• چهارشنبه / ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1400031209349
  • خبرنگار : 71567

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی:

نیازمند تغییر ذهنیت در مورد روابط دانشگاهی با چین هستیم

نیازمند تغییر ذهنیت در مورد روابط دانشگاهی با چین هستیم

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه نیازمند یک تغییر ذهنیت در مورد چین و روابط دانشگاهی با چین هستیم، گفت:هر دانشگاه حداقل سالی ۵ تا ۱۰ فرصت مطالعاتی به چین اختصاص دهد.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین سلیمی در نشست تخصصی بررسی همکاری‌های علمی دانشگاهی، در برنامه راهبردی همکاری‌های ایران و چین که به صورت برخط برگزار شد، با بیان اینکه نظام جهانی مرکب از شبکه‌های جهانی است که در هم تنیده و فضای روابط جهانی را شکل می‌دهد، اظهار کرد: کشور چین یکی از بازیگران اصلی در ایجاد شبکه‌های نوین جهانی است، نه به عنوان یک کشور یا یک دولت، بلکه به عنوان یک فضای تمدنی و یک شبکه روابط جهانی مطرح است.

وی افزود: فناوری و ایجاد زنجیره ارزش، محور توسعه آینده چین است. پس از انقلاب فرهنگی، چین شاهد یک چرخش از سیاست به اقتصاد در الگوی توسعه بود و امروز هم از اقتصاد به سوی فناوری چرخش پیدا کرده است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: توسعه فناوری پیشرفته به خصوص در حوزه‌های هوش مصنوعی، استفاده از فناوری هسته‌ای در سوپر کامپیوتر و شبکه‌های جهانی ارزش محور جدید توسعه چین، جایگزین جر و بحث بی فایده سیاسی و تجاری شده است.

دکتر سلیمی با بیان اینکه چین با محوریت قرار دادن مولفه‌هایی چون راه، مخابرات، نیروگاه و دانش سرمایه‌گذاری در ۶۰ کشور دنیا فعال است، گفت: نیازهای علمی برای استفاده از این فرصت تاریخی، توسعه همکاری با چین، مطالعه علمی در مورد راه و سرمایه‌گذاری، توسعه همکاری‌های فناورانه، گسترش زبان چینی و گسترش مطالعات گسترده، لازمه گسترش این روابط علمی و فناوری است.

وی تصریح کرد: در کل نیازمند یک تغییر ذهنیت در مورد چین و روابط دانشگاهی با چین هستیم. باید مراکز متعدد چین‌شناسی در حوزه‌های مختلف در دانشگاه‌های کشور تشکیل شود و مورد حمایت مالی و اداری وزارت علوم قرار گیرند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر سلیمی با اشاره به اینکه لازم است هر دانشگاه حداقل سالی ۵ تا ۱۰ فرصت مطالعاتی به چین اختصاص دهد، گفت: باید پایان‌نامه‌های دکترا با هدایت سازمان اجرایی مربوطه به سوی مطالعات چین هدایت شود، در حال حاضر تنها ۱۰ نفر چین‌شناس برجسته در کشور ما هستند که تنها ۲ نفر از آنها در چین زندگی کرده‌اند.

وی تاکید کرد: همچنین باید شورای عتف‌، کلان پروژه‌ای در مورد روابط ایران و چین تعریف کند. قرارداد کلانی با کنوانسیون برای جذب بخشی از سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری آن در سال منعقد شود و در پایان اینکه هوش مصنوعی به عنوان محور اصلی توسعه همکاری فناوری ایران و چین در نظر گرفته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha