• چهارشنبه / ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1400031913614
  • خبرنگار : 71640

رئیس سازمان بازرسی کل کشور:

شناسایی ساختارهای فسادزا ماموریت اصلی پلیس امنیت اقتصادی است

شناسایی ساختارهای فسادزا ماموریت اصلی پلیس امنیت اقتصادی است

رئیس سازمان بازرسی گفت: هر اقدامی که منتهی و منجر به تأمین امنیت اقتصادی شود، مأموریت اصلی پلیس امنیت اقتصادی است که ازجمله آن‌ها شناسایی ساختارهای فسادزا است.

به گزارش ایسنا به نقل از سازمان بازرسی کل کشور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن درویشیان در نشست با روسای پلیس امنیت اقتصادی با بیان اینکه مبارزه با فساد تکلیف همه دستگاه‌های اجرایی، تقنینی، نظارتی، قضایی و انتظامی است گفت: یکی از چالش‌های بزرگ کشور که مردم از آن رنج می‌برند بحث فساد است؛ مقام معظم رهبری در مقاطع مختلف و در فرمایشات متعددی که درباره فساد مطرح کرده‌اند، همواره بر مبارزه جدی، اساسی و بی‌امان با فساد تأکید داشتند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: طبیعتاً از نظر دستگاهی مانند سازمان بازرسی کل کشور که یک دستگاه ضد فساد و ناظر بر اجرای قوانین و حسن جریان امور است، تخلف از قوانین، مقررات، سیاست‌های کلی و منویات مقام معظم رهبری نوعی فساد تلقی می‌شود.

درویشیان تصریح کرد: هر اقدامی که منتهی و منجر به تأمین امنیت اقتصادی شود، مأموریت اصلی پلیس امنیت اقتصادی است که ازجمله آن‌ها شناسایی ساختارهای فسادزا است.

وی ادامه داد: پلیس امنیت اقتصادی کشور درنتیجه اقدامات مؤثر و عملیات‌های موفقی که داشته به یکسری آسیب‌ها و چالش‌های جدی و بعضاً به برخی قوانین، مقررات و ساختارهایی که در بستر آن‌ها رانت و فساد ایجاد می‌شود رسیده است که استفاده از آن ها بسیار می‌تواند کمک کننده باشد.

عضو شورای عالی قوه قضاییه با بیان اینکه پلیس امنیت اقتصادی و هر دستگاهی که در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی مسئولیت و مأموریت دارد، ۳ وظیفه مهم بر عهده دارند افزود: یکی از این وظایف، پیش‌بینی است که مقام معظم رهبری نیز روی این موضوع تأکید فراوان دارند. نکته دوم و مرحله بعدی، پیشگیری است. لازمه توفیق در پیشگیری، حتماً پیش‌بینی‌های لازم است. مرحله آخر ضرورت مقابله با جرائم اقتصادی است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: شاید در مقاطع مختلف ادوار گذشته بیشتر به بحث «مقابله» پرداخته شد و به پیش‌بینی لازم برای آینده و پیشگیری کمتر توجه شده است.

وی با اشاره به چالش‌های کار پلیس امنیت اقتصادی گفت: به دلیل پیچیدگی و در هم تنیدگی فسادهای اقتصادی مثل فرار مالیاتی، پول‌شویی، جرائم پولی و بانکی، دیگر شیوه‌ها و روش‌های گذشته جوابگو نیست و قاعدتاً باید همواره به‌روزتر و جلوتر از مفسدان باشیم تا بتوانیم هم پیشگیری کنیم و هم در بحث مقابله موفق باشیم.

درویشیان آموزش را بخش غیرقابل انفکاک مبارزه با فساد دانست و گفت: هرچند شما یک مجموعه جداشده از پلیس آگاهی هستید و همکاران مجموعه شما تجارب خوبی در این زمینه‌ها دارند، اما به هر صورت یک مجموعه نوپا محسوب می‌شوید و نیازمند آموزش‌های علمی و یادگیری روش‌ها و شیوه‌های نو برای مقابله با مفاسد اقتصادی هستید.

وی چالش دیگر مبارزه با فساد توسط پلیس امنیت اقتصادی را ناهماهنگی دستگاه‌های متولی و ذی‌ربط برشمرد و گفت: مبارزه با فساد نیازمند همراهی و همکاری همه دستگاه‌های ذی‌ربط اعم از بخش‌های قابل‌توجهی از دولت، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی و در مواردی که نیازمند قانون‌گذاری یا اصلاح قانون هستیم، حمایت مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه و بخش‌های مختلف و متعدد نظارتی است. در غیر این صورت بعضاً اقدامات دستگاه‌ها موجب موازی کاری می‌شود.

