• دوشنبه / ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1400031711677
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

راهکار طب سنتی برای کنترل تهوع بارداری

راهکار طب سنتی برای کنترل تهوع بارداری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری تهوع و استفراغ را یکی از عوارض شایع دوران بارداری عنوان کرد و گفت: نخستین اقدام برای رفع تهوع، مصرف یک تکه نان و پنیر یا بیسکویت پیش از خارج شدن از بستر و سپس میل کردن یک صبحانه سبک است.

سید ابوالفتح شیرمردی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه افزایش سن با میزان باروری در ارتباط است، اظهار کرد: قدرت باروری بانوان از ۳۰ سالگی شروع به زوال می‌کند، این روند، ۳۵ سال به بالا با شیب تندتری به پیش رفته و افزایش سن بانوان ممکن است منجر به یکسری بیماری‌ها از جمله آندومتریوز، میوم و انواع کیست در آنان شود و در نتیجه بارداری را تحت تاثیر خود قرار دهد.

این محقق طب سنتی افزود: اگر فرد پس از ۳۵ سالگی بچه‌دار شود، احتمال نقصان در جنین، سقط جنین و مشکلات وراثتی وجود دارد و از ۴۰ سالگی به بعد احتمال ابتلا به سندروم داون بیشتر می‌شود.

 وی بهترین سن باروری را بین ۲۰ تا ۳۰ سالگی دانست و تاکید کرد: بهتر است بانوان قبل از ۳۵ سالگی اقدام به فرزندآوری کنند، البته تا پیش از یائسگی، افراد می‌توانند بچه‌دار شوند، اما همان‌طور که ذکر شد، با خطراتی همراه است.

شیرمردی گفت: تا زمانی که رحم تخمک داشته باشد یعنی تا قبل از یائسگی، زنان می‌توانند باردار شوند، اما کیفیت تخمک در سن‌های بالاتر تفاوت دارد و تخمک پیرتر، ضعیف‌تر است، البته رعایت نکات مناسب تغذیه‌ای در باروری سالم بسیار موثر است.

این محقق طب سنتی در خصوص سن باروری در آقایان، توضیح داد: آقایان تا سن ۵۰ سالگی توانایی بارور شدن دارند، اما پس از این سن، کیفیت اسپرم آنان کاهش پیدا می‌کند، هرچند در میان مردان نیز کیفیت اسپرم فرد ۳۰ ساله با ۴۰ ساله تفاوت دارد و مسائلی نظیر آب و هوا، تغذیه، خواب و بیداری و سبک زندگی بر کیفیت اسپرم اثرگذار است.

وی درباره تدابیر خوراکی قبل از اقدام به بارداری در بانوان، تصریح کرد: سه ماه قبل از بارداری، بانوان از نخودآب، حلوای هویج، خورشت کدو، خورشت کرفس و خورشت خلال بادام استفاده کنند.

شیرمردی اضافه کرد: بانوان در طول بارداری نیز لبنیات، ماهی تازه، گوشت مرغ و میوه‌هایی مانند شلیل، گرمک، گلابی، انگور، هلو، خربزه، آلوسیاه، آب انگور، آب لیمو، آب نارنج، زردآلو و آب پرتغال را در دستور برنامه عذایی خود قرار دهند.

تهوع و استفراغ را  یکی از عوارض شایع دوران بارداری عنوان کرد و افزود: نخستین اقدام برای رفع تهوع، مصرف یک تکه نان و پنیر یا بیسکویت پیش از خارج شدن از بستر و سپس میل کردن یک صبحانه سبک  و زودهضم مانند کمی نان سبوس، مربا، سیب‌زمینی پخته و غلات پخته است و کاهش تعداد وعده‌های غذایی از دیگر اقدامات رفع تهوع و استفراغ حاملگی به‌شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه بانوان در دوران بارداری امکان دارد به عارضه یبوست دچار شوند، خاطرنشان کرد: مصرف غذاهای پرفیبر مانند سبزیجات، میوه‌جات و ملین‌های طبیعی مانند آب آلو و انجیر، مصرف غلات، نان‌های سبوس‌دار و انجام پیاده‌روی روزانه نیز در رفع این عارضه موثر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha