به گزارش ایسنا، با فرض این که آمریکا تحریمها علیه ایران را به طور کامل در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ رفع کند، ایران می تواند ۳.۷۳ میلیون تن در مدت مذکور صادر کند و ۳۳ کشتی برای حمل ضروری خواهد بود که شش کشتی بیشتر از حال حاضر است.
در صورت رفع تحریمها، ایران می تواند میعانات هم صادر کند که قیمتها در بازار نفتای آسیا را تحت فشار قرار می دهد. انتظار می رود میعانات پارس جنوبی قیمت رقابتی داشته باشد و اجازه دهد تولیدکنندگان پتروشیمی خوراک ارزانتری تامین کنند.
یک تولیدکننده پتروشیمی به پلاتس گفت: بازار نگران است رفع تحریمهای ایران بازار نفتا را تحت تاثیر قرار دهد زیرا میعانات ارزانتر خواهد شد و کره ای ها به جای خرید نفتا، میعانات بیشتری خریداری می کنند.
ایران پیش از بازگشت دوباره تحریمها به کره جنوبی میعانات صادر می کرد و شرکتهای کره ای بر اساس شرایط قیمت، میعانات و گریدهای مختلف نفتا استفاده می کردند.
یک منبع آگاه در سنگاپور گفت: به محض این که ایران و آمریکا به توافق برسند، ایران می تواند فرآورده های نفتی را دوباره صادر کند و قطعا روی بازار نفتا تاثیر می گذارد. پیش از تحریمها ایران میعانات زیادی به هیوندای، هانوآ و سایر شرکتهای کره جنوبی صادر می کرد و اگر صادرات میعانات ایران ازسرگرفته شود، تقاضا برای نفتا قطعا کاهش پیدا می کند.
بر اساس گزارش پلاتس، پیش از تحریمها صادرات ماهانه LPG ایران در اوت سال ۲۰۱۸ به رکورد ۵۶۸ هزار تن رسیده است و صادرات کل سال به ۵.۲ میلیون تن رسید. در فاصله سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ ایران ۳.۲ میلیون تن به ظرفیت تولید LPG افزود که عمدتا از میدان گازی پارس جنوبی بود و انتظار می رود ۲.۲ میلیون تن دیگر به ظرفیت تولید افزوده شود.
انتهای پیام
نظرات