رییس سازمان بازرسی کل کشور افزود: خوشبختانه بر اساس ماده ۲۸ قانون «ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد»، شورای هماهنگی دستگاه‌های نظارتی پیش‌بینی شد که مرکب از ۷ دستگاه اصلی نظارتی کشور در مرکز و استان‌ها تشکیل شده است که یک ظرفیت بسیار خوبی برای هماهنگی و جلوگیری از موازی کاری است که پلیس امنیت اقتصادی هم می‌تواند به‌عنوان مدعو در جلسات آن حضور پیدا کند و مواردی که در ارتباط با ضرورت هماهنگی بین بخشی است در این جلسات مطرح شود.

وی با اشاره به ضرورت همکاری مردمی در مبارزه با فساد گفت: الزام دیگری که باید به آن توجه بیشتری شود، همکاری مردمی و گزارش‌های مردمی و گزارشگران فساد و البته ایجاد اطمینان و امنیت برای گزارشگران فساد است. هر وقت و در هر زمینه‌ای که به مردم اعتماد کرده‌ایم و تکیه کرده‌ایم و همکاری مردم را داشته‌ایم، در آن زمینه موفق شده‌ایم.

درویشیان یکی از اولویت‌های مبارزه با فساد را بحث مبارزه با قاچاق عنوان کرد و افزود: آمار قاچاق در کشور متفاوت است اینکه چند میلیارد دلار در سال کالای قاچاق وارد کشور می شود و این یک رقم نجومی و اثر بسیار مخربی در تولید ملی دارد. مبارزه با قاچاق کالا یکی از مأموریت‌های اصلی پلیس امنیت اقتصادی است.

وی افزود: البته در این زمینه باید سازوکار و تجهیزات لازم در مبادی ورودی و خروجی کشور در اختیار پلیس امنیت اقتصادی قرار بگیرد و همچنین دسترسی پلیس امنیت اقتصادی به سامانه‌هایی که در این زمینه طراحی‌شده تسهیل شود. البته هنوز این سامانه‌ها تکمیل‌نشده و سازمان بازرسی کل کشور هشدارهای لازم را داده و پیگیر تکمیل آن هاست.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر اینکه «یکی از ضرورت‌های مبارزه با فساد و بستن روزنه‌های فساد سامانه‌های هوشمند قابل رصد در صادرات و واردات و گمرک است» افزود: متأسفانه در شهرهای مختلف به‌وفور کالاهای قاچاق دیده می‌شود.

وی فرارهای مالیاتی را یکی دیگر از وظایف پلیس امنیت اقتصادی دانست و گفت: فرارهای مالیاتی و دلالان چند صدمیلیاردی، در چتر و تور سازمان مالیاتی نیستند. البته یکی از اولویت‌های سازمان بازرسی کل کشور، پیگیری اجرای طرح جامع مالیاتی است که معتقدیم باید فعال شود تا جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شود.

درویشیان با اعلام آمادگی همکاری با پلیس امنیت اقتصادی گفت: می‌توان پروژه‌هایی را به‌صورت مشترک تعریف و تقسیم‌کار کرد تا بخش‌هایی از آن را پلیس امنیت اقتصادی بر عهده بگیرد و بخش‌هایی را همکاران ما در سازمان بازرسی کل کشور دنبال کنند؛ مخصوصاً فسادهای سازمان‌یافته که نیازمند همکاری و همراهی مشترک و حوصله و صبر در رسیدن به نتیجه است.

وی در پایان با اشاره به ایام انتخابات ریاست جمهوری و درخواست از مردم برای حضور در پای صندوق‌های رأی گفت: مردم ما همواره پشتیبان نظام جمهوری اسلامی و رهبری بوده و در همه صحنه‌ها حضور باشکوه داشته‌اند و حق این مردم است که هر کاری در جهت از بین بردن فساد، تبعیض و بی‌عدالتی می‌توانیم انجام دهیم، دریغ نکنیم.

در این مراسم علاوه بر معاون نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور، روسای پلیس امنیت اقتصادی سراسر کشور به صورت ویدئوکنفرانس حضور داشتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha