها دیگر معضل و پدیده خطرناکی مثل لجن‌های اسیدی در استان سمنان وجود ندارد بلکه با بهره‌گیری از توان نیروی انسانی توانمند این واحدها امروز همان مواد آلاینده مضر به یک محصول ثانویه تبدیل شده که علاوه بر تامین بخشی از نیاز داخل، امکان صادرات به دیگر کشورها را هم پیدا کرده است.

عبدوس با اشاره به قانون مالیات یک درصد واحدهای آلاینده و اجرای دقیق آن در استان از طریق تشدید نظارت‌ها اظهار کرد: ما در ابتدای سال 98 تنها 12 واحد آلاینده داشتیم که برای پرداخت مالیات یک درصد فروش به مراجع ذی‌صلاح معرفی شده بودند اما با تشدید نظارت‌ها و شناسایی همه واحدهای آلاینده، شمار این واحدها در بهار 99 به 54 واحد، تابستان 99 به 62، پاییز به 59 و زمستان گذشته به 50 واحد رسیدند.

وی با اشاره به سیر نزولی واحدهای آلاینده در دو سه فصل اخیر گفت: علت این سیر نزولی، رفع آلایندگی از سوی این واحدها است. ضمن اینکه همه واحدهای آلاینده را براساس قانون موظف به پرداخت مالیات یک درصد از فروش، کردیم و همین سبب شده که واحدها برای رفع آلایندگی همکاری بسیار خوبی با سازمان داشته باشند.
وی با اشاره به پاک سازی لجن های اسیدی در غرب استان افزود: البته بخشی از این لجن ها از سال ها قبل در سایت نورالدین تخلیه می شده که باید برای بازیافت و پاک سازی این منطقه نیز برنامه ریزی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha